Yenilenen c-serisi'nin gözü liderlikte

Mercedes-Benz’in Türkiye’de en çok satılan modeli C-Serisi tamamen yenilendi. Birçok ilki barındıran yeni C-Serisi, lüks donanımlarıyla öne çıkıyor.

Yenilenen c-serisi'nin gözü liderlikte

YAZI ŞERİF ERCAN

Tamamen yenilenen ve çok sayıda ilki bünyesinden barındıran Yeni Mercedes- Benz C-Serisi, Türkiye'de satışa sunuldu. Geleneksel sedan formuyla premium Dsegmenti'nin yıldızı olmayı sürdürmeyi hedefleyin Yeni C-Serisi'nin ilkleri arasında; arka tasarımında bagaj kapağına da taşırılan stop lambaları, ikinci nesil MBUX, opsiyonel arka aks yönlendirmesi ve arka koltuklarda ısıtma fonksiyonu gibi özellikler bulunuyor.

Yeni C-Serisi, ilk bakışta dış tasarımındaki değişikliklerle dikkat çekiyor. Kısa ön tampon- tekerlek mesafesi, uzun dingil aralığı ve geleneksel bagaj çıkıntısıyla son derece dinamik bir görünüm sergiliyor.

'Modern lüks' kavramını bir adım daha ileriye taşıyan yeni C-Serisi, iç mekan tasarımını yeni S-Serisi'nin özelliklerini esas alıyor ve bunları sportif bir şekilde yorumluyor. 6 dereceye kadar eğimli yapısıyla sürücü odaklı ve sportif bir görünüm sağlayan yüksek çözünürlüklü LCD ekran, iç mekan mimarisini ön plana çıkartıyor.

Yenilenen C-Serisi'nde, 20 bg ek güç ve 200 Nm fazladan tork kullanımı sunan ikinci nesil entegre marş jeneratörüne (ISG) sahip dört silindirli benzinli motor (M 254) ilk kez kullanıma sunuluyor. Enerji geri kazanımı ve süzülme gibi fonksiyonların da katkısıyla benzinli motor verimli bir yapı ortaya koyuyor. Yeni turbo beslemesi, Mercedes- AMG Petronas Formula 1 ekibiyle geliştirildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.