Performansı ve konforuyla göz kamaştırıyor

Porsche’nin, SUV ürün gamına eklediği Macan T, 265 PS güç üreten 2.0 litrelik turbo motoru, dört tekerlekten çekiş sistemi, çelik süspansiyonu ve özel tasarım unsurlarıyla performansla lüksü bir arada sunuyor.

Performansı ve konforuyla göz kamaştırıyor

YAZI ŞERİF ERCAN

Porsche, SUV ürün gamına Macan T'yi ekledi. Yeni Macan, daha önce sadece 911 ve 718 modellerinde kullanılan T harfini taşiyan ilk dört kapılı Porsche spor otomobili oldu. T harfi, 'Touring' anlamına geliyor ve özel ayar, özel donanım ve verimli motorlarıyla çok daha özel bir sürüş deneyimi sunan modelleri tanımlıyor. Yeni Macan T, son derecede dinamik bir kurulum ve oldukça hafif iki litrelik turbo motor, atletik bir tasarım ve sportif bir sürüşü beraberinde getiren zengin bir standart donanımla Macan ve Macan S arasında konumlandırılıyor.

(Porsche Satıs ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, "Özel siparise açılan yeni Porsche Macan T modelini, haziran ayından itibaren sahipleriyle bulusturmaya baslayacagız" dedi.)

Haziran ayında Türkiye'de satışa sunulacak Porsche Macan T'yi, Fransa'nın Nice şehrinde test etme imkanı buldum. Nice'ten çıkıp çok zorlu bir parkurdan bölgenin en yüksek dağlarına tırmandık. Dik yokuşlar ve keskin virajlarda aracın tüm marifetlerini deneyimledim ve özetle şunu söyleyebilirim ki; hem şehirde hem de arazide harika bir sürüş keyfi yaşatıyor. Bunlara konforu da ekleyince Macan T, her türlü övgüyü hak ediyor.

Macan T modelinin ön, yan ve arka kısımlarındaki metalik akik grişi tasarım öğeleri, aracı ürün gamındaki diğer modellerden farklılaştırıyor. Parlak siyah spor egzoz çıkışları ve yan cam çıtaları ile koyu titanyum renkte 20 inçlik Macan S jantları da standart olarak sunuluyor. Aracın iç tasarımı kendine özgü bir ambiyans ortaya koyuyor. Sekiz yönlü elektrikli ve ısıtmalı spor ön koltuklar ve özel döşemelerle donatılmış. Ayrıca, GT çok fonksiyonlu ve ısıtmalı spor direksiyon simdi ve ön konsolun üst kısmında Sport Chrono kronometre yer alıyor. Cam görünümlü ve dokunmaya duyarlı yüzeyi ile yeni orta konsol ve 10.9 inç dokunmatik ekrana sahip çevrimiçi navigasyon sistemi ile Porsche Iletişim Yönetimi gibi yen unsurları da barındırıyor. Macan T, iki litrelik, turbo motoru ile düşük ağırlık ve kompakt tasarımı birleştirerek mükemmel bir kalkış performansı ve mükemmel viraj alma becerisi sağlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.