Derin Mermerci Aydın "Birisine ilham verebiliyorsam ne mutlu"

Cemiyet hayatının dikkat çeken ismi Derin Mermerci Aydın, herkesin hayran olduğu tarzını giyim ve mücevherden sonra bebek tekstiline de yansıttı. Derin Hanım ile bir araya gelerek Deux Lapins ile gerçekleştirdiği işbirliğini konuştuk

Derin Mermerci Aydın "Birisine ilham verebiliyorsam ne mutlu"

Röportaj: Bade Çakar, Fotoğraflar: Mehmet Üstündağ

Cemiyet hayatının en renkli ve bir o kadar da stil sahibi isimlerinden biri Derin Mermerci Aydın... Her zaman beğenilen stilini, önce yarattığı giyim koleksiyonuyla, ardından da mücevher tasarımları aracılığıyla insanlarla buluşturan Derin Mermerci Aydın, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve bebekler için tasarımlar yarattı. İlk olarak, kendi renkli çocukluğundan sonra da ikiz kızları Mila ve Lal'den aldığı ilhamla bebeklere özel doğal ürünleriyle dikkat çeken Deux Lapins markası için tasarımlar yarattı. Deux Lapins markasının başarılı yaratıcıları Müge Senes ve Bige Atanisay, Derin Mermerci'nin yarattığı desenleri kendi tasarımlarıyla bir araya getirerek, ortaya Deux Lapins X DM koleksiyonunu çıkarttılar. Kendisini tasarımcı olarak görmese de yarattığı parçalarla, herkesin takdirini kazanan Derin Mermerci Aydın ile yeni işbirliğini konuşmak için bir araya geldik. "Yaratıcılığa tapıyorum" diyen Derin Mermerci Aydın'ın sorularımıza samimi bir şekilde cevap verdiği, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Deux Lapins markası için bir koleksiyon hazırlıyorsunuz. Markayla bir araya gelişiniz nasıl oldu?
Öncelikle bu işbirliğine bir koleksiyon demek çok da doğru olmaz. Şu anki ilk aşamamızda Deux Lapins'in müslin örtü ve çantaları için sadece iki farklı desen hazırladım. Şu anki işbirliği kısaca desen tasarımı... Markaya ikizlerden dolayı bir aşinalığım vardı. Yaptıkları ürünlerin kalitesine güveniyorum. Bu işbirliği tamamen kendiliğinden gelişti ve teklife "evet" dedim. Unicorn ve dinazor...

Tercihiniz neden bu iki desen oldu?
Küçüklüğümün en sevdiğim karakterleri unicorn ve dinazordu... Böyle bir teklif geldiğinde tabii ki desenlerim de bunlar olmalıydı. Benim için harika bir nostalji oldu.

Uzun süredir modayla içi içesiniz. Hem bir giyim markası hem de mücevher markası için koleksiyonlar hazırlıyorsunuz. Bu sefer çocuklar için bir şeyler yaratmak nasıldı?
Sanırım en eğlencelisi çocuklar için bir şey yapmak... Çocukluğumun kahramanlarıyla tekrar buluştum (gülüyor). Daha önemlisi bir anne olarak önceliğim her zaman çocuklarım için kullanacağım ürünlerin kalitesi. Deux Lapins'de bunu bulmuş olmak harika bir deneyim oldu.

Hediye olarak kendi ürünlerinizi götürebileceksiniz arkadaşlarınıza... Ürünler nerelerde satılacak?
Evet, doğum yapan arkadaşlarıma altının yanında gönül rahatlığıyla alabileceğim. Üzerinde benim desenlerimin yer aldığı ürünler bulmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum ve bu ürünlerin en önemli özelliği de kişiselleştirilebilmesi... Deux Lapins X DM ürünlerine çocukların isimlerini yazdırabilirsiniz ve henüz bebekken kullandığı bir ürünü ömür boyu saklayabilirsiniz. Bundan daha kıymetli bir hediye ne olabilir? Sınırlı sayıda üretilen ürünler Deux Lapins'in web sitesinden satılacak.

Bir anne olarak çocuk giyim ve ürünlerinde sizce en çok nelere dikkat edilmeli?
Rahatlık, rahatlık, rahatlık... Bir anne olarak gözüme güzel geleni aldığımı fark ettim. Bu da bana iyi bir tecrübe oldu. Şu anda kendileri ne giymek istiyorsa onları giyiyorlar. Benim en çok dikkat ettiğim konu her zaman her şeyin katkısız ve en doğal olanını tercih etmek.



Çocuklar, anneleri için en büyük ilham kaynağıdır eminim. Siz Lal ve Mila'dan nasıl etkileniyorsunuz?
Henüz o kadar tertemiz dimağları var ki bu da kendilerine sınırsız bir hayal gücü veriyor. Akıllarıyla şaşırtıyorlar insanı.

Koleksiyondaki desenler sizin çocukluğunuzdan geliyor ama Lal ve Mila'dan etkilendiğiniz bir bölüm oldu mu? Varsa hangileri?
Unicorn'da pembe ve mor renklerinde Mila'dan, Dino'da yeşil sarı renklerinde de Lal'den ilham aldım. İkisinin en sevdiği renkler.

Lal ve Mila'da kendinize benzettiğiniz özellikler neler?
Benim gibi inatçı, tuttuğunu koparan ve sevgi dolu çocuklar.



DM Stil ile iş hayatına çok hızlı bir şekilde girdiniz. Başarılı bir siteniz ve birçok markayla başarılı işbirlikleriniz oldu. İşbirliği yapacağınız markaları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Kaliteye ve aynı lisanı konuşmaya dikkat ediyorum. Yapılan işbirliklerinin samimi olması çok önemli. Şimdiye kadar en çok buna dikkat ettim. Network'le yaptığım koleksiyonun çıkış noktası kendim için arayıp da bulamadığım kıyafetler yapmaktı. Kafkas, zaten normal hayatımda da kullandığım bir markaydı. Dolayısıyla arkasında durabileceğim markalarla yan yana gelmek önceliğim.

İşbirliği olsa da tasarımcı koltuğuna oturmak nasıl bir duydu?
Estağfurullah... Kendimi bir tasarımcı olarak görmüyorum, bunun haddim olmadığını düşünüyorum. İlham verebiliyorsam ne mutlu bana.

Peki, şöyle sorayım bir şeyler yaratmak nasıl hissettiriyor?
Müthiş. Ben zaten yaratıcılığa tapan bir kızım. Ancak kendimi yaratıcı olarak nitelendirmem çok büyük bir iddia olur. Yaptığım işbirliklerinde tüketiciden gelen olumlu geribildirimler benim için en büyük mükafat.

Tasarımda neredeyse her alana adım attınız. Bundan sonra dekorasyon veya başka bir alana da girmek istiyor musunuz?
Neden olmasın? Ben ilham almaktan, ilham vermekten mutlu oluyorum. Bu işbirliklerine de karşılıklı kendimizi geliştirdiğimiz ortamlar olarak bakıyorum

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.