Dünyaca ünlü çağdaş Japon restoranı İstanbul'da

2004 yılında Rainer Becker tarafından Londra’da kurulan Roka, Galataport’ta şube açtı. Restoranda, Roka restoranlarının executive şefi Hamish Brown’ın hazırladığı mönü servis ediliyor

Dünyaca ünlü çağdaş Japon restoranı İstanbul'da

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Galataport'un en göz alıcı noktalarından birinde yer alan ve nefes kesen Boğaz manzarasına sahip olan Roka İstanbul, eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Roka'nın ayrılmaz bir parçası olan ve ana mutfağını oluşturan 'Robata' adı verilen Japon ızgarası, restoranın kalbi olarak konumlanıyor. Robata geleneği, Japonya'nın kuzey kıyılarındaki balıkçıların, tuttukları balıkları geleneksel pişirme yöntemleriyle ve farklı kömürlerle pişirdikten sonra kürekleri aracılığıyla diğer balıkçılarla paylaşmalarından geliyor. Restoran, merkezi açık mutfağın etrafında yemek tutkunlarının farklı pişirme tekniklerini izleyebileceği şekilde konumlanıyor.

Lezzet tutkunları, dünya çapındaki Roka restoranlarının executive şefi Hamish Brown tarafından özenle hazırlanan mönüde, Roka'nın ödüllü imza yemeklerini deneyimleme fırsatı buluyor.

Mönüde susamlı miso ve palamut talaşı ile kızarmış patlıcan salatası, karabiber sirke sos ile dana eti ve zencefilli Japon mantısı, közlenmiş biber soslu yengeç ve eryngii mantarlı ve wasabi ponzu soslu antrikot gibi birçok eşsiz lezzet yer alıyor. Londra'da dört şubesi olan, 2020 yılında ilk uluslararası destinasyonu Dubai'den sonra Riyad ve Mallorca Adası'nda bir pop-up restoran açan Roka, İstanbul'dan sonra Kuveyt'te de yeni bir şube açmaya hazırlanıyor.

İMZALI LEZZETLER
Güney Restaurant, 1967 yılından bu yana hizmet verdiği 150 yıllık tarihi binada Galata Kulesi'nin mistik ve büyülü yapısında gastronomik bir değer yaratıyor. Butik üreticilerden alınan malzemelerle yerel üreticileri de destekleyen Güney, kuzu incik tandır, bademli İstanbul pilavı ve mevsimine uygun çorbalarıyla Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetlerini yaşatırken, peynir tabağı, dana carpaccio gibi başlangıç ve muammara, sıcak humus, cevizli kabak gibi zeytinyağlı mezeleriyle ön plana çıkıyor. Bir Rum lokantası olan mekan, 1964 yılında Güney Restaurant olarak Türk mutfağı lezzetlerini sunmaya başladı.

ONLINE SİPARİŞLE EVİNİZDE
New York'tan dünyaya yayılan ve 1 Temmuz 2021 tarihinde The Ritz-Carlton, İstanbul'da kapılarını açarak şehrin gastronomi kültürü ile sosyal hayatına modern bir vizyon kazandıran Nobu İstanbul, bu vizyonunu online sipariş seçeneğiyle tüm şehre yayıyor. Nobu İstanbul, şef Joshua Treacy ile ekibi tarafından özenle hazırlanan zengin mönüsünü, ev buluşmaları ve mini davetler başta olmak üzere tüm keyifli anlara eşlik etmesi için Fuudy uygulaması üzerinden İstanbul'daki gastronomi tutkunlarına ulaştırıyor.

HAYATIN İÇİNDEN
ADRES DEĞİŞTİRDİ

2012'den bugüne kadar 'iyi yemek ve iyi müzik' mottosu ile yoluna devam eden, yemeiçme ve eğlence hayatına yenilikler katan Kaya Demirer'in yarattığı Frankie, d.ream ile güçleniyor. Yeni Frankie, yemeiçme sektörünün dinamiklerini değiştiren d.ream'in yetkinliğiyle büyüyerek Galataport İstanbul'da yerini alıyor. Gastronomi ile eğlenceyi birleştiren kurgusuyla Frankie, yeni adresinde yeni yüzüyle İstanbulları ağırlayacak.

HAMBURGER TUTKUNLARINA MÜJDE
Dünya standartlarındaki hizmet anlayışı ile Üsküdar'da konumlanan Address Istanbul kapılarını bir ay boyunca sürecek ve dünya hamburgerlerinin tadımının gerçekleşeceği gastronomi yolculuğu için açıyor. Yolculuk boyunca tüm misafirler acılı ve baharatlı lezzetleriyle ünlü Meksika'dan İtalya'nın başkenti Roma'ya, aşıklar şehri Fransa'dan Anadolu Mutfağı'na kadar dünyanın nam salmış mutfaklarının kült lezzeti hamburgerleri deneyimleme şansı yakalıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.