Çeşme ve Alaçatı'nın en gözde adresleri

Ege’nin gözdesi Çeşme ve mahallesi Alaçatı, en güzel butik otellerin yanı sıra en iyi yeme-içme mekanlarının da adresi haline geldi. Gezgin ve gurme Sermet Severöz, Çeşme ve Alatçatı’nın, hem kült hem de yeni mekanlarını yazdı.

Çeşme ve Alaçatı'nın en gözde adresleri

SERMET SEVERÖZ

AGRILIA: Melih Teksen'in sahibi ve şefi olduğu Agrila, yeni yerinde, yine köyün içinde fakat kalabalıktan uzak minik bir bahçe terasta Alaçatı manzarasına karşı hizmet veriyor. Sebzeli köfte, asma yaprağında sardalya, enginarlı kokoreç, kalamar buğulama, taze baklalı uykuluk ve elmalı hindi ragu, tortellini efsane lezzetlerinden.

ASMA YAPRAĞI TARLA: Ayşenur Mıhçı, Egeli ailesinden kalan tarifilerle adeta kendi köyünü yaratıp bir platoya çevirdiği tarlasında 20. yılını doldurdu. Tarladan sofraya emaye tabaklarda sunduğu yemeklerin ünü sınırları aşmış durumda. Sinkonto, baklalı enginar pilavı, fırında kuzu, tarçınlı köfte, pancarlı brownie baş döndüren lezzetlerden.

KÖŞE KAHVE: Tomris Maravent'in sahibi ve yaratıcısı olduğu Köşe Kahve, günün her saatinde gidilebilecek bir mekan. Omlet çeşitleri, şevketi bostan çorbası, çilekli salata, limonlu mereng gibi iştah açan lezzetlerle gün boyu sosyalleşilebilen Alaçatı'nın ortasındaki buluşma noktası.

ROKA BAHÇE: Alaçatı'nın en eski restoranlarından biri. Özenle Tire'den getirdiği taze Ege otları ile nefis lezzetler hazırlamaya devam ediyor. Sahibi Gökhan Safkan, deniz mahsulleri, kıtır enginar, naneli kuşkonmaz, Tire köfte, kimyonlu ahtapot güveç gibi kendine özel reçeteleriyle gastronomik bir deneyim sunuyor.

KAPARİ BAHÇE: Alaçatı'nın tam ortasında zeytin ağaçlarının altındaki bir avluda Haluk ve Banu Maga'nın yarattığı Kapari Bahçe, imza lezzetleriyle yıllardır aynı titizlikle servis veriyor. Hanya böreği, enginarlı makarna, yaprak kuzu ciğer, patlıcan paçanga, sakızlı pannacottayı mutlaka deneyin.

PAPAZZ: Gerçek bir Alaçatılı aile olan Murat ve Sebla İleri'nin misafirperverliği ile aileden kalan tarihi taş evin begonvillerle süslü avlusunda zamanı unuttunuz bir mekan. Tahinli bakla, asma pidesi, enginarlı pilav, oğlak tandır, papazz tatlısı, sadece burada yiyebileceğiniz çok özel lezzetler.

EFLATUN: Eflatun, alışverişten sıcak yemek servisine kadar mutfağın her aşamasıyla ilgilenen şef Nalan Kocaoğlu'nun Alaçatı'ya bir hediyesidir. Her yıl yeni eklediği tarifler de birbirinden özeldir. Bu yıl Fransız ve İtalyan mutfağında çok tüketilen et robespierre girdi mönüye.

KIRMIZI ARDIÇ KUŞU: Sanatçı Sayra Muran'ın, yine sanatçı yaratıcılığı ile yarattığı rengarenk bir mekan. Avizeler, tabaklar, objeler, duvardaki tablolar buram buram sanat kokuyor. Tabii ki yemekler de öyle.

KOLBURANOS: Damla ve Emre Kolburan'ın, soy isimlerinden feyz alarak yarattıkları sempatik ve şahsına münhasır bir restoran. Odun ateşinde pişirdikleri lorlu ıspanaklı, armutlu proscuittolu, kokoreçli, mozerellalı pizzalar ve tatlıları efsanedir.

NİYAZİ PAVAROTTİ: Balıkçı Niyazi, yıllardır balık konusunda gustosuna düşkün olanların müdavim mekanı. Mezelerde, ara sıcaklarda ve balıklarda malzemenin gerçek lezzetini alır ve damağınızda kalan tat ile hazzı yaşarsınız. Mezelerde tarama, peynirli Girit ezmesi, söğüş karides, lakerda, ızgara barbun, trança mutlaka denenmeli.

HORASAN BALIK: Aile işletmelerinden en iyi füzyon gelişimi sağlayanlardan olan Horasan Balık'ın sahibi Ahmet ve eşi Çeşme'ye çok büyük bir ödül verdi. Bottargalı Germiyan ekmeği, Akya carpaccio, karavidalı çoban salata, sadece kafası kızarmış mavi kuyruk karides, böcekli makarna ve daha birçok özel lezzeti burada deneyimleyebilirsiniz.

AMAVİ: Alavya'nın bahçesinde deniz mahsulleri ve kokteyller konusunda harikalar yaratan bir mekan Amavi. Şef Can'ın araslobster roll, isli midye, karides tempura, gnocchi gibi gurme lezzetleri iddialı lezzetlerden.

ZEYTİN TARLA: Alaçatı'da olup Toscana'daymış hissi yaşatıyor. Derinden gelen soft müzik eşliğinde dut ve söğüt ağaçlarının süslediği muhteşem bir bahçede nefis pizzaların tadı da başka oluyor. Tarladan çıkan mahsullerle ekşi maya yapılan ve odun ateşinde pişen pizzalardan Tarla Pizza'nın yeri ayrı.

APERO: Apero'da ev rahatlığında nefis kahveler eşliğinde sürpriz lezzetler tadarak saatlerce yan masalardaki tanıdıklar ile sohbet edebilirsiniz. Rozbifli sandviç, patatesli omlet, limonlu parfe, avakadolu ekmek üstü yumurta mönüden sadece birkaç seçenek.

OFF SEA: Limon ağaçlarını altında kahvaltı keyfi için Off Sea doğru adres. Kabak çekirdekli omlet, egg benedict, çılbır gibi her damak zevkine uygun alternatif bulmak mümkün.

LEAVEN: Ovacık'ta nefis bir tarlada yer alan Leaven, gece yıldızlar altında, caz dinlemek isteyenleri buluşturuyor. Sahibi de bir müzisyen olan Leaven'de çok farklı tecrübe ve tarzda caz müzisyenleri ve grupları sahne alıyor.

GAIA BEACH OTEL: Her odanın kendine ait termal havuzlu terası bulunan, deniz ve bahçe manzaralı 11 süit odanın bulunduğu otelin özel plajı ve deniz kenarında restoranı bulunuyor. Buradaki Ortaya Mahsul, Gaia By the Sea'nin restoran ekibi ile hayata geçti. En taze deniz mahsullerini en alışılmamış reçetelerle sunarak şaşırtıcı bir deneyim yaşatıyor.

İSLA: Köyün en gizli saklı köşelerden birinde ilginç peyzajı ve felsefesiyle Alaçatı'ya yeni bir nefes getirdi. Latin Amerika mutfağı ve 20 kişilik bar ekibiyle uzun saatler sosyalleşmek için nefese saygı duruşu felsefesiyle misafirlerini ağırlıyor.

MİTU ALAVYA: Şef Hüseyin Pancar'ın yorumlarıyla portakallı ıspanak kökü, taco içinde söğüş etler, taze balıklar ile hazırlanan yerel lezzetler en rafine haliyle sunuluyor.

ROBERTO PİZZA: Sahibi gerçek bir İtalyan olunca pizzalar da taze makarnalar da hayli iddialı oluyor. Yeşillikler içindeki nefis bahçede buratta'lı ve füme etli pizzayı mutlaka deneyin.

LOCAL CUPS: Sabahları yürüyüş ve koşu sonrası müdavimlerinin buluşma ve sohbet noktası adeta. Kahve çeşitleri de lezzetleri da harika.

NADA: Tarla Alaçatı gece Nada oluyor. Can Bonomo, Kalben, Karsu gibi sanatçıların akustik konserleri oluyor. Elçin Önal şefin yemeklerini de tatmak mümkün.





6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.