Daha hızlı daha çevreci ve daha lüks

Maserati, hem lüks hem de performanslı otomobiller sunma iddiasını, hibrit teknolojisine de taşıdı. Levante Hybrid, performans ve lüksten ödün vermeden nasıl çevreci olunabileceğinin iyi bir göstergesi...

Daha hızlı daha çevreci ve daha lüks

YAZI ŞERİF ERCAN

MASERATI LEVANTE HYBRID

100 yılı aşkın süredir performans ve lüksü birleştiren otomobilleri dünya yollarıyla buluşturan Maserati'nin elektrifikasyon stratejisinin önemli adımlarından biri olan Levante Hybrid, Türkiye'de satışa sunuldu. Caresse Bodrum'da tanıtımı yapılan Levante Hybrid, hibrit teknolojiyi yansıtan mavi renkli tasarım detayları, Trident (üç dişli mızrak) logosunun yer aldığı ön ızgarasından başlayarak iç ve dış tasarımındaki yenilikçi stil unsurları ile dikkatleri çekiyor. Maserati'nin Q4 Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi ile donatılan aracın tasarımı, coupe çizgileri, beş kişilik iç mekan ve aerodinamik verimliliği bir araya getiriyor. Kabin içinde ilk bakışta, yüksek çözünürlüklü ve gelişmiş grafiklere sahip 8.4 inçlik ekranın, havalandırma ızgaralarıyla birlikte bütünleşerek kavisli tek bir ekran gibi görünmesi büyük dikkat çekiyor. Levante Hybrid, müzik keyfini de de en üst seviyeye taşıyor. Kabin içinde standart olarak; 8 hoparlörlü 600 Watt gücünde ses sistemi sunuluyor.

Levante Hybrid'in tanıtım toplantısında konuşan Fer- Mas Şirket Müdürü Özgür Süslü, "Yüksek performansla birlikte yakıt tasarrufuna da odaklanan Levante Hybrid, 2 litrelik 4 silindirli benzinli motoruyla, yavaşlama ve frenleme anında oluşan enerjiyi geri kazanmak için 48 Volt hibrit sistemi bir arada kullanıyor. 330 HP güç ve 450 Nm tork üreten Levante Hybrid, V6 benzinli ile eşdeğer; dizel versiyondan ise daha yüksek beygir gücü üretiyor ve 0'dan 100 km/s hızlanmasını sadece 6 saniyede tamamlıyor" dedi.


ÖZGÜR SÜSLÜ

Levante Hybrid, tamamen kişiselleştirilebilen ve yüksek performanslı bir kullanıcı deneyimi yaşatan güçlü Android Automotive işletim sistemine sahip MIA (Maserati Akıllı Asistan) bilgieğlence sistemi sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.