Michelin yıldızlı tadım mönüsü

İstanbul Etiler’de yer alan ve ‘ flame cuisine’ kültürünün Türkiye’deki tek örneği olan ‘Bennu’, Michelin yıldızlı şef Dave De Belder’in danışmanlığında hazırlanan özel tadım mönüsü sunmaya başladı.

Michelin yıldızlı tadım mönüsü

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Adı ilk duyulduğunda sadece bir kadın ismi sanılan, oysaki hikayesi 'flame cuisine' konseptini tam anlamıyla tamamlayan Bennu, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Dave De Belder'in danışmanlığında yarattığı özel tadım mönüsü ile gastronomi dünyasındaki farkını yaşatmaya devam ediyor. Amuse- Bouche etabında Fluffy Patates ile başlayan mönü, bu spesiyalde beklenmedik tatların buluşmasını yaşatıyor. Başlangıçlarda yer alan Steak in the Bone, Gillardeau İstiridye, Saint Jacques Deniz Tarağı, Dave De Belder'in özel reçeteleri olarak dikkat çekerken, sunumları ve damakta her biri farklı bir tat bırakan katmanlarıyla benzersiz deneyimler yaşatıyor. Kral yengeçli, havyarlı, ev yapımı Linguine Bennu Pasta da bu mönünün en sevilen tatları arasında... Soya ve mirin glaze patlıcan, fondan patates eşliğinde servis edilen, miso ve hardallı Bernaise sosuyla hayranlık uyandıran Izgara Dana Bonfile ise mönünün ana yemeğinde kendini gösteriyor ve her katmanında hissettirdiği farklı dokuları, farklı aromaları ile fark yaratıyor. Tatlı etabındaki Reverse Irish da, kusursuz bir tamamlayıcı rolünü üstleniyor. Bennu, iyi lezzetlerine eşlik eden iyi müzikleri ve imzalı kokteylleri ile restoran olmanın ötesine çıkarak güzel yemeklerin ardından, kaliteli eğlenceyi de misafirlerine yaşatıyor.

İZMİR'DE UZAK DOĞU LEZZETİ
Adını Japonya'nın küçük pirinç tarlalarından alan, İzmir'i Asya'nın kadim mutfak geleneği ve misafirperverliğiyle buluşturan ODA Sushi, misafirlerini şehrin en dinamik ve merkezi noktası Mistral İzmir'de ağırlıyor. Uzak Doğu mutfağının egzotik tatları ve özel reçeteli burger çeşitlerini aynı mönüde buluşturan mekan; konuklarına, şefin leziz roll'larından noodle çeşitleri ve tempura'ya kadar birçok lezzet sunuyor. Mekana özgü lezzetler arasında; Sushi Burger, Oda Special Roll ve Bang Bang Roll yer alıyor.

GÖCEK'TE ÖZEL BİR ADRES
Türkiye'nin sayılı turistik yerlerinden biri olan Göcek Körfezi'nin vazgeçilmez uğrak noktası Adaia Göcek, doğal güzelliklerinin yanı sıra Türk ve Akdeniz mutfağından oluşan zengin mönüsüyle yeni sezonda da tekne sahiplerinin karadaki buluşma noktası olacak. Geniş yerleşim alanından zengin doğasına, kütüphanesinden müzik enstrümanlarına, spor alanlarından plajına ve oyun alanlarına kadar sahip olduğu imkanlarla Adaia Göcek, karaya çıkmak isteyen denizciler için adeta cennetten bir köşe.

KADINLARA İLK KADEH İKRAM
İstanbul Etiler'in kalbinde konumlanan Hill&Chill, usta şeflerin hazırladığı birbirinden leziz dünya mutfağı ve özel kokteylleri ile adından söz ettiriyor. Zengin mönü çeşitliliği, özel nargile aromaları ve kokteylleri ile en özel buluşmaların adresi olan mekanda, perşembe günleri, kadınlara bir kadeh şarap ikram ediliyor. Mutfak yönetimi Chef Ali Kılıç'a emanet edilen mekanın işletmeciliğini Ömer Fatih Bozkaya yapıyor.

7 BÖLGEDEN YEMEK
Avrupa'nın önde gelen otel zinciri Accor Grubu, Türkiye'nin Novotel ile tanıştığı ilk oteli olan Novotel İstanbul Zeytinburnu'nda, Türkiye coğrafyasının zengin mutfağını 'Keşif Mutfağı' mottosuyla 'Nefais Restaurant' ile taçlandırıyor. Bir Novotel markası olan Nefais, Türkiye coğrafyasını oluşturan 7 bölgenin zengin mutfağını ve lezzetlerini bir araya getiriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.