Zelia Kaçar "Gelinlerimiz hep ışıldar"

Bu yıl 10. yılına giren, gelinlik denilince ilk akla gelenlerden olan couture markası Sagaza Madrid’in Kreatif Direktörü Zelia Kaçar ile bir araya gelerek gelinlik trendleri hakkında konuştuk

Zelia Kaçar "Gelinlerimiz hep ışıldar"

Röportaj: Gülçin İşler Fırat, Fotoğraflar: Betül Yazıcıoğlu

Bundan 10 yıl önce İspanya'nın başkenti Madrid'de, İspanyol ve Türkiye ortaklı kurulan Sagaza Madrid markası, Nişantaşı'ndaki mağazasında couture tasarımları ve iddialı gelinlik modelleriyle dikkat çekiyor. Markanın kreatif direktörü Zelia Kaçar ile bir araya gelerek markanın yeni sezon gelinlik modelleri ve ilkbahar-yaz gelinlik trendleri üzerine konuştuk.

Sagaza Madrid'in ilkbahar-yaz gelinliklerinde öne çıkan detaylar neler?
Markamızın 10. yılına girerken biz de tasarımlarımızda daha gençleşme yoluna gittik. Bu anlamda gelinliklerimiz de daha genç, sofistike, yalın ve modern oldu. Gelinlik tasarımlarındaki doğal havanın, Sagaza ışıltısı ve hareketli enerjisi ile buluşturulduğu Bridal koleksiyonu ağırlıklı olarak ipek tül, şifon, ipek, saten ipek, krep ipek içeriyor.

Sagaza Bridal koleksiyonunda neler göreceğiz?
Kat kat inen, çok kabarık olmayan simetrik etekler, balık şeklinde transparan görünümlü tül, tüy ve dantel üzerine aplik ve Swarovski taşlar, yan yana kıvrımlarla balen ve tarlatanla oluşturulan kabarık etekler, omuzu açıkta bırakan düşük omuzlu yakalar, üç boyutlu ve çiçek desenli dantellerle kaplı modeller var. Bazı modellerimizde demir halkalar uyguladık, gelinliğe farklı bir yorum kattık. Özünde özgürlük ile klasikler arasındaki tutku dolu geçişin hikayesini barındıran koleksiyonumuzdaki gelinlik modellerimize ışıldayan saç tokaları ve taşlı taçlar, pastel ve pembe tonlardaki çiçeklerin kullanıldığı el buketleri eşlik ediyor.

Sagaza'nın gelinlik line'ı kaç bölümden oluşuyor?
Sagaza Bridal koleksiyonu 5 bölümden oluşuyor. Klasik, zamansız dediğimiz prenses formda, ziberlin ya da güpür kumaştan hazırladığımız gelinliklerimiz her zaman var. Rock-chic koleksiyonumuzu metal öğelerin olduğu, dantelin daha naif kullanıldığı, zıtlıkların, karmaşanın bir arada olduğu, sıra dışı görünümü tercih eden gelinlerimiz için hazırladık. Genç ve ruhu kıpır kıpır gelinlerimiz için tütü eteklerle, tüllerle hazırlanmış kabarık gelinlikler var. Dördüncü olarak ziberlin ya da incecik dantel üzerine sadece küçük dokunuşlarla, nakışlarla zenginleştirdiğimiz modeller öne çıkıyor. Bir de küçük bir seramoni ile evlenecek, abiye formunda dümdüz bir dantel elbise gibi, kumaşıyla kendini gösteren son derece yalın bir koleksiyonumuz var.

Peki, bu senenin gelinlerinin tercihini neler oluşturuyor?
Bu yılın gelinleri çok yalın. Tüllerle zenginleştirilmiş, etekleri kabarık, volümlü, üstü straples modeller çok trendi. Prenses gelinliklerin asla modası geçmez ve her zaman tercih edilir. Bu sene benim de üzerimde gördüğünüz demir, metal kullanılan, bohem ama rock tarzını da içinde barındıran gelinlikler yüksek talep görüyor. Bir de V yaka, dümdüz inen, ziberlin ya da saten kumaştan gelinlikleri de çok göreceğiz.

Sagaza Madrid gelinliklerinin öne çıkan özellikleri neler?
Gelinliklerimiz yüksek işçilikle yapılıyor, tasarım aşaması çok uzun sürüyor. Kumaşlarımızı Paris'ten, Hindistan'dan özel olarak getirtiyoruz. Kalıp ve işçilik anlamında çok iddialı ve özenli çalışıyoruz. Gelinlikte her zaman bel kıvrımına vurgu yaparım, beli ince göstermeye önem gösteririm. Sagaza'nın imzası kalıpları, yüksek işçiliği, modernliği ve ışıldaması diyebiliriz.

Gelinliklerin yanı sıra bir de abiye koleksiyonunuz öne çıkıyor. Yeni Reborn Koleksiyonu'nuzdan da bahsedelim...
Reborn Koleksiyonu, modernizm ile sokak modasını bir arada buluşturuyor. Metal malzemeleri, tül ve şifonla buluşturduk; ters ve asimetrik volanlar var. Kat kat inen, çok kabarık olmayan simetrik etekler, balık şeklinde transparan görünümlü, tül, tüy ve dantel üzerine aplike ve Swarovski taşlarla süslü tasarımlar var. Yan yana kıvrımlarla balen ve tarlatanla oluşturulmuş kabarık etekler, omzu açıkta bırakan düşük omuzlu yakalar, üç boyutlu ve çiçek desenli dantellerle kaplı modeller ön plana çıkıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.