''Yalın ve zamansız tasarımların peşindeyiz''

Başta kendileri için tasarladıkları takıları bir marka altında birleştirerek hobilerini işe çeviren Zeynep Tuğçe Bayat ve kız kardeşi Tutku Bayat ile markaları More Design Objects üzerine konuştuk.

''Yalın ve zamansız tasarımların peşindeyiz''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF KORAY IŞIK

Oyunculuk kariyerinde bugüne kadar pek çok başarılı projenin içinde bulunan Zeynep Tuğçe Bayat, kariyerinde yepyeni bir yola daha girdi. Kız kardeşi Tutku Bayat ile önceleri yalnızca kendileri için tasarladıkları takıları More Design Objects markası altında birleştiren ve ilk koleksiyonlarını çıkartan ikili, şimdilerde yeni koleksiyonlarının heyecanını yaşıyor. Kız kardeşler ile bu yeni atılımları ve gelecek planları üzerine keyifli bir sohbeti paylaştık.

Oyunculuk kariyerinde güzel projeler içinde bulunmuş biri olarak şimdilerde odağınız kız kardeşiniz Tutku Bayat ile kurduğunuz takı markasında. Nasıl gelişti süreç?
ZEYNEP TUĞÇE BAYAT
Kız kardeşim Tutku endüstri ürünleri tasarımcısı. Milano'da yine aynı alanda yüksek lisans yapıyordu. Ben de o sırada İspanya'da oyunculuk okuyordum. Birbirimizi sık sık ziyaret ediyor, birlikte müzeler, fuarlar geziyorduk. Takı ve aksesuar tasarımı bu sürede onun aklına girmiş. İkimiz de İstanbul'a döndüğümüzde Tutku hemen atölyelere koşmuş, kendi takılarını yapmaya başlamıştı bile! Yaptıklarını önce kendimiz takıyorduk ve çevremizdeki herkesin dikkatini çekmeye başladı. Herkes bu tasarımların hangi markaya ait olduğunu soruyordu. Bu durum benim de hoşuma gitti. Birlikte bir marka kurmaya karar verdik. Tutku tasarımları yapacaktı, ben de geri kalan tüm konularda ona destek olacaktım. Başladık ve şimdi de gayet güzel gidiyor.

Tasarım felsefenizi ve tasarımdaki çizginizi nasıl tanımlarsınız? Tasarımlarda etkilendiğiniz bir kültür var mı?
TUTKU BAYAT
More Design Objects bütün koleksiyonlarında yalın, modern, kullanışlı bir o kadar özgün ürünler üretmek üzere yola çıktı. Malzemelerin doku ve renkleriyle, geometrik formları bir araya getirerek yalın ve zamansız ürünler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Milano'dan ve İstanbul'dan aldığımız ilhamla benzer ürünleri görmekten sıkılan, modern, minimal ve dikkat çekici ürünler arayanlara alternatif sunuyor.

Tasarımlarda en çok hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
T.B.
Tasarımlarımızda en çok gümüş ve pirinç malzeme kullanıyoruz. Ürünlerimizin alerjen olmaması çok önemli. İkimiz de alerjik bünyeye sahip olduğumuz için bu durumdan asla ödün vermiyoruz.

Takı markası sahibi biri olarak, sizin kullanmayı en sevdiğiniz aksesuar hangisi?
Z.T.B.
Günlük stillerde de, önemli gecelerde de giyilen kıyafetleri takıların tamamladığını düşünüyoruz. Takı dışındaysa en sevdiğimiz aksesuar kesinlikle şapkalar. Tutku ayrıca ayakkabı ve çanta tasarımıyla da ilgileniyor. Bir aksesuardan öte tasarım objesi olarak görüyor onları.

Aksesuar ve kıyafet ilişkisi hakkında düşünceleriniz neler?
Z.T.B.
V yaka kıyafetlerde kolye olmazsa olmaz. Üst üste takmayı seviyoruz. Kapalı yakalı kıyafet tercih ettiğimizde de mutlaka küpe takarız. Ama asla vazgeçemeyeceğimiz galiba yüzükler. Nasıl bir kıyafet giymiş olursak olalım, yüzük mutlaka takarız.

Şu an için gelecekle ilgili sizi en heyecanlandıran şey nedir?
Z.T.B.
Tasarımlarımız şu anda moredesignobjects, commun.store, Hipicon ve Trendyol gibi bazı online alışveriş platformlarında satışta. Çok yakında Nişantaşı'nda farklı bir oluşumun içerisinde de yer alma heyecanını yaşıyoruz. Ama bir taraftan aslında tasarımlarımız ülke sınırlarını aştı da diyebiliriz. Yurt dışından da müşterilerimiz var fakat daha fazla kişiye ulaşabilmek en büyük istediğimiz; bu da en kısa vadeli hedefimiz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.