“Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Sırmaison markası ile birbirinden güzel dekorasyon ürünlerini müşterilerine sunan ve gelinlerin hayatını kurtaran evlilik listeleri hazırlayan Şirin Yalçın ve ortağı Rosella Karabacak, 4. yıllarında 4. mağazalarını Palmarina Bodrum’da açtı. Yeni mağaza he

“Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”
Röportaj ve Fotoğraflar: Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Ortağı Rosella Karabacak ile birlikte Sırmaison mağazalarında 40'a yakın dünyaca ünlü yabancı dekorasyon markası ve 7 yerli marka ile müşterilerine eşsiz ürünler sunan Şirin Yalçın, markalarının başarısını yepyeni bir mağaza ile kutluyor. 4. yıllarında 4. mağazalarını Parlamarina Bodrum'da açan Rosella Karabacak ve Şirin Yalçın bu yenilik konusunda oldukça heyecanlı. "Mağazamızın Palmarina'ya; Palmarina'nın da Sırmaison markasına değer katacağını düşünüyoruz" diyen Şirin Yalçın ile yeni mağazalarında bir araya geldik. Hem markalarının başarıları hakkında konuştuk hem de şık dekorasyonun püf noktalarını öğrendik. Ayrıca Şirin Hanım, yeni mağazasında bizim için objektif karşısına da geçti.

4. yılınızdan 4. mağazanızı açıyorsunuz. Sırmaison'u ortak olduğunuz günleri düşündüğünüzde bugünkü durumunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu başarıyı bekliyor muydunuz?
Çok şükür emeklerimizin ve çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Bugüne kadar işimize özveri ve inançla yaklaştık... Sırmaison'da her zaman kaliteli güzel ürünleri bulundurmak detaylı bir çalışma gerektiriyor. Ürün skalamızı genişletmek, Türkiye'de tanınır hale gelmek ve kendimizi her daim yenilemek gözüktüğünden daha yoğun bir çalışma gerektiriyor. Dördüncü yılımızda dördüncü mağaza ve beş corner olarak piyasa da yer almış bulunuyor olmamız gerçekten çok gurur verici...



4. mağazanızı Palmarina'da açmaya karar verdiniz. Burayı seçme nedeniniz neydi? Bodrum'da böyle bir eksiklik mi vardı?

Bodrum doğası, yemekleri ve eğlencesiyle Türkiye'nin en gözde bölgesi... Son yıllarda da kentsel yaşam başlıyor. Yeni yapılan oteller, evler ve yerli yabancı turistlere yönelik mekanlar eklenince Bodrum vazgeçilmez belde haline geldi. Biz de Sırmaison olarak son birkaç yıldır burada mağaza açmayı planlıyorduk ancak güzel bir konumda yer almak için bekledik. Palmarina'daki mağazamız ürünlerimizi sergilemek için ideal bir mekan... Bizim mağazamızın Palmarina'ya; Palmarina'nın da Sırmaison markasına değer katacağını düşünüyoruz.

Mağazanızda çok özel markalar bulunuyor. Palmarina Sırmaison'da hangi ürünler yer alacak? Yazlık evlere özel koleksiyonlar olacak mı?
Sırmaison 40'a yakın yabancı ve 7 yerli markası ile zaten çok geniş bir ürün yelpazesine sahip... Bu yıl ziyaret ettiğimiz 'Maison Objet' , 'Ambiante' ve 'Homi' fuarlarında yazlık evler ve tekneler için özel koleksiyonları yakından görme fırsatımız oldu. Beğendiğimiz ürünleri Palmarina mağazamıza dahil ettik... Tabii Türkiye mümessili olduğumuz Ercuis, Raynaud Limoges'in ayrıca Lalique, JL Coquet, Greggio ve Roseanthal gibi diğer markalarımızı da Bodrum Sırmaison'da bulunduruyoruz.



Bu markalardan ürün seçimi yaparken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Siz evinizde hangi Sırmaison ürünlerini kullanıyorsunuz?

Biz tüm dünyada ev aksesuar fuarlarını geziyoruz. Değişen trendler, yeni koleksiyonlar ve önde gelen tüm markaları takip ediyoruz. Sırmaison'da bizim için öncelik ürünlerimizin kalitesi. Şıklık, kullanışlılık, uyum ve yenilik mağazamızın genel havasını belirliyor. Markamızın tüm ürünleri kendi zevkimiz ile seçtiğimiz için evlerimizde de kullanıyoruz.

Evinizde en çok hangi markaları tercih ediyorsunuz?
Tarih boyunca insanların yaşadıkları ortamlar, mekanlar üzerinde birçok değişim ve gelişmeler olmuş. Bu gelişmeler sonunda ise çok sayıda farklı tasarımlar ortaya çıkmış. Mekanların kullanım için verimli, sanatsal ve estetik bir şekilde düzenlenmesi amaçlanmış her zaman. Bizim işimizde de farklı objelerin kullanılması ile mekanların üzerinde içinizdeki zevk ve estetik görüşün yansımasını görebilirsiniz.

Sırmaison'un konseptinden ve mümessili olduğunuz Ercuis ve Raynaud-Limoges markalarından bahseder misiniz?
1867'den beri üretilmekte olan Fransız gümüş markası Ercuis'in tüm koleksiyonunu mağazamızda görmeniz mümkün. Ercuis 925 ayar som gümüş ve 63 micron gümüş kaplamada dünya standartları üzerinde üretimi ile en kaliteli dünya markasıdır. Çatal-bıçak takımları yemek servisleri, aksesuarlar, porselen-gümüş ve kristal-gümüş kombinasyonları ile oluşturulmuş çeşitli tasarımları vardır. Raynaud-Limoges ise yine dünyada farklı sayılan markalardan biri. Porselene incelik ve yarı saydamlık vermek içinde hamurunda yüzde 50 kaolin, yüzde 25 kuarz ve yüzde 25 feldspar karışımı kullanılıyor. Yemek takımlarının çeşitliliği ürün alımında adet olarak kısıtlama olmaması müşterilerin daha rahat seçim yapmasına imkan tanıyor. Ayrıca; mağazamızda yeni Türk tasarımcıların birçok ürününü bulabilirsiniz. Yeni kattığımız bu markalar sayesinde hem ürün yelpazemizi genişlettik, hem de fiyatlarımız için alternatifler sunmaya başladık.



Ev ve sofra aksesuarları tasarımında lüks denince aklınıza gelen en önemli markalar neler?
Lüks, her ne kadar ihtiyacın ötesinde fayda sağlayanlarla yaşam şekli gibi algılansa da benim için rahatlığın ve göze hoş görünen ürünlerin kullanım şeklidir. Dolayısıyla gerek mağazaya ürün seçerken, gerek yeni tasarımcıları bünyemize dahil ederken kullanım ve estetik görüş dikkat ettiğim konular. Ürünlerin boyutlarından ziyade kullanım kolaylığını sunmak da lükstür.

Sırmaison'u rakiplerinden ayıran en önemli özellikleri neler?
Bizi çalışırken rekabet değil, müşterilerimizin ihtiyaç ve memnuniyetlerini karşılamak motive ediyor. Bu doğrultuda kişiye özel servis veriyoruz. Müşterilerimizin seçimlerine elimizden geldiğince yardımcı olup mağazadan memnuniyetle ayrılmalarını sağlıyoruz. Evlilik öncesi, düğün listelerini hazırlıyor ve yemek masaları tasarlıyor, çeyiz ve hediye seçimlerini eksiksiz tamamlamaları için yardımcı oluyoruz.

Şık bir masa hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Sırmaison olarak masalarımızın zengin ve göze hoş gözükmelerine dikkat ediyoruz. Bizim için masa demek, sohbet ve sıcak ortam demektir. Masada paylaşılan dostluğun, huzurlu ve keyifli olması için masa düzeninin önemine dikkat ediyoruz. Örneğin, uzun masalarda yüksek objeler yerine, masadaki sohbeti bölmeyecek objeleri tercih ediyoruz. Çiçeklerin renginden, objelerin doğallığına kadar zengin ama bir o kadarda zarif masa kurmaya özen gösteriyoruz. Biz genelde masamızdan aynaları, gümüş aksesuarları ve kristal objeleri eksik etmiyoruz.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.