''Aksesuar stili bir üst seviyeye taşıyor''

Tasarımlarında geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kuran Melissa Nadin Kumaş ile “Arkasında derin hikayeler var” dediği tasarımlarını ve mücevher tasarımındaki yolculuğunu konuştuk.

''Aksesuar stili bir üst seviyeye taşıyor''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Aksesuar tasarımına karşı bakış açısını; "Takıyı, her zaman bir mücevherden daha fazlası olarak görüyorum ve tasarımlara daha çok manevi değeriyle bakıyorum. Takılar, nesilden nesile aktaran, bize anılarımızı hatırlatan araçlar" şeklinde yorumlayan Larissa Jewellery mücevher markasının tasarımcısı Melissa Nadin Kumaş ile markası ve yeni hedefl eri üzerine keyifl i sohbetin kapılarını araladık.

Şimdilerde tüm odagınız Larissa Jewellery adını verdiginiz markanızda. Marka adının özel bir anlamı var mı, nasıl gelisti kurulum süreci?
Larissa'nın hikayesi, Kapalıçarşı'da beş metrekarelik bir atölyede başlıyor. Babam, Ali İhsan Kumaş kendi emekleriyle kurmuş. Şimdi 35 sene geçmiş ve dünyanın çoğu yerine ithalat yapan, sektörde söz sahibi konumda olan bir fi rma haline getirmiş. Küçüklüğümden beri her zaman mücevhere karşı bir tutkum vardı, bunu değerlendirip 3D Mücevher Çizim Eğitimi aldım. Takıyı, bir mücevherden daha fazlası olarak görüyorum. Daha çok manevi değeriyle bakıyorum ürünlere, nesilden nesile aktarılabilecek, bize anılarımızı hatırlatan bir araç olmasına özen gösteriyorum. Larissa'da aynen bu şekilde oldu, nesilden nesile aktarılan bir aile fi rmasına, mirasa dönüştü. Bu yüzden ismini ailemizin en küçük bireyinden alıyor. Larissa'ya, jenerasyon farkından yararlanıp, e-ticaret ile birlikte farklı bir bakış açısı getirdik, babamın ustalık bilgilerini, atölyenin kalitesini ve benim genç girişimci ruhumu ve takıya olan tutkumu birleştirdik.

Tasarım felsefenizi ve tasarımdaki çizginizi nasıl tanımlarsınız?
Larissa; manevi açıdan değeri yüksek, şık ve ışıltılarla dolu bir marka. Takılarımızın görüntüsünün arkasında yaşanmışlıklar, hikayeler var. Tasarladığım ürünler, modern ve şıklığın bir arada bulunduğu zamansız parçalar. Ama her zaman küçük bir dokunuş ile farklı tarafl arı var. Şıklığı yansıtmak için illa büyük mücevherler takmak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum, bu yüzden gün içinde rahatlıkla kullanabileceğimiz ürünler olmasına özen gösteriyorum. Tek bir ürünümüzü taktığınızda, ürün kendini belli eder ve kıyafetinize şık bir dokunuş yaparsınız veya birden fazla parça taktığınızda hepsi bir uyum içinde olur, özgüveninizi ortaya koyarsınız. Larissa'nın özünde geçmişten günümüze kadar gelen baba ve kızın koparılamaz bir bağı var. Bu yüzden bağlılığı ve benzeri duyguları sembolize eden kültürlerden ilham alıyorum.

Tasarımlarınızda altın baskahraman. Bunun özel bir sebebi var mı?
Bundan 35 sene önce de materyal seçimimiz ışıltısı ve özgünlüğünden dolayı hep altın olmuş, şimdi de öyle. İster e-ticarette, ister ithalatta kalitesinden dolayı farklı ayar seçenekleriyle altını kullanmaya devam ediyoruz. Altın her zaman en kaliteli materyal seçimi. Nesilden nesile aktarılan bir fi rma olarak, ürünlerimiz de aynı şekilde aktarılsın istiyoruz. Bunun da en iyi, en kaliteli materyal olan, altını tercih ederek olabileceğini düşünüyoruz. Ürünlerin tasarımı kadar kalitesi de çok önemli bu yüzden, üretici bir fi rma olarak, başka bir materyale yönelmeyi hiç düşünmedik. Eğer ürünün kalitesine özen gösterdiyseniz, ömür boyu o kişinin hayatına dokunmuş oluyorsunuz, kim bilir belki de nesiller boyu sevgiyle aktarılan bir hazinenin parçası oluyorsunuz.

Tasarımlarınızı satın almak isteyenler, nereden ulasabilirler size?
Şu anda bütün ürünlerimiz web sitemiz üzerinden satılıyor. Dünyanın dört bir yanına satışımız mevcut. E-ticaret ile dünyada ve ülkemizde çok daha fazla yere ulaşabildiğimizi fark ettik, tabii ki ileride fi ziksel mağaza ile ürünlerimizin kalitesini göstermek planlarımızın arasında.

Takı ve kıyafet iliskisi hakkında düsünceleriniz neler?
Takıya göre kıyafet seçenlerdenim. Mücevher, tasarımına göre kıyafetin tamamlayıcısı olabilir ama tam tersi de mümkün. Gösterişli bir küpe tasarımıyla, sade bir elbiseyi nefes kesici hale getirebilirsiniz. Minimal bir tarzı olanlar daha sade bir kıyafetle daha kibar bir mücevheri kombinleyebilir. Takının olmadığı kombin eksik kalıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.