Yasemin Özilhan: Doğal duruş net tavır

Özgün duruşu, sempatik tavırları ve yakınlaştıkça daha da gözünüzü alan ışığıyla bulunduğu her ortamda etrafındakileri çepeçevre sarmalayan Yasemin Özilhan, Ipekyol ile gerçekleştirdiği stil birliğini konuştuğumuz bir günde yakın çekim alanımızda.

Yasemin Özilhan: Doğal duruş net tavır

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF LARA SAYILGAN
MODA EDİTÖRÜ SEYDA SÖZÜER
SAÇ FERİT BELLİ
MAKYAJ HAMİYET AKPINAR
MEKAN TUHAFIER

YASEMİN ÖZİLHAN RÖPORTAJININ BACKSTAGE GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yıllardır sahip olduğu değerler ve hayata karşı duruşu ile takdir toplayan isimlerden olan Yasemin Özilhan, tutarlı davranışları, anneliği ve stil seçimleriyle de her zaman ilham veriyor. Şimdilerde Yasemin Özilhan for Ipekyol İlkbahar-Yaz 2021 Koleksiyonu için gerçekleştirdiği stil birlikteliğiyle adından sıkça söz ettiren Özilhan ile kalp atışlarımızı hızlandıran koleksiyonun ön izlemesini yaptığımız bir çekimde buluştuk.

Şimdilerde hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz? Nasıl gidiyor hayat?
Heyecanlı olduğu kadar yoğun bir dönemdeyim. Ve açıkçası bu yoğun tempo bana keyif veriyor. Bir de Ipekyol'la yeni bir serüvene başlıyoruz, bu da şu günlerde heyecanımı ekstra artırıyor.

Ipekyol ile iş birliğiniz yeni sezonda da devam ediyor. Nasıl gelişti her şey?
Koleksiyon yapma teklifi Ipekyol'dan geldi. Geçmiş yıllardaki koleksiyon işbirliklerimizi düşününce hemen kabul ettim zira önceki çalışmalarımızda iki tarafın da enerji ve sinerjisi o kadar uyumlu işledi ki, bu sezon da aynı enerjiyle hareket ettik. Tasarım sürecinde Ipekyol Tasarım Direktörü Hilal Şendur ve tasarım ekibi ile ilerledik. Buradaki amacımız kendi stilimden yola çıkarak güncel trendleri yansıtabileceğimiz 25 parçalık bir koleksiyon oluşturmaktı. Bence bunu uzun ve eğlenceli bir çalışma sonrası kusursuzca gerçekleştirdik.

Koleksiyon mağazalarda yerini aldı. Heyecanlı mısınız, duygu durumunuz nasıl?
İlk günkü gibi heyecanlıyım desem yeridir. Yeniden Ipekyol'la bir araya gelmek ve çok farklı bir koleksiyon seçkisiyle yer almak bizi inanılmaz heyecanlandırdı. Umarım geri dönüşleri de hepimiz adına mutlu ve güzel olur.

Koleksiyonda ön plana çıkan detaylar neler?
Koleksiyonun ana parçalarını incelediğimizde klasik formlardan çok vücut proporsiyonuna kusursuzca oturacak straight denim'ler, cropped top'lar, balon kollu gömlekler, minik yaz davetlerine eşlik edecek elbiseler, denim şortlar, oversize gömlekler, marin stilini tamamlayacak cropped gömlek ve buna takım olarak gelen pantolonlar ön plana çıkıyor diyebilirim.

Hayatta yaşadıklarımızın bütünü bizi biz yapan şeyler oluyor, hayatımıza yön veriyor. Son dönemlerde içinden geçtiğimiz bu pandemi süreci sizde, hayata bakışınızda değişiklikler yarattı mı?
Ben çocuk yaşlarımdan itibaren hayatın sürprizlerine adapte olarak yaşamaya alıştım. Etrafınızda olanlar her an değişiyor, iyi kötü bir sürü olay yaşıyorsunuz. Hayata karşı önlem almacı değil uzlaşmacı bir kişiliğim var, bu da beni pandemi sürecinde ayakta tutuyor sanırım. Hayat görüşümde değişiklik olmadı ama pekişme oldu diyebilirim; evreni kontrol edemezsiniz, ancak evrenin uyumlu bir parçası olursunuz.

Sakin ve huzur veren bir enerjiniz var. Hep mi böyleydiniz, yoksa yaş aldıkça gelişen bir şey mi bu?
Harika bir çocukluk yaşadım, keyifli dostluklarım oldu ve sevgi dolu bir ailenin içinde büyüdüm. Bunlar beni dingin ve pozitif yapan özelikler. Geçmişten gelen, zaman geçtikçe çoğalan bir enerji bu.

Peki, mutfakla aranız nasıl? Mutfakta hazırlamayı en sevdiğiniz yemek hangisi?
Ben mutfağa heyecanla girersem anlayın ki, tatlı bir şey çıkacak. Bunun dışında mutfakla bir rutinim var ama merakım yoktur. Smoothie ve bowl gibi eğlenceli şeyler yapmayı seviyorum. Hem göze hem damağa hitap ediyor.

Coco Chanel "Moda geçicidir, stil kalıcı" demiş. Sizin stilinizin en akılda kalıcı özelliği sizce ne?
Stilin modadan önemli olduğunun kanıtlanmış olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sosyal medya ile ortaya çıkan 'yeni ünlüler' her zaman stil ile başarıya ulaşıyor. Markalar da öyle. Ipekyol'un geçmişine baktığımızda, her zaman çizgisini koruduğunu, o çizginin de benim stilimle uyumunu görebilirsiniz. Stilimin en önemli iki özelliği vardır; giydiğim kıyafet gittiğim yere uygun olmalıdır. Bir de mümkün olduğu kadar sade ve özgün durmalıdır.

Röportajımızın sonuna doğru yaklaşırken, uzun yıllar evliliği olan biri olarak şimdilerde aşkta nasıl bir dönemdesiniz? Şu an aşk en basit tanımıyla nedir sizin için?
Bu sorunun çok basit bir cevabı var bence. Aşk ve enerjinin tanımı birbirine benziyor. Enerji yoktan var edilemez, vardan yok edilemez. Sadece şekil değişebilir. Aşk da aynı. Kalbinizde duruyor, doğru insanı görünce parlıyor ve karşıya geçiyor. Aile oluyorsunuz, tüm fertlere yayılıyor, bazen saf pembe oluyor, bazen sert bir kırmızı, ya da canlı bir yeşil. Ama her zaman orada. Aşkın geçici olduğunu söyleyenler yalan söylüyor. İzzet'le tanıştığım günden beri aşkı her yönüyle keşfetmeye devam ediyorum.

Kızlarınızla ilişkiniz nasıl, onlar büyüdükçe iletişiminiz yeniden şekilleniyor mu?
Kızlarım benim en yakın dostlarım, aramızdaki bilge kişiler onlar. Ne derlerse dinleyip yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum onların zihinlerinden. Her gün yeniliklere ve sürprizlere açık bir ilişki kurunca, bağlarınız daha sıkı ve pozitif oluyor. Çok keyifli bir ailem var.

YASEMİN ÖZİLHAN RÖPORTAJININ VE FOTOĞRAFLARININ TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.