Suyun içinden koleksiyon çıkardı

Dünya dalış rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen, yaptığı sporla da olsa gerek suya ve çevreye çok duyarlıdır.

Suyun içinden koleksiyon çıkardı

"Spora başladığım ilk günden beri en büyük derdim, suya ne katabilirim, gezegenimizi nasıl koruyabilirim oldu" diyen Ercümen'i, bu duyarlılığı yüzünden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye'deki 'Sudaki Yaşam Savunucusu' seçti.

Geçen yaz bu unvanı aldıktan sonra birçok projede yer alan Ercümen, bu kez bir moda markasıyla işbirliğine gitti. Koton ile birlikte 'Suya Saygı' adıyla su temalı bir koleksiyon hazırladı. Organik pamuktan, pet şişelerden dönüştürülmüş kumaşlardan ve balık pullarından elde edilen elyaflarla üretilen ürünlerden oluşan koleksiyon için Ercümen, "Benim UNDP'nin verdiği sudaki yaşam savunuculuğumu çok iyi anlatan, sürdürülebilirlik kavramını 360 derece yerine getiren bir koleksiyon oldu" dedi. Pandemiyle birlikte iyice artan sürdürülebilir modada artık Şahika Ercümen de var, başarılar diliyoruz.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.