Geleneksel mönüye yenilikçi yorumlar

40 yıldan beri İstanbul Boğazı manzarasında gastronomik bir yolculuğa çıkaran 29’un mönüsüne, lokal tatları dünya mutfağıyla harmanlayan şef Mustafa Otar yenilikçi yorumlar getirdi.

Geleneksel mönüye yenilikçi yorumlar

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Kapılarını ilk kez 1983'te açan 29, klasik ve modern unsurları harmanlayarak, kış bahçesinin yanı sıra yemek alanında konumlanan açık pişirme alanları ile hizmet sunuyor. Farklı ülkelere ait mutfakları Türk lezzetleri ile harmanlayan ve mevsime göre adapte olan zengin bir mönüye sahip olan 29, restoran ve gece kulübü konsepti ile lezzet ve eğlence deneyimini özgün ambiyansıyla şehrin vazgeçilmez bir destinasyonu olmaya devam ediyor.

29'un gastronomik mirası, deneyimli şef Mustafa Otar'ın liderliğinde, şef Fırat Yakut ve Mesut Uysal'ın yenilikçi yorumlarıyla eşsiz bir serüvene dönüşüyor. Mönü, 'Haute Cuisine' konseptinde Boğaz'ın taptaze lezzetlerini, en iyi malzemelerle, en özenli tekniklerle bir araya getirerek, kusursuz bir deneyime dönüştürüyor. Müdavimlerin kısa sürede vazgeçilmezleri arasına girecek tabaklar arasında Rockefeller Oysters, Tereyağlı Ilık Kereviz, Dana Bonfile Tartar, Trüflü Polente, İstanbul Deniz Mahsulleri Tabağı, Tandırda Uzun Pişmiş Dana Kaburga gibi alışılmış tatların yepyeni yorumları yer alıyor.

Mustafa Otar. "Mix & Match felsefesinden aldığımız ilham ile 29 mönüsüne eşsiz bir yorum getirdik. Lokal içerikleri yüksek mutfak teknikleriyle buluşturarak evrensel lezzetleri yerelleştirdik ve ortaya sıra dışı, içinde yaşadığımız çağı kucaklayan bir mönü çıktı" diyor.

DÜNYA LEZZETLERİ
İstanbul Beyoğlu'nun en özel yerlerinden birinde Galata Kulesi'nin eşsiz manzarasında bulunan Güney Restaurant, bulunduğu tarihi yapısında yarım asırdır lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Türk mutfağı lezzetlerini koruyan ve kendi imzasını atan restoran, Galata'nın kendisi gibi çok kültürlü yapısına uygun olarak yer verdiği dünya lezzetleriyle de günün her anında buluşma noktası oluyor. Restoran, 1967 yılından bu yana hizmet verdiği, 150 yıllık tarihi binada Galata'nın mistik ve büyülü yapısında gastronomik bir değer yaratıyor.

SOĞAN KEBABI ZAMANI
Mevsimin en lezzetli ilk hasat taze soğanları, Dedecan'da nefis kebaba dönüşüyor. Güneydoğu ve Urfa mutfağının vazgeçilmez tatlarını İstanbul, Ankara ve Kayseri şubelerinde de yaşatan restoran, baharın tazeliğini kebaplarıyla birleştiriyor. Baharın ilk hasadı olan soğanlar, Dedecan'da soğan kebabı olarak masalarımıza konuk oluyor. Zırh kıyması ile özenle hazırlanan, körpe kuru soğanla şişe dizilen kebaplar, kömür ateşinin harı ile nefis aromalarını içine hapsederek deneyenlerin vazgeçemediği 'soğan kebabı' oluyor.

HAYATIN İÇİNDEN
YENİ ŞUBE AÇTI

2013 yılından bu yana, sade, rahat, Uzak Doğu esintilerinin kendini hissettirdiği ambiyansı ve ezber bozan sushi'leri ile Uzak Doğu mutfağı tutkunlarının müdavimi olduğu Yada Sushi, lezzet ağını genişletiyor. İkinci şubesini gastronominin yeni adresi Galataport İstanbul'da açan restoran, rahat atmosferi ile misafirlerini ağırlıyor. Yada Sushi, keyifli terası sayesinde yaz aylarının tadını çıkaracağınız keyifli buluşmaların yeni adresi olmaya aday.

BENZERSİZ İFTAR MÖNÜSÜ
1946'dan bu yana hizmet veren Köşkeroğlu, Antep mutfağının özenle seçilmiş lezzetlerinden oluşan iftar mönüsü ile Ramazan ayında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İftar mönüsü ile lezzet şöleni yaşatan mekan, Bahçelievler'de otantik ambiyansında meze ve yöresel kebapların en güzel çeşitlerini sunuyor. 7 yıldır markanın restoranlarının başında olan şef Eyüp Köşkeroğlu'nun özel reçetesiyle özenle hazırladığı iftar mönüsü hem göze hem damağa hitap ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.