Derin Mermerci Aydın ''Cesaret ve yaratıcılık benim için önemli''

Cemiyet hayatının stiliyle fark yaratan, zarif ve iddialı duruşu ile dikkat çeken ismi Derin Mermerci Aydın, moda konusundaki başarısını ortaya koymaya devam ediyor. Ünlü bir markaya yeni bir koleksiyon hazırlayan Derin Hanım ile modadan özel hayatına kad

Derin Mermerci Aydın ''Cesaret ve yaratıcılık benim için önemli''

RÖPORTAJ: MEHMET ÜSTÜNDAĞ mehmet.ustundag@sabah.com.tr
FOTOĞRAFLAR: EMRE GÜVEN

Derin Mermerci Aydın, her zaman kendine has stiliyle dikkat çeken bir isim oldu. Cesur tercihleri, farklı kombinleri ve en önemlisi zarafetiyle... "Hiçbir zaman trendlere göre hareket etmedim, etmiyorum. Kendi klasik tarzım içinde yenilik yapma taraftarıyım" diyen Derin Hanım'ın farklılığı da buradan geliyor. Derin Hanım moda tutkusunu, Network ile dört sezondur yaptığı işbirliği ile daha geniş kitlelerle paylaşıyor. Markaya yine iddialı bir koleksiyon hazırlayan Derin Hanım, yarattığı tasarımların modelliğini de kendisi yaptı. Derin Mermerci Aydın ile modadan çocuklarına, hayata bakışından gelecek planlarına kadar her şeyi konuştuk.

Benzersiz bir stiliniz var, zaman içinde başka yönlere evrildiğini de görüyoruz. Şu an stilinizin hangi evresindesiniz?
Şu anda rahatlık peşindeyim ama bazen öyle bir an geliyor ki canım mesela 80'ler giyinmek istiyor. Nitekim geçen akşam bir davete aslında hiç de benim rengim olmayan ama giymek istediğim bir elbiseyle gittim ve kendimi çok iyi hissettim. Dolayısıyla sen giydiğini kendine yakıştırıyorsan, karşından da kabul görüyorsun.

Siz nasıl geliştiniz bu süreçte? Genç kızlığınızdan beri göz önündesiniz...
30'lu yaşlarımdayım ve kendi belirlediğim çerçeve içinde mutlu olmayı öğrendiğim, insan psikolojisini derinden anladığım dönemimdeyim. Kendi konfor alanımı yarattım. Yine de gençlik yıllarımla bugün arasında çok majör değişiklik sayamam. Özümde hep aynıyım.

Evlendiniz, anne oldunuz... Yaşama bakışınız, stilinize de yön veriyor mu?
Cesur ve yaratıcı olmak benim için hep önemli oldu. Bunu sadece moda olarak belirtmiyorum, hayatımın her alanında böyle olmak hoşuma gidiyor. Tamamen gününe ve mood'una göre giyinen biriyim. Yalın ve zarif olmayı tercih ediyorum.

İkiz çocuklara sahip olmak sizi daha pratik yapmıştır diye düşünüyorum.
Tabii ki... Zira önceliklerim değişti. Fiziksel olarak çok daha güçlüyüm. Daha pratik yaşıyorum.

Derin Mermerci ismi de bir marka. Markayla işbirliğinde nelere dikkat ediyorsunuz?
Aynı lisanı konuşmalıyız; aynı tavır-üslup-duruş... Ve tabii ki samimiyet.

Network'e dördüncü koleksiyonu hazırladınız. Nasıl bir koleksiyon bekliyor bizi?
Ağırlıklı olarak mezuniyet, parti ve kutlama konsepti etrafında koleksiyonu oluşturduk. Yaz davetlerinde alışılmışın dışında bir şıklık sunmayı amaçladık. Dolayısıyla hedef kitlesi gençten başlayıp, orta yaşa kadar uzanan bir koleksiyon. Davet elbiselerini maskülen ceketlerle önerdik. Gündüzden geceye uzanan giysiler tasarladık. İster gündüz babetle işe; istersen akşam stiletto ile bir sergi açılışına... Koleksiyon, hayatı kolaylaştırmak üzerine...

Bu koleksiyonu hazırlarken nelerden ilham aldınız?
Rahatlık... Geçen yaz Mikonos'tan aldığım kaftan ile bütün yazı geçirdim. Tasarım ekibiyle yaptığımız "Nasıl bir koleksiyon olmalı" konuşmalarında bu kaftanın hem rahatlığı, hem şıklığı, hem de alışılmışın dışında kullanım olanağı sunması koleksiyonun ilhamı oldu.

Yeni trendlere nasıl yaklaşıyorsunuz?
Hiç bir zaman trendlere göre hareket etmedim, etmiyorum. Ben her zaman kendi klasik tarzım içinde yenilik yapma taraftarıyım.

Nasıl bir ivme kattı sizin imzanız markaya? Nasıl geri dönüşler alıyorlar?
Bu soruyu Network ekibinin cevaplaması daha doğru olabilir ancak geçtiğimiz yılı Network yüzde 23'lük bir büyümeyle kapattı. Bu büyümede payım varsa ne mutlu bana... Yine Network ekibinin bize söylediği DMxNetwork koleksiyonuyla yeni müşteriler kazanıldı. Bu tarz işbirliklerinindeki başarının temel faktörlerinden biri sürekliğin sağlanması. Dört sezondur gayet keyifli bir birliktelik oldu. Instagram'dan bana ulaşan gerçek tüketici görüşleri, benim için yaptığımız işin samimiyeti ve doğruluğunun sağlaması oluyor.

İlerde kendi markanızı çıkartsanız, DNA'ları neler olurdu?
Şimdilik "Neden olmasın" diyeyim. Markamın DNA'sı zarafet olurdu. Zarafet beni büyülüyor...

Lifestyle siteniz de çok sevildi... Onunla ilgili gelecek planlarınız neler?
Hep söylediğim gibi derinmermerci.com'un da ortaya çıkış sebebi anladığım alanlarda çevreme, takip edenlere doğru tavsiyeler vermekti. Üç yılı tamamladık. Şu anda açık söylemek gerekirse derinmermerci.com'un Instagram hesabı dm_stil'de takipçilerimizle olan etkileşim beni daha fazla heyecanlandırıyor. Bunun da sebebi sanırım organik ve interaktif olması.

Güçlü ve güzel üç kadınla büyüdünüz. Onların arasında en küçük olmak nasıldı?
Ben lider ruhlu doğdum. Annemle babamın güçlü duruşları bana geçti. Sevginin mucizesini bizzat yaşadım, şükürler olsun ki hala da yaşamaya devam ediyorum. Esasen bizim tüm gücümüz samimi ve doğal oluşumuzdan geliyor. Annemizin bizi çok inançlı yetiştirmesi, değer yargılarımızın çok küçük yaşlarda oluşması ve birbirimize olan bağlılığımız... Bunlar bizim hayata karşı hep dik durmamızı sağladı.

Anneniz ve ablalarınızın stilini nasıl tanımlarsınız?
Tansa'nın klasik ve elegan bir tarzı vardır, Yosun'un ise stili bana daha yakındır. Hatta çocukken Yosun'un dolabını karıştırmışlığım çok olmuştur.

Anne ve ablalarınızın idolleriniz olduğunu biliyoruz... Başka idolleriniz var mı?
Olmaz olur mu, Audrey Hepburn, Grace Kelly... Bunlar asalet olarak beni etkilemiş kadınlar.

Erkek modası hakkındaki görüşlerinizi de merak ediyorum... İlerde onlar için de tasarım yapmayı düşünür müsünüz?
Kesinlikle erkekler de aynı kadınlar gibi kendine yakışanı giymeli. DMxNetwork'ün ilk koleksiyonu çıktıktan sonra özellikle çevrem erkek koleksiyonu yapmam konusunda ısrarcı oldu. Bir ara ben de acaba dedim ama erkek koleksiyonu çok başka dinamikleri beraberinde getiriyor, apayrı bir iş. Dolayısıyla şimdilik böyle bir düşüncem yok.

Eşinizin kıyafet tercihlerine müdahale ediyor musunuz?
Hayır, ama bana sordukça tabii ki görüşlerimi paylaşıyorum.

Kızlarınızın moda ile arası nasıl? Onların ileride nasıl kadınlar olmasını istersiniz?
Baya düşkünler, ne giyeceklerine kendileri karar veriyorlar ve bence şu anda epey rüküşler. Ancak o kadar kendilerinden emin giyiniyorlar ki, bayılıyorum... Lal ve Mila gelecekte çok isteyerek, çok severek yapacakları bir işte çalışan, üreten, sevgi dolu, komplekssiz, mutlu insanlar olsunlar. Ben çok güçlü kadınlarla beraber büyüdüm. Lal ve Mila'nın da bizler gibi birbirlerine kenetlenmiş, maneviyatları güçlü kızlar olmasını diliyorum.

Her ikisiyle ayrı ayrı ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?
Çok farklılar. Ama en çok hoşuma giden birbirlerini tamamlayan bir elmanın iki yarısı olmaları... Üçümüzün birlikte geçirdiği vakitler o kadar eğlenceli oluyor ki.

Hayvanlarla çok özel bir ilişkiniz var, ileride bir barınak açmayı istiyor musunuz?
Barınak açmadım ama yıllardır bir çiftlikte çok sayıda köpek ve kedinin bakımını üstleniyorum ve onlara yuva aramaya devam ediyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.