''Doğru takviye seçimi önemli''

Koronavirüs başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarının arttığı bu günlerde, sağlığımızı korumanın en önemli yolu güçlü bir bağışıklık sisteminden geçiyor. Bağışıklık sistemimizi korumanın yollarını Uzman Eczacı Özlem Sezer’e sorduk.

''Doğru takviye seçimi önemli''

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ
FOTOĞRAF ŞEREF YILMAZ

Günümüz koşullarında yetiştirilen besinlerin, vücudumuz için yeterli miktarda vitamin- mineral oranını karşılayamadığını düşünürsek özellikle pandemi sürecinde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak ayrı bir önem kazanıyor. Vücuda girmeye çalışan virüs, parazit, bakteri, toksin ve mikro organizmalara karşı koruyan bağışıklık güçlendirici takviye edici ürünleri almak önemli ama doğru olanı nasıl seçeceğiz? Uzman Eczacı Özlem Sezer anlatıyor.

Pandemiden itibaren herkes besin desteklerine ve vitaminlere yöneldi. Sizin tespitleriniz nasıl oldu bu süreçte?
Takviye edici gıda pazarı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gelişiyor. Bu durum, pandeminin hayatımızı etkilemesi ile birlikte daha hızlı bir artış gösterdi. İnsanlar bu dönemde ilaç kullanımının yanı sıra sağlıklarını korumak ve hastalıkları önlemek için özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren preparatlara yöneldi. C, D vitamini, çinko, resveratrol, quercetin, kara mürver, beta-glukan en sık talep görenlerden bazıları...

Eczaneden tavsiye ve ya önerilerle vitamin seçmek ve almak doğru olur mu? İdeal olan nasıldır?
Doğru olan; vitaminler, mineraller veya fonksiyonel gıdaların doktor önerisi ve eczacı danışmanlığında alınması. Takviye edici gıda kullanımı kişiye özgü doz ve sürede olabiliyor. Kişinin hastalıkları, kullandığı ilaçlarla etkileşim, yan etkiler gibi konular değerlendirildiğinde gıda takviyelerinin mutlaka bir sağlık profesyoneli nin denetiminde kullanılmasını uygun buluyorum.

Kolajen destekleri çok yaygınlaştı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kolajeni eklem ve cilt sağlığında kullanılmak üzere iki kategoride sınıflandırabiliriz. Özellikle cilt sağlığında kullanılan kolajen desteklerinin çeşitliliği çok hızlı bir biçimde arttı. Kolajen ihtiyacı olan, doktor önerisi ve eczacı danışmanlığında tabii ki kullanılabilir ancak ürün seçerken üretim kalitesi, standartları yüksek ve güvenilir firmalara ait ürünleri almaya dikkat etmek gerekmektedir.

Kısaca markanızdan ve ürünlerden bahseder misiniz?
Nouplus, uzun yılların birikimi ve sektör tecrübesiyle, yıllardır yapılmak istenen bir projeydi. Yaklaşık 1 sene önce inovatif, A kalite ürün üreten ve ilaç sektöründe adından söz ettirecek bir oluşum için ilk adım atıldı. Çıkarılacak ürünlerle ilgili Ar-ge çalışmaları başladı ve beraberinde marka oluşmaya başladı. Nouplus; bağışıklık, multivitamin- mineral desteği ve migren kategorilerinde inovatif ürünler bulunduran bir gıda takviyesi markasıdır.

Güçlü bağışıklık için önerileriniz neler?
Dengeli beslenme, düzenli uyku, stressiz yaşam ve fiziksel aktivite. Bununla birlikte, vücut fonksiyonlarının normal bir şekilde çalışması için bazı makro ve mikro besinlerden faydalanarak da immun sistemimizi koruyabiliriz.

Yeni projeleriniz var mı?
İlk hedefimiz yenilikçi ürünlerimizin sayısını artırarak kendi üretim tesisimizi kurmak. Bununla birlikte yurtdışı pazarında da büyümeyi hedefliyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.