Yarış otomobillerine özenen lüks bir sedan

İngiliz otomotiv devi Aston Martin’den lüks bir sedan; Rapide AMR... Teknolojisini ve ilhamını motor sporlarından alan Rapide AMR, yalnızca 210 adet üretilecek.

Yarış otomobillerine özenen lüks bir sedan

YAZI ŞERİF ERCAN

Aston Martin, Rapide AMR adıyla yeni bir model çıkardı. Rapide AMR, teknoloj isini ve karakterinin büyük bir kısmını Aston Martin Vantage GT12'den alan atmosferik motora sahip lüks bir sedan. Dört kapılı araç, 6603 beygir ve 630 Nm tork üreten 6.0 litrelik efsanevi motoruyla saatte 330 km/h hız yapabiliyor. Rapide AMR'ın aerodinamiği, sürtünmeyi minimuma indirmek için tasarlanırken otomobilde bulunan ön lip, arka difüzör, spoyler gibi ekstra aerodinamik unsurlar ve büyük hava girislerine sahip yeni kaput karbon fiberden yapılmıs. Tüm bu gücün kullanılmasına yardımcı olmak ve 0'dan 100 km/h hıza 4.4 saniyede çıkmak için Rapide AMR, 21 inç büyüklügündeki jantlar ve ultra yüksek performanslı Michelin Super Sport lastiklerle sunuluyor. Rapide AMR'ın standart olarak karbon serami frenlerle donatıldıgını da vurgulamak gerek.

Dünyada yalnızca 210 adet üretilecek olan Rapide AMR, üç farklı tasarım semasında satısa sunulacak. Standard, Silhouette ve Signature seçenekleri renk kombinasyonlarıyla fark yaratıyor. Türk otomobil tutkunları Rapide AMR'ı yakından görebilecek. Aston Martin'in resmi distribütörü olan D&D Motorlu Araçlar'ın Yönetim Kurulu Baskanı Nevzat Kaya, dört kapılı Rapide AMR'ın Aston Martin Turkey Istanbul Yeniköy'deki showroom'unda sergilendigini müjdeledi. Kaya, "Aston Martin Turkey olarak Rapide AMR'dan 1 adet de bizim stogumuzda var. Araç, Onyx Black renginde. Dünyadaki 210 adet sınırlı üretim araçtan birini Aston Martin Turkey Yeniköy Showroom'unda görücüye çıkarmaktan mutluyuz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.