İstanbul'da bir Bodrum klasiği

Deniz ürünlerinin en tazesini özgün reçetelerle buluşturarak misafirlerine sunan Bodrum’un klasiği Sait Restoran, ilk şubesini İstanbul Galataport’ta, açtı ve İstanbullulara lezzet şöleni yaşatmaya başladı.

İstanbul'da bir Bodrum klasiği

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Bodrum'un ünlü balıkçısı Sait Restoran, Bodrum Yalıkavak'tan sonra ilk kez İstanbul'a gelerek, Galataport İstanbul'da şube açtı. Şehrin yeni buluşma yeri Galataport İstanbul'da misafirleriyle buluşan Sait Restoran, uzun yıllardır birlikte çalıştığı ekibiyle inşa ettiği özenli servis ve güçlü mutfak ayrıcalığını bu kez İstanbul'da yaşatıyor. Sait Birtan Yılmaz, sekiz yıldır D.ream çatısı altında Bodrum Yalıkavak'ta hizmet veren restoranlarının İstanbul yolculuğunu şu sözlerle anlatıyor: "Bodrum'da Türkiye'den ve dünyadan gelen birçok misafirimizi senelerdir ağırlıklı olarak hep yaz sezonunda ağırlıyoruz. Şimdi ise Galataport İstanbul gibi çok özel bir projede misafirlerimizle yıl boyu buluşabileceğiz." Sait Restoran, klasik lezzetlerinin yanı sıra farklı dokunuşlarla güçlenen bir mönü ile Galataport İstanbul'da hizmet veriyor.

Özenle seçilen Ege otlarıyla hazırlanan salataları, mezeleri ve mevsimin en taze ürünleriyle farkını ortaya koyan restoranın 'denizden sofraya' prensibiyle sunduğu en taze deniz mahsulleri ve sezon balıklarına, özel reçetelerle hazırlanan birbirinden lezzetli tatlılar eşlik ediyor.

ANADOLU YAKASINDA İLK ŞUBE
Ocakbaşı deneyimini lezzeti, tarifi ve orijinalliğiyle farklı bir anlayışla yeniden yorumlayan Ali Ocakbaşı, Gümüşsuyu, Karaköy, Kuruçeşme şubelerine bir yenisini ekledi ve Anadolu yakasındaki ilk şubesini Suadiye'de açtı. Ali Ocakbaşı Suadiye; Adalar manzarasına eşlik eden muhteşem günbatımı manzarası ve eşsiz lezzetleri ile misafirlerini ağırlıyor. Ali Ocakbaşı, tüm şubelerinde olduğu gibi Suadiye'de de, Kırklareli Kıvırcık Kuzusu, Antakya Tuzlu Yoğurdu, Erzincan Tulum Peyniri gibi coğrafi işaretli birçok ürüne mönüsünde yer veriyor.

ÖZEL MEZELER
İstanbul Boğazı'nda Arnavutköy'ün en güzel lokasyonunda bulunan Mavra Arnavutköy, açıldığı günden itibaren mezeleriyle ün saldı. 'Her yemek mevsiminde güzel' ilkesiyle yola çıkan Mavra Arnavutköy, bu kez de masaları zenginleştiren özel mezeleriyle gündemde. Profesyonel ekibin hazırladığı kendine özgü mezeleri mönüsünde barındıran Mavra Arnavutköy, bilindik mezeleri farklılaştırdığı mutfağında; karamelize soğan ve keten tohumlu bakla fava, yoğurtlu biber söğürtme (biber borani), ısırgan otlu acılı ezme, tane hardallı levrek marin gibi lezzetleriyle oldukça iddialı.

HAYATIN İÇİNDEN

LEZZET ŞÖLENİ
Boğaz'ın kıyısındaki etkileyici manzarası ile Four Seasons Hotel Bosphorus, dünya mutfağının sevilen lezzetlerini yer aldığı yeni içerikleri ile misafirlerinin gastronomik deneyimlerini çeşitlendiriyor. Otel, pazartesi günlerini İsviçre'ye özgü raklet peyniri, salı akşamlarını sushi ve sashimi spesiyallerinden oluşan Sushi 'N More, hafta sonunu ise canlı müzik programları ve pazar brunch'ı ile renklendiriyor.

LAHMACUNDA ÇOK İDDİALI
32 senedir Urfa ve Güneydoğu lezzetlerini, sevenleri ile buluşturan Dedecan; lahmacun ve kebapları ile günün her saati ziyafet sofraları kuruyor. Urfa Merkez, İstanbul Ataşehir, Ankara Çukurambar, Kayseri Talas'da bulunan şubeleri ile misafirlerini ağırlayan Dedecan, taş fırın ve ocakbaşı lezzetlerinin yanı sıra; masaya gelen kendine has eşlikçileri ile önce gözlere sonra da damaklara hitap ediyor. 'Tabak Altı' tabir edilen lahmacunu ile de dikkatleri üzerine topluyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.