Baharat renklerinde modern bir ev

Eda-Ferhat Zamanpur çiftinin sanatla renklenen evlerine konuk olduk bu sayımızda. Çiftin Marakeş seyahatlerinden esintiler taşıyan dekorasyon unsurlarında baharat renkleri öne çıkıyor.

Baharat renklerinde modern bir ev

Röportaj: Özge Zeki
Fotoğraflar: Koray Işık

Video: Berat Soner Çapin

EDA-FERHAT ZAMANPUR ÇİFTİNİN EVİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

da-Ferhat Zamanpur çiftinin evleri, kendi hobilerine uygun oyun alanlarıyla renklenen sıcacık bir dekorasyon tarzına sahip. Kuşkusuz bu özgün stilde iç mimar Eda Zamanpur'un önemli payı var. Eve girdiğiniz andan itibaren eserlerle kişiselleştirilmiş detaylar dikkatinizi çekiyor. Fonksiyonellik ise hep ön planda tutulmuş. Marakeş temalı rezidansın hikayesini Eda Zamanpur'dan dinleyelim.

Evin dekorasyon tarzına nasıl karar verdiniz?
Evlenme kararı aldıktan sonra son seyahatimiz Marakeş'e olmuştu. Oranın renkleri, atmosferi bizi çok etkiledi. Ayrıca bizde çok güzel anıları olan çok eğlendiğimiz romantik bir seyahatti. Eşim biz evlenmeden önce de burada oturuyordu, tabii daha maskülen bir dekorasyon tarzı vardı, dolayısıyla ben yavaş yavaş değiştirmeye başladım. İç mimar olduğum için evi dönüştürmeden önce birkaç moodboard hazırladım. Biri sakin ve moderndi, biri seyahatimizden esinlenerek Marakeş temasıydı, biri de beyaz, krem tonlarında, aydınlık daha modern bir temaydı. Evin asıl halinde griler, antrasitler, modern temalı yaklaşımlar olduğu için daha sıcak renklerin olduğu Marakeş'te karar kıldık. Rezidansı sıcak bir yuvaya çevirmek adına renkli temayı seçmek geldi içimizden.

Dönüşüm süreci ne kadar zaman aldı?
İç mimarlık hizmetlerimde de her şeyi geri dönüşümden yenilemek adına çalışırım, yeni almak yerine. Bu evde de yenileme sürecini çok uzatmadan, öncesinde planlayarak yaptım. Evin içinde yaşadığımız için tadilat sürecinin de uzamaması gerekiyordu. Rahatsızlık yaratmadan 10 gün gibi bir süre içinde duvar renkleri, perdeler, aksesuarlar değişti. Bitkiler ekledim. Koltuğumuzu kaplattık.

Peki, pandemi sebebiyle evde değişim yaptınız mı?
Evet, süreç içinde pandemiden dolayı çalışma alanlarımız evin ana yaşam alanına dahil oldu. Benim çalışma alanım ve Ferhat'ın hobi alanı olarak terasta özel bölüm oluşturduk. Terasta Ferhat'ın hobisi olan bateri çaldığı ve etrafında oturma alanı oluşturduğumuz oyun alanımız var. Ayrıca bir sürü müzik enstrümanımız da bu bölümde. Tam karşısında da benim çalışma alanım bulunuyor.

Evinizde sevdiğiniz tasarımlar hangileri?
Salonda en sevdiğim parçalardan biri Merve Kahraman tasarımlı aydınlatma, Som Design imzalı mermer kaplı küçük masa. Büyük avize ise benim tasarımım. Eve eğlence katan neon yazımız var. Love Seat dediğimiz geniş sarı koltukta oturmayı çok seviyoruz ve hatta gelen çiftler de çok seviyor. Çok eğlenceli. Evde arkadaşlarımızı ağırlamayı çok seviyoruz. Hatta evde parti verdiğimizde bile arkadaşlarıma resim yaptırıyorum. Rutine dönüştürdüğümüz resim gecelerimiz oluyor. Masaya suluboya setler, kağıtlar koyuyorum ve çalışmalarını takip ediyorum. O kadar çok sevdik ki bu aktiviteyi her şey düzelince dışarıda da devam etmeyi düşünüyorum.

Sizin eserleriniz süslüyor mu evinizi?
Girişte benim tasarımım olan halı var hatta eskizi de karşısında. Benim yaptığım hayvanlı eskizlerden halı yapabilir miyiz diye düşündük, eskizlerden birini seçtik, ilk üretimi yaptık, o da girişte duruyor. Devam edeceğiz gibi görünüyor. Duvarda İtalya'nın Puglia kentinden görünümlerden ilhamla yaptığım resimler var.

Sevdiğiniz sanatçılar kimler?
En sevdiğim resim sanatçıları Mark Maggiori, Alice Herbst, Eugen Gorean, Salvador Dali. Kelly Eearstler bayıldığım bir kadın tasarımcı mimar. Elana Salmistraro, Cristina Celestino, Nathalie Lete diğer isimler. Türk tasarımcı Merve Kahraman. Ve tabii eskilerden Antoni Gaudi, Luis Barragan; daha bu liste uzar…

Şu sıralar sanat çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Yoğun bir online ders rutinim vardı, Kolektif Akademi aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz; suluboya ve iç mimari konsept geliştirme ve perspektif dersleri, bunlara yeni aldığım bir iş dolasıyla ara verdim. Şu sıralar fırsat buldukça atölyemde gerçekleştirmek istediğim sergi çalışmamı devam ettiriyorum fakat yaklaşık 1 aydır devam eden ve bitmesine 2-3 hafta kalan büyük bir duvar resmi çalışmam var. Beyoğlu Tünel'de açılacak yeni bir otelin 7 kat yüksekliğindeki cephesine birçok egzotik hayvan içeren büyük bir orman çalışması yapıyorum. Aynı zamanda iç mimari konsept danışmanlığı ve çeşitli markalarla illüstrasyon işbirliği çalışmaları yapıyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.