Yaşar Ayaydın: ''Erkekler canlı renklerden vazgeçiyor''

Mimar olmasına rağmen moda sektörüne el atıp Tudors markasını yaratarak büyük bir başarı elde eden Yaşar Ayaydın ile markasının kuruluş hikayesini, erkek modasını ve gelecek planlarını konuştuk.

Yaşar Ayaydın: ''Erkekler canlı renklerden vazgeçiyor''

Tudors; erkekler için sadece gömlek, kazak ve hırka ile aksesuar üretip kendi mağazalarında satarak büyük başarı yakalayan bir marka. Tudors'un yaratıcısı ve CEO'su Yaşar Ayaydın, markayı nasıl kurduğunu ve gelecek planlarını anlattı.

Önce sizi tanıyabilir miyiz?
Trabzon Araklı'da doğdum. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Mimarlık ve ekonomi üzerine yüksek lisans yaptım ancak bu alanda çalışmak yerine ticarete atıldım. Aslında babamdan dolayı tam da ticaretin içinde doğdum. İş hayatına 1998 yılında kardeşim Recep Ayaydın'la beraber kurduğumuz Ayaydın Tekstil'le girdim. Yaklaşık 25 yıldır perakende sektörünün içerisindeyim. Yoğun bir iş temposunun arasında fırsat buldukça kick boks yapıyorum.

Tudors markasının doğuşu nasıl oldu?
Tudors isimli bir TV dizisi vardı ve ben kendi kendime "Tudors çok iyi bir dünya markası olabilir" diyordum. 2012'de Tudors markasını yurtiçinde ve yurtdışında tescil ettirerek yeniden yola koyulduk. Bu süreçte hızla mağazalaşmaya başladık. Erkek gömlek ve aksesuarında monobrand mağazalar açarak ilerledik. Şu an 1200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yurtiçinde 186, yurtdışında ise 48 mağazamız bulunuyor. Mağazalarımızda gömlek, kazak, hırka, tişört ve sweatshirt'ün yanı sıra kravat, pantolon, kol düğmesi, kemer, bileklik, yelek, parfüm, gözlük, cüzdan, deniz şortu, şapka, atkı, eldiven ve çanta gibi aksesuar satışı da yapıyoruz.

Yeni sezonda erkek giyim modası hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Erkek koleksiyonunda daha canlı renklerin yerine mat ve soft renkler geliyor. Çiçekli ve büyük baskılı desenler modadaki yerini korumaya devam ediyor. Doğal görünümlü ve yıkanmış ürünler, parlak ürünlerin yerine daha çok tercih ediliyor.

Şu an gündeminizde neler var?
Tudors olarak yurtiçi mağazalarımızı kendimiz açıyoruz. Mağazalaşmaya devam edeceğiz. Moğolistan, Fas, Arnavutluk, Somali, Hindistan ile görüşmelerimiz sürüyor. İngiltere, Kanada, Yunanistan ve Almanya pazarına girmeyi planlıyoruz. Rusya ile toplu satış görüşmeleri yapıyoruz. Yurtiçinde ise Gaziantep, Adana, Rize ve İstanbul'da birer mağaza açıyoruz.

Can Yaman, markanızın reklam yüzü oldu. Bu işbirliği ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Öncelikle çok mutlu ve heyecanlı olduğumuzu belirtmek isterim. Hedeflerimize ilişkin kiminle işbirliği yapabiliriz diye baktığımız bu dönemde, hem Türkiye'nin en önemli yıldızlarından hem de dünyada birçok ülkede tanınan Can Yaman'ın bunun için en doğru kişi olduğunda karar verdik. Uluslararası hedeflerimize böylesi büyük bir yıldızla yaptığımız işbirliğinin büyük katkısı olacağına inanıyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.