''Mutluluk için iç huzur şart''

Neşeli, sevecen, enerji dolu ve pozitifliği etrafındakilerce onaylanmış genç bir isim Aslı Turanlı. İçten sohbetimiz sırasında anlıyoruz ki, onda çok daha fazlası da var

''Mutluluk için iç huzur şart''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Hayatındaki mutlulukları ve yeni hayalleri üzerine keyifli bir sohbeti paylaştığımız Aslı Turanlı, her daim yenilikler peşinde olmayı seven, tiyatro sahnesinin tozunu yutmuş genç bir yetenek. Son dönemlerde başarılı bir sunuculuk deneyimi yaşayan ve dahi etrafına neşe saçan Turanlı ile yaşamının derinlerine dalıyoruz.

Şu an hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz, nasıl gidiyor sizin için hayat?
İçinden geçtiğimiz şu dönemde belki de bazılarına sinir bozucu gelebilir ama gerçekten hayatta 'Kendini her gün yeniden yarat' şeklinde bir mottom var. Kendimi sürekli yenilemek zorunda hissettiğim, boş kalırsam depresyona girebileceğim bir dönem diyebiliriz.

Neşeli ve güzel enerji saçan birisiniz. Hep mi böyleydiniz, yoksa yaş aldıkça gelişen bir şey mi bu?
Çevremdeki insanlar genel olarak pozitif olduğumu düşünürler. Evime gelen arkadaşlarım zamanın çok hızlı geçtiğini söyler, huzurlu bir ortam yarattığımı düşünürler. Çocukluk dönemlerimden beri bu böyleydi; babam işten stresli geldiği zamanlar "Aslı, gel seninle biraz konuşalım" derdi. Sevdiklerimin de enerjisini yükseltiyorum sanırım, doğuştan gelen bir şey bu.

Hayatta 'mutlu olmak' sizce en çok ne ile bağlantılı? Neler tamam olduğunda mutluluk gelir?
Bu soruya tüm kalbimle 'farkındalık' diyebilirim. Mesela içinden geçtiğimiz bu dönem bana en çok bunu öğretti. Sağlıklı olmanın farkındalığını yaşadığınız an, hayatı bir kez daha seviyorsunuz ve hayatı sevdiğiniz zaman yapamayacağınız, başaramayacağınız şey yok. Mutlu olmak için kendi çekirdek dünyamızı kurmak, önce orada iç huzurumuzu sağlamak gerekiyor.

Şimdilerde çok fazla yeni oyuncu, sunucu ortaya çıkıyor ama pek çoğu aynı hızla silinip gidiyorlar. Bu gelişmelerle sizin kariyerinizle ilgili endişe duyduğunuz dönemler oluyor mu?
Oyunculuk başka bir sevda benim için. Ama oynadığınız televizyon dizilerinin insanlar tarafından izlenmesi biraz da şans gibi geliyor artık. Oyunculuk bende tiyatro sahnesiyle başladığı için, o tiyatro kokusunu almış insanların bugün değilse de bir gün çok başarılı olacaklarına eminim. Her şeyden önce iyi bir insan oluyorlar ve bu da mesela kariyerim için endişe duymamam konusunda yeterli. İyi insanlar yolun sonunda her zaman kazanmıştır. Sunuculuk içinse iyi bir deneyim yaşadım. Gerçekten hiç kolay bir şey olmadığını gördüm. Canlı yayında insanların Aslı'yı görmesini sağladığımı düşünüyorum.

Stil sahibi olmanın en önemli kuralı nedir size göre? Ve giymekten en fazla keyif aldığınız parça hangisi?
Stil sahibi olmak için farklı olmaya çalışmak gibi bir derdi olmayanlardanım. Marka takıntım olduğunu düşünenler oluyormuş ama hayır. Pahalı olan her şeyi tabii ki almıyorum ama güvendiğim ve sevdiğim markalar olunca üzerimde görebilirsiniz. Kışın daha çok deri ve takım elbise tercih ediyorum. Yazın ise ayırt etmeden her şeyi giyiyorum. Yazın tarz yakalamak çok daha kolay.

Röportajımızın sonuna doğru yaklaşırken, aşkta nasıl bir dönemdesiniz? Şu an aşk en basit tanımıyla nedir sizin için?
Bir erkeğe bu soruyu sorsaydınız çok klişe cevaplar alabilirdiniz. Ama ben kadınların bir kez sevebileceklerine inanıyorum. Bu hakkımı en iyi kişide kullanacağımdan şüpheniz olmasın. Aşk bence bıkılmayandır. Her şeyden bıkabilirsiniz, aşktan asla. Müziğe, resme, kitaba ve evet çoğu zaman bir insana her şeye kalpten bağlı olunabilir. Bense, sıkılmadığım bir dönemdeyim diyebilirim.

Son dönemlerde kurduğunuz hayaller genellikle ne ile ilgili oluyor?
Sanırım artık yatırım yapmak istiyorum. Çocukken çok fazla hayal kuruyoruz. Ve bunları çok rahat hayata geçirebileceğimize inanıyoruz ama büyüyüp hayatın gerçekten kapitalist gittiğini gördükçe, insan kendini güvende hissetmek istiyor. İşim önceliğim ve geleceğim için tüm hayallerim onunla ilgili.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.