İkonun ardındaki adam

Fransız modaevi Louis Vuitton, adını taşıdığı kurucusunun 200. yaşını, vizyoner kimliğine atıfta bulunarak kutluyor.

İkonun ardındaki adam

YAZI BADE ÇAKAR

Louis Vuitton, 14 yaşında Paris'e gelerek, Fransa'nın ikonik modaevini yaratmanın ilk adımını atmıştı. Dönemin önemli zanaatkarlarından valiz yapımını öğrenen Louis, lüks seyahat markası olarak markasını dünyaya tanıttı. Böylelikle ikonik monogram moda sahnesine girmiş oldu. 19. yüzyıl seyahate lüksü katan Louis, dönemin en önemli isimlerinin tercihiydi. İkonik ve çarpıcı seyahat valizlerden, dünyanın moda devine giden yolculuğunda Louis'nin ilk adımları her kreatif direktörün ilhamı oldu.

4 Ağustos 1821 yılında doğan modaevinin kurucusunun bu yıl 200. yaşı... Hem Louis'nin kendisinin hem modaevinin bugün benimsediği kreatif ve vizyoner bakış açısıyla birçok farklı şekilde kutlanıyor. Önümüzdeki birkaç ayda; maceracı, girişimci, tasarımcı ve yenilikçi bir kimlik olan Louis'nin yaşamı ve mirası, Louis 200 ile dünyadaki farklı kolabrasyonlar ve medyalar aracılığıyla kutlanacak. 14 yaşında Juro bölgesindeki Anchay'daki evinden ayrılan ve Paris'e yürüyerek iki yılda ulaşan Louis'den ilhamla yaratılan NFT içerikli video oyunu, kutlamaların arasında en çok dikkat çekenlerden…

Z kuşağını unutmadan, kökünden de kopmadan yeni döneme adapte olabilmesi Louis Vuitton'un en büyük özelliklerinden… Louis'nin zamanında valizlere getirdiği vizyoner bakış açısı bugün Nicolas Ghesquire ile devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Alex Katz'ın devasa Louis triptych'ı, Caroline Bongrand'ın Louis'nin hayatı ve amaçlarını kaleme aldığı, ekim ayında Fransızca ve İngilizce olarak Gallimard tarafından yayınlanacak bir romanı ve bu genç girişimcinin yaşamını konu alan 'Looking for Louis' belgeseli de yer alıyor. Geleneksel kutlama anlayışından uzak duran Maison, kimliğine uygun alternatif bir yol çiziyor. Herkesin ilgisini çekecek formatlarla gerçekleşen kutlamalar modaevinin tarihini güncel bir bakış açısı sunuyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.