Beril Oymak: ''Benimkiler mutlu ve sosyal köpekler''

İş, cemiyet ve sanat hayatından, evcil hayvanları ile sosyalleşmek ya da sosyalleşememek konusunda aradaki ikilemi ortadan kaldırmış yedi kişi ile buluştuk ve minik dostlarla tatillerinin nasıl geçtiğini konuştuk. Birbirlerine olan bağlılıkları, yazlık me

Beril Oymak: ''Benimkiler mutlu ve sosyal köpekler''

YAZI İREM ORHAN irem.orhan@sabah.com.tr

Köpeklerimiz Raw ve Berlin ailemizden gibiler, o yüzden onlardan ayrı geçirdiğimiz zamanlarda içimiz hep bir buruk oluyor ya da gözümüz arkada kalıyor. Onların enerjisi ve sevgisiyle besleniyoruz. Mutlu ve sosyal köpek olmaları bizim için çok önemli. Son iki senedir Cunda'da beraber kamp yapıyoruz ya da kendi yazlığımızda vakit geçiyoruz.

"EĞİTİMLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"
Köpeklerimizin eğitimine ilk bir yıl çok önem verdik çünkü hayatımızın büyük bir kısmı dışarıda geçiyor; gittiğimiz yerlerde bizimle uyum içinde olmaları ve bizim sözümüzü dinliyor olmaları gerek. Raw ve Berlin ikisi de büyük cins köpekler; bu yüzden de gittiğimiz mekanların açık alanda olmasına daha çok dikkat ediyoruz. Bir sürpriz yaşanmaması adına ilk kez gideceğimiz bir yer için önceden arayıp bilgi alıyoruz. Ama onlarla dışarı çıkmak konusunda asıl önemli olan evcil hayvanınızı iyi tanımanız ve onun her hareketini anlayacak kadar birlikte çok zaman geçirmeniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.