Hande Soral: ''Keyifli bir zaman yolculuğu içindeyim''

Mütevazılığı, işine olan saygısı, özel hayatı ve hayattaki farkındalıkları üzerine sıcak bir sohbeti paylaştığımız Hande Soral ile renklerin içinde, kişiliğinin derinliklerine doğru yolculuğa çıktık.

Hande Soral: ''Keyifli bir zaman yolculuğu içindeyim''

Röportaj İrem Orhan
Fotograf Jiyan Kizilboga
Moda Editörü Ece Sisik
Saç Akın Ünal
Makyaj Selen Karabulut
Fotoğraf Asistanı Serra Yorulmaz
Moda Editörü Asistani Ece Aysoy, Betül Beydoğan
Mekan için Fairmont Quasar Istanbul'a Tesekkür Ederiz.

Yakın zamanda ATV'nin reyting rekorları kıran dizisi Bir 'Zamanlar Çukurova'nın kadrosuna katılan Hande Soral, hayat verdiği 'Ümit' karakteriyle şimdilerde diziyi yakından takip eden herkesin yakın markajında. Projeye dahil oluşunu; "Bir işe sonradan girmenin iyi yanı, neyin içinde olduğunuzu biliyor olmanız. Güzel bir işin parçası olmak çok keyifli" sözleriyle yorumlayan Soral ile kariyerindeki bu yeni yolu, özel hayatı ve yeni heyecanları üzerine konuştuk.

HANDE SORAL RÖPORTAJININ BACKSTAGE GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Şimdilerde ATV'de yayınlanan 'Bir Zamanlar Çukurova' dizisiyle her hafta izleyiciyle buluşuyorsunuz. Nasıl bir yolculuk sizin için?
Çok keyifli bir zaman yolculuğu… Adana-İstanbul arası bir hayat. Uzun zamandır pandemi sebebiyle evlerde olduğumuz için aslında en büyük değişiklik sosyal ortamlarda bulunuyor olmak.

İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde set ortamında olmak nasıl? Motivasyonunuz yerinde mi, nasıl hissediyorsunuz?
Açıkçası, çalışmaya başlamadan önce endişeliydim fakat setteki titizliği gördüğümde içim rahatladı. Olabildiğince steril çalışıyoruz. Bir taraftan bu dönemde çalışıyor olmak da iyi geldi. Bir işe sonradan girmenin iyi yanı, neyin içinde olduğunuzu biliyor olmanız. Güzel bir işin parçası olmak çok keyifli.

Oyunculuğun sizi besleyen, en iyi gelen yönleri neler?
Sanatın hiçbir dalı sevmeden yapılamaz. Oyunculuk, çocukluğumdan beri hobim ve hobiniz işiniz olduğunda hayat daha konforlu ve eğlenceli bir hal alıyor.

Mutluluk ve pozitif yaşam en basit tanımıyla nedir sizin için?
Sağlık ve huzur. Sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı yok. Huzur benim için yaşadığım her anın sebebi. Huzurlu olmak için yaşıyorum.

Hayatta 'mutlu olmak' sizce en çok ne ile bağlantılı? Neler tamam olduğunda mutluluk gelir?
Sağlıklı, huzurlu ve eksiksiz olduğunda… Beni hayatta en çok korkutan kayıplar. Ailem sevdiklerim tam olsun, sağlıklı olsun o zaman ben de tamamım.

Psikolojik olarak sıkıntıya düştüğünüz anlarda ruh halinizi yükseltmek için neler yaparsınız? Böyle durumlarda size en iyi gelen nedir?
Ağlarım, ağlamayı da çok severim. Sıkıntımı içime atmamaya çalışırım, üzüntümü yaşarım. Sonrasında da kabul eder, kaldığım yerden gülmeye devam ederim. Yalnız kalmamaya çalışırım, beni iyileştiren evim, hayvanlarım, ailem...

Peki, şans hayatınızın neresinde? Şans kelimesinin tılsımına inanır mısınız?
Şans, kader, kısmet… Adına ne derseniz deyin hayatımda etkisi olduğuna inanıyorum. 'Hayırlısı' demeyi ve buna inanmayı seviyorum. Hem olan her şeyi, hem de olmayan her şeyi kabullenmemi kolaylaştırıyor.

Oyunculuk gibi tutkuyla bağlı olduğunuz başka disiplinler de var mı? Ya da bir gün bu işi yapmaktan vazgeçseniz bir B planı oluşturdunuz mu?
Planlar yaparak yaşayan biri değilim. Hayatın getirdiklerine saygı duyup evrilmeyi tercih ediyorum. Önceliğim anda olmak, anda huzurlu olmak.

Modayla aranız nasıl? Trendleri takip etmeyi sever misiniz?
Trendleri takip etmeyi severim fakat kendime yakıştırmadığım ya da sevmediğim bir şeyi moda diye giymem ya da kullanmam.

Spor ve düzenli beslenme konularında özel bir spor rutininiz ve beslenme düzeniniz var mıdır? Haftada kaç gün, neler yapıyorsunuz?
Düzenli spor yapmaya çalışıyorum, bir süredir haftada üç gün spor hocamla online ders yapıyorum. Evde yemeğimi kendim yapıyorum ve sağlıklı olmasına dikkat ediyorum ama katı kurallarım yok, arada sağlıksız öğünlerim de oluyor sonra telafi etmeye çalışıyorum. Bir düzende değil, dengede besleniyorum diyebilirim.

Son yıllarda dış görünüşünden bir türlü memnun olamayıp estetik yaptıranların sayısı gittikçe artıyor. Siz estetik konusuna nasıl yaklaşıyorsunuz?
Herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı diye düşünüyorum. Dış görünüşünde beğenmediğin bir yerini değiştirmek yalnızca kişiyi ilgilendirir, başka hiç kimseyi ilgilendirmez. Fakat estetik yaşının çok düştüğünü duyuyorum, endişelenmemiz gereken asıl bu. Daha hatları oturmamış bir kızın ya da erkeğin estetik yaptırmasını doğru bulmuyorum, tıbbi olarak da doğru değil.

Yıllardır devam eden mutlu bir evliliğiniz var. Günümüzde bir ilişkiyi neler canlı tutuyor size göre?
Bir genelleme yapamam elbette fakat bizim evliliğimiz, saygı ve güven temelinde, bence mutluluğumuzun sebebi bu.

Şimdi düşününce gelecekle ilgili size umut veren şeyler neler olabilir?
Bu günlerde geleceğe dair tek umudum Covid- 19 aşısı. Hepimizin gündeminde olduğu gibi benim de tek hayalim eski normalimize geri dönmek. Bir takım dersler çıkartmış ve doğaya karşı daha duyarlı dönebilirsek ne mutlu bize.

Son dönemlerde kurduğunuz hayaller genellikle ne ile ilgili oluyor?
En çok özlediğim dilediğimizce gezmek, tatil yapmak, yurtdışına çıkabilmek… Bir süredir hayalim gitmediğim, görmediğim yerleri eskisi gibi gezebilmek.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.