''İyi şarkı duygulara dokunur''

Duyar duymaz “Benim olmalı” dediği şarkısı ‘Yalanmış’ı şimdilerde müzikseverlerle buluşturan Mert Davran ile müzik dolu bir sohbetin kapılarını aralıyoruz.

''İyi şarkı duygulara dokunur''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Yaptığı müzik kadar ultra enerjik sahne performansıyla da göz dolduran müzisyenlerden olan Mert Davran, şimdilerde yeni şarkısı 'Yalanmış'ı dinleyiciyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Kariyerinde girdiği her yol, seçtiği her şarkıda çıtasını bir üst seviyeye taşıyan genç müzisyen ile şimdilerdeki duygu durumuna, yeni işleri ve hayallerine odaklandığımız bir sohbeti paylaşıyoruz.

'İkimize Benzer' ve 'Şölen'den sonra şimdi de 'Yalanmış' adlı yeni şarkınız ile dinleyiciyle buluşuyorsunuz. Nasıl gelişti süreç, ardında bir hikayesi var mı?
Günlük hayatın koşturmacası içinde işten işe koşarken aniden gelen pandemi ile birlikte, "Kaderin de bildiği yalanmış" gibi bir farkındalığımız oldu hayatlarımızda. Tabii bu şarkıyı duyar duymaz da benim olmalı dedim.

Yeni şarkıda sözler Ayla Çelik imzalı. Ayla Hanım ile bir araya gelişiniz nasıl oldu? Bu şarkıda sizi çeken neydi?
Ayla ile çok eskiden beridir tanışıyoruz ama geçen yıl aynı mekanda sahne almamız dolayısıyla daha bir samimi olduk. Akabinde ise ondaki bana uygun şarkıları dinlemeye karar verdim. Bir sürü şarkı arasından bana en yakıştığını düşündüğümüz 'Yalanmış'ta karar kıldık. Sözler Ayla Çelik ve Şebnem Sungur imzalı; umarım dinleyici de bu duyguyu geçirebiliriz.

Şarkı seçimlerinizde özellikle dikkat ettiğiniz unsurlar neler? Neye göre seçersiniz şarkıları?
Kendimi o şarkıyı sahnede seyirciyle söylerken düşünüyorum. Sonra tabii şarkının sözleri ve yarattığı hissiyat da benim için çok önemli. Akılda kalıcı ve bir duygusu da olmalı.

Hit olmaya aday bir şarkının olmazsa olmazı nedir size göre? Ya da şöyle de sorabiliriz; sizin bir şarkıya "Çok iyi!" diyebilmeniz için o şarkıda neler olmazsa olmaz?
Demo kaydını bile dinlediğinizde "Çok iyi" deyip, tüyleriniz diken diken oluyorsa, o şarkı benim için tamamdır. Sonra zaten ruhu ve enerjisi de aranje sonrası iyice dinleyiciye geçiyor.

Peki, yılın ilk yarısını bitirmeye doğru hazırlanırken, nasıl geçiyor sizin için 2021?
Kendi açınızdan sahiden "Yalanmış" dediğiniz yeni farkındalıklar oldu mu? 2020 yılına sahnede "Para bizde, şöhret bizde" şarkısını söyleyip girerken gel gör ki sağlık dışında her şeyin 'Yalanmış' olduğunu herkese öğretti Covid-19. Sanki 2021'de de sahneler açılana kadar durumlar şimdilik böyle devam edeceğe benziyor.

Şimdilerde yalnız kaldığınızda en çok mırıldandığınız şarkılar hangileri?
Edis 'Martılar.' Bayıldım ona, kıpır kıpır tam yaz şarkısı. Ve Tuğba Yurt 'Benim O.' O da aşırı dile dolanan bir şarkı.

Şu an için gelecekle ilgili en çok neyi düşünmek sizi heyecanlandırıyor?
Yeniden sahnede olma ve keyifle, endişe duymadan seyahat edip, güzel yemekler yeme fikri beni aşırı heyecanlandırıyor. Arayı çok açmadan yeni bir şarkı daha çıkarmayı düşünüyorum, yaz sezonu yine yoğun geçecek Alaçatı'da. İnşallah bu yaz da Meftun Alaçatı'da altı gece sahnede olacağım. Şu ara ona hazırlanıyorum ve bu beni çok heyecanlandırıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.