Büyüdü, güzelleşti ve güçlendi

Premium otomobil üreticisi Lexus, ikinci nesil NX modelini tanıttı. Yeni Lexus NX, tasarım, performans ve teknoloji açısından bünyesinde birçok yenilik barındırıyor.

Büyüdü, güzelleşti ve güçlendi

LEXUS NX

Lexus, tamamen yeni NX modeliyle, daha sofistike, olgun ve dinamik bir tasarım sergiliyor. İlkine göre uzunluğu 20 mm, aks aralığı 30 mm, genişliği 20 mm ve yüksekliği de 5 mm artırılan NX'in yeni tasarımı, şık görünmesinin ardında daha iyi aerodinamikleri, daha düşük gürültü seviyesini ve daha yüksek yakıt verimliliğini barındırıyor.

Yeni NX, sürücüler için tamamen yeni bir sürüş deneyimi sunuyor. Lexus'un ilk kez LF- 30 Electrified konseptinde gösterdiği Tazuna kokpit konsepti, NX modeli ile üretime aktarılmış. Tazuna konsepti, 'eller direksiyonda, gözler yolda' anlayışıyla sezgisel bir sürüş sağlıyor. Çoklu bilgi ekranı ve ön cama yansıtmalı göstergeler, en az göz ve baş hareketiyle birlikte kolayca okunabiliyor. Benzer anlayışla çalıştırma düğmesi, vites kolu, klima kontrolleri, sürüş modu seçim düğmeleri de aynı yere konumlandırılarak kolay bir kullanım sağlanıyor.

Yeni NX'in kabini sürücüyle birlikte tüm yolculara yüksek konfor sunacak şekilde tasarlanmış. Lüks bir lounge hissi uyandıracak şekilde düzenlenen kabinde, Takumi ustalarının yüksek işçilik kalitesiyle birlikte Lexus'un Omotenashi misafirperverlik felsefesi daha yüksek konfor ve yeni teknolojilerle harmanlanmış.

9.8 inç dokunmatik ekran veya 14 inç yüksek çözünürlüklü ekran tercih edilebiliyor. Wi-Fi-uyumlu Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı sistemi ise, akıllı telefonların kolayca araca entegre edilmesini sağlıyor. Yeni NX, üçüncü jenerasyon Lexus Safety System + ile donatılan ilk Lexus modeli olarak da öne çıkıyor. Kapsamlı aktif güvenlik özelliklerine ve sürücü asistanlarına sahip NX, kaza riskini tespit etmek ve önleme konusunda yeni standartları belirliyor.

HIZLI VE EKONOMİK Yeni nesil NX ile birlikte Lexus'un plug-in hibrit versiyonu da satışa sunuluyor. Lexus'un ilk plug-in hibrit modeli olan yeni NX 450h+'ın hibrit sistemi, dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoruyla kombine ediyor. Elektrik motorları, dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen 18.1 kWh'lık yüksek kapasiteli bataryasından güç alıyor. Elektrikli motorunun dört çeker sürüş sağladığı NX 450h+ toplam 309 HP güç üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 0.9-1.1 lt/100 km.

Lexus'un Omotenashi misafirperverlik felsefesi, sürücünün NX'e yaklaşmasıyla başlıyor ve adeta bir seremoniye dönüşüyor. Sürücünün araca yaklaşmasıyla birlikte kapı kolları, yer aydınlatmaları ve gündüz farları yanmaya başlıyor ve kapı açıldığında gösterge paneli ışıkları yanıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.