Doğan Çakıt: ''Bence ev, sahibi gibi kokmalı''

‘Dodo’ olarak tanınan Doğan Çakıt’ın Nişantaşı’ndaki 400 metrekarelik evinin her köşesi ayrı bir hikaye anlatıyor. Bu bohem daireyi bizimle keşfetmeye ne dersiniz?

Doğan Çakıt: ''Bence ev, sahibi gibi kokmalı''

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ
FOTOĞRAF KORAY IŞIK

O aslında klasik tutkunu, antikaya olan ilgisini ve iddialı tarzını bilmeyen yok. Yıllar öncesinin işletmecisi Dodo, uzun süredir çok ünlü isimlerin dekorasyon için evlerini emanet ettiği biri. Ekibiyle iç içe çalışıyor, trendleri yakından takip ediyor, antika dokuları modern öğelerle ölçülü şekilde birleştiriyor ve bu altın oranın öneminin altını çiziyor. Sosyal medyanın da etkisiyle olur olmaz herkesin bu alanda bilirkişi, uygulamacı olmasından şikayetçi. "Antikanın diline hakim olmak aileden gelen bir özelliktir, herkes olamaz" diyor. Şu sıralar İstanbul'un yanı sıra Çeşme, Bodrum, Marmaris, Bursa ve Londra'da projeleri devam ediyor. Londra'daki müşterilerinin yoğun isteği üzerine ofis açmanın hazırlıkları içinde.

DOĞAN ÇAKIT'IN MUHTEŞEM DAİRESİNİ KEŞFETMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Londra'da ofis açacağınızı öğrendik. Neler söyleyeceksiniz?
Evet, daha önce evlerini yaptığımız bazı müşterilerimiz Londra'da ikinci hayatlarını kurmaya başladılar. Bizimle tekrar projeler yapmak istiyorlar. Biz de Londra'da ofis ve sonrasında concept store mağaza açmayı düşünüyoruz sadece kendi tasarladığımız modeller ile. Zaten Dodoapayrı imzalı takı, taç, kimono vs. yıllardır Londra'da satılıyor.

Bu eve taşınmanız nasıl oldu? Tadilat yaptınız mı?
Emlakçıda '400 metrekare bir ev' yazıyordu. Emlakçı hanım ilanda "aslında daire değil, boş bir arazi yazması gerekli" dedi. Siz düşünün büyüklüğü… Tabii hemen eve geçtim, tadilatı tahmini altı ayda bitti. Tabii ki kendi evim diye uzun sürdü, müşteri evi olsa iki ayda biterdi.

Evinizi nasıl dekore ettiniz?
Bu benim 7/24 kaldığım bir ev değil, mağazadaki eşyalarla dekorasyonunu yaptım. Benim yaptığım evler daha modern ve klasik karışımı, hatta moderne yakın... Benim kendi ruhum ise güney Fransa stili… Ev, ev sahibi gibi kokmalı, ruhunu yansıtmalı.

Dekorasyon tarzınızı nasıl özetlersiniz?
Benim yaptığım evler karakterli, taklit olmayan ve bir eşi olmayan evler. Ana yapı komple düz hatlı, sakin iddiasız; biz mobilyalarla ruh, keyif, zenginlik katıyoruz, renge ise ancak sık sık değişebilecek aksesuarlarla giriyorum... Büyük paralar harcamadan, zaman içinde sadece aksesuar değişimi ile ev komple değişmiş havasına giriyor ve monotonluktan kurtuluyor.

Ev çalışmalarınız yoğun mu?
Evet, geçen senelere göre iki misli yoğunluktayız... Mehmet Palamut, 14 yıldır benim şirketimin başında. Ayrıca yurtdışındaki projelerde de birlikteyiz.

Favori tasarımcılarınız kim?
İnanın hiç yok takip ettiğim; Dodo'nun Dünyası zaten en zengin yer.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.