Akdeniz lezzetlerine farklı yorum

Kentin içinde bir vaha olarak tasarlanan L’Olivetto Akdenizli Restoran, aile geleneği ve modern hayattan aldığı ilhamı, yaratıcılıkla harmanlayarak farklı damak tatları arayan lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor.

Akdeniz lezzetlerine farklı yorum

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Rafine tatları yaşamının parçası haline getiren, alanında Türkiye'nin en önde gelen hekimlerinden Dr. Koray Erdoğan'ın Ataşehir'de hayata geçen projesi L'Olivetto Akdenizli Restoran, özüne dönüşü temsil ediyor. Ülkenin ilk konserve fabrikasının kurucusu Rıfat Minare'nin de torunu olan Dr. Koray Erdoğan, Gemlik'te kendi zeytinliklerinden elde ettiği zeytin ve zeytinyağını, kaynağından gelen en doğal malzemelerle restoranın merkezine taşıyor.

Mutfağın kaptanı usta şef Arif Tuyuğ ise Akdeniz yemek kültürünü incelemek, farklı lezzet ve sunumları deneyimleyebilmek için Akdeniz'i, özellikle de İtalya'yı baştan sona gezip, önde gelen restoranlarda çalışarak, farklı mutfak kültürlerinden elde ettiği tüm tecrübeyi L'Olivetto mönüsüne yansıtıyor.

Gün boyu açık olan L'Olivetto'nun sürprizi ise öğlen ve akşam yemekleri dışında muhteşem bahçesinde hafta sonlarına özel servis edilen kahvaltı. L'Olivetto, zengin içerikli malzemelerin seçkin tatlarla buluşturulduğu kahvaltı ve yemek mönülerinin yanı sıra birbirinden yetenekli miksolojistlerin hazırlayıp sunduğu eşsiz kokteylleri ile de öne çıkıyor.

KARŞI KIYIDAN ESİNTİLER
Boğaz'ın simge adreslerinden biri olan Bebek Hotel, zengin ve doğal bir mutfaktan örneklerin sunulduğu yaz mönüsünü misafirleriyle buluşturuyor. Şef Demir Özkal'ın lezzetlerine yaz boyunca Yunanistan'ın en başarılı şeflerinden Athinagoras Kostakos'un mönüsü de eşlik ediyor. Başarılı şefin; Tahinli Köz Patlıcan, Trüflü Röşti, Mykonos Ahtapot, Limon Soslu Tavuk, Kuzu Kol gibi imza yemekleri mönünün merak edilenleri arasında yer alırken, 'Bebek Hotel Greek Salata' gibi mekana özel tatlar da lezzet severleri bekliyor.

TAZELİĞİ DATÇA'DAN
Fairmont Quasar Istanbul bünyesinde yer alan, Datça'nın ünlü pastanesi Tonka'nın yaratıcısı ve ödüllü şef Feray Aydoğdu tarafından Fransız teknikleriyle hazırlanan günlük pasta, makaron, çikolata ve eşsiz tatların sunulduğu Demlique by Tonka, yeni yaz mönüsüyle lezzet severlerle buluşuyor. Datça'dan esen tatlı Parizyen rüzgarlarını İstanbul'a taşıyan Demlique by Tonka'nın yaza özel lezzetleri arasında, misket limonlu mascarpone kreması ve orman meyveli pavlova, badem, yoğurt mus, şeftalili bar, espresso kremalı ve çikolatalı ekler gibi lezzetler bulunuyor.

HAYATIN İÇİNDEN

YAZ LEZZETLERİ
Çırağan Sarayı'nın online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop, yaza özel lezzetlerle damakları tatlandırmaya devam ediyor. Çırağan Palace Shop bu yaz da benzersiz tatları mevsime özel olarak çeşitlendiriyor. Yaz lezzetleri arasında, yaban mersinli, hindistan cevizli ve muzlu bonbonlar, çilek ve fesleğenli truffle'lar ve çok daha fazla el yapımı çikolata çeşitleri yer alıyor. Bu arada saray tatlarıyla dolu 'Beş çayı', Çırağan Palace Shop'un en popüler lezzetleri arasında.

LEZZET VE EĞLENCE
İstanbul'un ve Boğaz manzarasının tadını çıkarabilmenin en iyi adreslerinden biri olan 16 Roof Restoran & Bar, akşamüzerinden geceye lezzet, müzik ve eğlence için şehrin en gözde buluşma noktası oluyor. Swissotel The Bosphorus'un terasında yer alan ve açık havada keyifli anların mimarı olan 16 Roof, her gün 17.00- 02.00 saatleri arasında restoran ve bar olarak hizmet veriyor. Mekanın mönüsü ünlü şef Tolgar Mireli tarafından hazırlanıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.