Alaçatı'nın iddialı restoranı yeni sezona hazır

Amavi, Ege ve Akdeniz’in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen ve zengin lezzetlerinden ilham alarak oluşturduğu mönüsüyle unutulmaz bir deneyim yaşatmaya devam ediyor.

Alaçatı'nın iddialı restoranı yeni sezona hazır

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Amavi, Akdeniz'in tüm limanlarını dolaşıp Ege'ye demir atmış bir balıkçının güncesini, dar bir patikanın ardından varılan denizlerin engin semalarını temsil eden bir sembol gibi...

Alaçatı'da Alavya'nın bahçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yer alan Amavi, Ege ve Akdeniz'in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen, zengin lezzetlerinden ilham alarak hayallerdeki masayı kuruyor. Restoran, doğanın, denizin, toprağın verdiği her ürünü özveriyle ve saygıyla işleyerek, bazen aylar süren bekleyişlerin ardından, bazen dalından, tarladan, denizden sofraya direkt ulaşan bir deneyim sunuyor.

Akdeniz'in ve Ege'nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiriyor. Amavi mutfağının en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de dry-aged yani kuru dinlendilirilmiş balıkları. Dry-aged balık tekniğini Türkiye'de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda yüzde 40'ı çöpe giden balıkları en doğru şekilde değerlendiriyor. Amavi, Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratmış.

EFSANE GERİ DÖNDÜ
Radisson Hotel President Beyazıt İstanbul bünyesindeki Türkiye'nin tek orijinal İngiliz pub'ı 'The English Pub' özel bir etkinlikle kapılarını yeniden açtı. 90'lı yılların sembolik mekanlarından The English Pub, Tarihi Yarımada'deki Radisson Hotel President Beyazıt İstanbul farkıyla misafirlerine nostalji deneyimi yaşatıyor. Özel bir etkinlikle kapılarını açan The English Pub, misafirlerini 90'lı yıllara yeniden götürdü. Eşsiz şarkıların ve özel sürprizlerin yer aldığı etkinlikte, Elvis Presley şovu yapıldı.

YENİ BİR ETÇİ
Yeme-içme sektöründe 23 yılı geride bırakan, Türkiye'nin en büyük zincir restoranlarından Happy Moon's Grup, mönüsüyle diğer markalarından ayrılan yeni markası No. 54 Steak & Kebap'ın kapılarını Akmerkez AVM'de açtı. Et, kebap ve meze çeşitlerinden oluşan mönüsüyle ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan mekan, dekoru ve ambiyansıyla da dikkat çekiyor. Et, kebap ve meze çeşitlerinin sunulduğu mönüde; Şaşlık Burger, Kuzu Kafes ve Dana Asado gibi lezzetler de öne çıkıyor.

HAYATIN İÇİNDEN
ÇOK ZENGiN BiR MÖNÜ
Her biri imza lezzet özelliği taşıyan OCTO'nun mönüsünde her damağa hitap eden oldukça zengin çeşitlilik bulunuyor. Mevsime göre sıcak ve soğuk seçeneklerin yer aldığı çorba, salatalar, soğuk başlangıçlar, ara sıcaklar, makarna ve risottolar, ana yemekler, kırmızı etler, tatlılar gibi kategorilerin yer aldığı OCTO mönüsü vejetaryen, gluten hassasiyeti olanlar ve veganlara uygun seçenekler de sunuyor.

KEYİFLİ BULUŞMANIN ADRESİ
Bodrum'da muhteşem manzarada misafirlerini ağırlayan Cano, sezona hazır. 1998 yılından bu yana Bodrum'da işletmecilik yapan, Candan Topdemir'in sahibi olduğu Cano, mönüsü ve dekorasyonu ile keyifli anlara ev sahipliği yapıyor. Lezzet ve eğlence deneyimini özgün bir ambiyansta bir araya getiren mekan, ferah oturma alanları ve bahçesi ile yemek keyfini ikiye katlarken, club tarafında kaliteli müzikleri ile de şehrin eğlence nabzını tutmaya devam ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.