Aslıhan Doğan Turan ''Oğullarım hayattaki en büyük mutluluğum''

“Çocuklarımla vakit geçirmek şu hayatta en sevdiğim şey” diyen Aslıhan Doğan Turan ve oğulları ile, yeni taşındıkları evlerinde Anneler Günü’ne özel keyifli bir çekimde buluştuk.

Aslıhan Doğan Turan ''Oğullarım hayattaki en büyük mutluluğum''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF LARA SAYILGAN
MODA EDITÖRÜ YAĞMUR SEFA
MAKYAJ SERHAT ŞEN
VİDEO EVREN SUDA

Güzel ve naif genç bir kadın, bir taraftan güçlü bir eş ve anlayışlı bir anne Aslıhan Doğan Turan. Dışarıdan bakıldığında hayli alımlı, hafif de gizemli o kadın, yakın çekim alanına girdiğinizde ise sıcacık tavırlarıyla içinizi ısıtıyor. Gözlem yapmayı seven derin bakışlarıyla siz sordukça o anlatıyor. Sahip olduğu değerler, güçlü ve mücadeleci duruşu ise çizdiği tabloya adeta vurgu yapıyor. Şimdilerde ikinci kez anne olma heyecanını yaşayan Turan ile Beykoz'daki yeni taşındıkları ve dekorasyonundaki her bir detayıyla bizzat ilgilendiği evlerinde Anneler Günü'ne özel bir çekimde buluştuk; annelik heyecanlarından Arda Turan ile olan mutlu evliliğine, yeni hayal ve hedeflerine dair keyifli bir sohbeti paylaştık.

ASLIHAN DOĞAN TURAN BACKSTAGE VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Şimdilerde hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz? Nasıl gidiyor sizin için her şey?
Hayatımın her anına şükrettiğim bir dönemindeyim. Şu aralar ülkede her gün üzücü şeyler yaşanıyor; Covid 19 vakaları ve ölüm sayıları artıyor. Hastaneler dolu, insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Şu anda bunları yaşamadığımız için şükrediyorum. Tüm ailemin sağlığı yerinde. Ve günümüzde bence en önemli şey de bu. Evimde ailemle mutlu ve huzurlu vakit geçiriyorum. Bir şeyler üretip, kendimi bazı konularda geliştirmeye çalışıyorum. Okuyor, araştırıyor, izliyor ve bolca düşünüyorum.

Yakın bir dönemde ikinci kez anne oldunuz. Oğullarınızla hayat nasıl? Yakın gelecekte yeni bir hamilelik haberi alır mıyız sizden?
Oğullarımla zaman geçirmek benim bu hayatta en sevdiğim şey. Bunu sabah 7'den onları uyutana kadar büyük bir zevkle yapıyorum. Onlarlayken o kadar pozitif enerjiyle doluyorum ki, yoğun tempoya rağmen yorulmuyorum. Bazen uykusuz kaldığım geceler oluyor ama onu bile anlamıyorum. İnsan güne onlarla başlayınca zaten günün geri kalanı güzel geçiyor. Hamilelik konusu bana çok soruluyor. Her zaman aynı cevabı veriyorum. Eşim ve ben kalabalık aile, kalabalık sofralar seviyoruz. Ama bir daha hamilelik haberini ne zaman alırız derseniz onu bilmiyorum. Allah ne zaman nasip ederse o zaman diyelim.

Genç bir anne olarak, sizin annelik konusunda kendi annenizden aldığınız bir hayat dersi var mı?
Annem birçok konuda örnek aldığım biri. Hayatımda çok özel bir yeri var. Genelde huylarımız benzer ama farklı düşündüğümüz şeyler olabiliyor, tartıştığımız konular olabiliyor. Ama ben annemin tecrübelerine saygı duyuyorum. Ben çocuklarımı öncelikle ülkelerine hayırlı evlat olarak yetiştirmek istiyorum. Özgüvenli, güçlü ve mücadeleci olsunlar diye çaba gösteriyorum. Ben de böyle yetiştim. Çocukluğumda evimde görmüş olduklarımı kendi evimde uyguluyorum. Bazı prensiplere ve disipline önem veriyorum.

Moda ve trendleri takip ediyor musunuz?
Kedinize özgü bir çizginiz de var, siz kendi stilinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Aslında moda ve trendleri takip etmem. Söylediğiniz gibi, kendi çizgim var ve oradan ilerlerim. Bu konuda değişikliği sevmediğim için dolabımda zamansız parçalara yer veririm. Sade bir tarzım var, kıyafetlerimde karışıklık tercih etmem. Trend olayına ihtiyaç duymuyorum çünkü trend gelip geçici. Kalıcı olan parçalar beni daha iyi hissettiriyor.

Psikolojik olarak sıkıntıya düştüğünüz anlarda ruh halinizi yükseltmek için neler yaparsınız? Böyle durumlarda size en iyi gelen şey nedir?
Çok klasik bir cevap olacak ama ailem. Zaten etrafım tarafından da böyle bilinirim. Ailemle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece ruh halim genel olarak iyidir. Ben her şeye güzel tarafından bakabilen bir insanım. Yaşadığım hayata şükretmek için çok sebebim var. Ruhumu yorabilecek şeylerden uzak durmaya özen gösteririm. Kolay kolay yıpranan bir yapım da yok. Çünkü mücadeleciyim. Bu gücü ailem ve çocuklarımdan alıyorum. Olumsuz bir şey olduğunda, önce Allah'a sonra onlara sığınırım.

Yeni biriyle tanıştığınızda ilk neye dikkat edersiniz?
Altıncı hislerim, içgüdülerim kuvvetlidir. İlk tanıştığım an aldığım enerji çok önemli. Negatif ise uzak dururum. Fakat tanımaya karar verdiğim noktada o insanın aile yaşantısı, geçmiş ve güncel, bana kişi hakkında çok şey verir. Analizlerimde çok yanıldığımı hatırlamam. Fakat tek tük "Ben farklı düşünmüştüm" dediğim insanlar olabiliyor. Doğruyu söylemek gerekirse bu saatten sonra çok fazla yeni insan tanımaya da açık değilim.

RÖPORTAJIN VE FOTOĞRAFLARIN TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.