''Aksesuar ve kıyafet ilişkisi tuz ile biber gibidir''

Genç bir influencer olarak sosyal medyada takipçilerine tozpembe bir dünyanın kapılarını aralayan Sibil Çetinkaya ile sezondaki stil seçimlerini mercek altına aldığımız keyifli bir sohbetin kapılarını araladık.

''Aksesuar ve kıyafet ilişkisi tuz ile biber gibidir''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF SERKAN ELDELEKLİOĞLU

VİDEO KORAY IŞIK

Stilini, 'genç, dinamik ve eğlenceli' olarak özetleyen Sibil Çetinkaya, karakterini günlük hayattaki kıyafet seçimlerine de başarıyla yansıtıyor. Genç influencer ile ılık bir sonbahar günüde Kemer Country'deki evinde bir araya geldik, sezon alışverişlerinin ön plana çıktığı keyifli bir moda çekimi gerçekleştirdik. O esnada kendi stilini keşfetme yolculuğunda geldiği nokta, sezon alışverişleri ve gelecek planları üzerine keyifli bir sohbeti de paylaştık.

SİBİL ÇETİNKAYA İLE SEZONUN TRENDLERİ VİDESOUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sibil Hanım hayat sizin için nasıl gidiyor şimdilerde, her şey yolunda mı?
Her şey yolunda, her şey çok iyi gidiyor çok şükür. Sizin nasıl keyifler?

Modayı ve trendleri çok yakın takip ediyorsunuz, kedinize özgü bir çizginiz de var, siz kendi stilinizi nasıl tanımlarsınız?
Stilimi rahat ama eğlenceli olarak tanımlayabilirim bence, birde tabii ki renkli çünkü renkli giyinmeyi çok seviyorum. Kısacası genç, dinamik ve eğlenceli diyebilirim.

Stilinizle ilgili de sıkça iltifat alıyorsunuzdur; şimdiye kadar duyduğunuz en güzel şey neydi?
"Sen bana da ilham oluyorsun" gibi geri dönüşleri çok seviyorum. Bazen takipçilerim sosyal medyada dm'den yazarak "Şunu aldım ama nasıl kombinlerim bilmiyorum" gibi şeyler yazıyorlar. Müsait oldukça onlara yazıp cevap vermeyi çok seviyorum, çünkü kombin yapmak bence çok eğlenceli.

Diğer bir taraftan, kıyafet seçimleri ve kişinin kendini daha özgüvenli hissetmesi arasında bir bağ var mı sizce?
Bence kesinlikle giydiğimiz şeye göre modumuz da değişiyor. Örneğin topuklu ayakkabılar, siyah kombinler bana çok güçlü hissettirirken, renkli ve dinamik kıyafetler daha tatlı, 'bizim evin kızı' gibi hissettiriyor.

Ve bazen kıyafet seçimlerinizle eleştiri aldığınız da oluyor. Bu durum sizi nasıl etkiliyor?
Tabii ki de eleştiri alıyor, bence her kombin iyi ya da kötü bir eleştiri almalı. Takipçilerimin kombinlerimi yorumlaması hoşuma gidiyor. Hatta benim yeri geldiğinde onlara danıştığım zamanlar da oluyor.

Sizce bir tasarımda farklılık ve özgünlük mü daha önemli yoksa kullanılabilirlik mi? Ne dersiniz, siz genelde tercihinizi hangisinden yana kullanıyorsunuz?
Bu kesinlikle nerede giyeceğimize göre değişiyor ama örneğin bir çekim yapacağımızda veya bir moda haftasında kesinlikle farklı özgün parçaları tercih ederim fakat günlük kombinlerde rahat olmayı seviyorum.

Aksesuar ve kıyafet arasındaki ilişki hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tuz ve karabiber gibiler desem, çok da yanlış olmaz sanki. Bana göre aksesuarsız bir kıyafet tamamlanmamış bir kıyafettir çünkü ben sürekli takı, kemer ve taç gibi aksesuarlar kullanıyorum.

Dünyada işlerini en çok beğendiğiniz tasarımcılar kimler? Ve son beğeniyle takip ettiğiniz iş birliği?
İşlerini en çok beğendiğim tasarımcılar Alessandro Michele (Gucci), Virgil Abloh (Off White ve Louis Vuitton erkek koleksiyonu), Rick Owens ve Isabel Marant. Beğeniyle takip ettiğim iş birliği ise Balenciaga Simpsons birlikteliği. Harikaydı.

Sezon trendleri arasında favorileriniz neler?
Neon renkli parçalar, kış sezonlarının vazgeçilmezi deri parçalar, patchworkler ve trikolar, 60'ların ruhunu yansıtan net kesimler, vatkalı blazerlar ayrıca monokrom kesinlikle favorilerim arasında.

Bu sezon gardırobunuzun demirbaşı nedir?
Jacquemus üstlerim kesinlikle demirbaş diyebilirim ve Bottega Veneta çantalarım tabii.

Sezon trendleri arasında 'Asla giymem' dediğiniz bir parça var mı?
Var; stiletto Crocks... Asla giymem.

Peki, sezonda kullanmayı en sevdiğiniz renkler hangileri?
Fuşya pembe, sezondaki en favori rengim. Ama bu sezon neon renkler ve pek çok parçada renklerin fazlalığını çokça görüyoruz zaten.

Kendiniz için yaptığınız son alışveriş nedir?
Bottega'nın telefon kablolarından ilham aldığı Wire Strech ayakkabısı. Onu en yakın zamanda üzerimde göreceksiniz.

Modada sürdürülebilirlik üzerine son yıllarda çok fazla görüş ortaya atılıyor. Röportajımızı sonlandırmadan önce; sizin sürdürülebilir modaya katkı için yaptığınız bir şeyler var mı?
Özellikle organik kumaşlı ürünleri almayı seviyorum. Tabii birde dolabımda sürekli kullandığım çok yönlü giysilere yer vermeye çok önem veririm.

Uzak ya da yakın vadeli gelecek planlarınızla ilgili neler söylemek istersiniz?
Çok güzel projeler bizi bekliyor. Çok heyecanlandığım işler karşıma çıkıyor. Kendimi gerçekten çok şanslı ve mutlu hissediyorum çünkü sosyal medyanın en güzel yanı güzel işler yapabilmek, bu yüzden heyecanla bekleyin diyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.