Modern, ferah ve sade...

Fatma Nur Uysal Doğan ve eşi Doğan Ali Doğan’ın konfor alanlarına göre tasarladıkları evlerinde modern unsurlar ve rahatlık ön planda.

Modern, ferah ve sade...

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ
FOTOĞRAF ŞEREF YILMAZ
VİDEO KORAY IŞIK

Fatma Nur Uysal Doğan ve Doğan Ali Doğan çifti, bebeklerinden sonra onlara rahat bir yaşam alanı sağlamak için Arnavutköy'deki Boğaz manzaralı yalı dairelerini bırakıp orman manzaralı malikanelerine taşınmış. Bir ay gibi kısa sürede tadilatlar tamamlanmış. Evi ilk gördüklerinde evin ferahlığından etkilenmişler. "Bizim için önemli olan evde rahat olmamız, bu sebeple içinde rahatça keyif alacağımız bir ev yapmaya çalıştık" diyor.

Fatma Nur Uysal Doğan ile gerçekleştidiğimiz röportajın backstage görüntülerini izlemek için tılayınız

Arnavutköy'den taşınmaya nasıl karar verdiniz?
Bu yaz kızım Doğa Alin'e hamile olduğumu öğrenmemizle beraber daha büyük ev arayışımız başladı, Arnavutköy'deki evimizin manzarasını ve konumunu çok sevmemize rağmen iki çocuğumuzla fiziksel alanın yetersiz kalacağını düşündük. Malum pandeminin etkisiyle de bahçeli ve daha müstakil bir ev arayışımız oldu. Bununla birlikte önceden de bildiğim ve beğendiğim şu anda bulunduğumuz bu siteye taşınma kararı aldık. Yaklaşık iki aydır da buradayız.

Evi ilk gördüğünüzde ne durumdaydı? Ne kadar zamanda taşınmaya karar verdiniz?
Bu eve ilk geldiğimde modern, ferah ve sade olması çok dikkatimi çekmişti, kızımın doğumuna yetişebilmek için hızlı bir taşınma planladığımızdan ufak dokunuşlarla bir an evvel taşınmaya odaklandık. Gerek zamansızlıktan gerekse kurduğum bağdan dolayı eşyalarımdan vazgeçmememle, mobilyaların çoğunu Arnavutköy'deki evimizden buraya uyarladık.

Evi nasıl dekore ettiniz? Odalarda hangi tasarımlar öne çıkıyor?
Evdeki eşyaların çoğu Arnavutköy'deki evden geldi tamamen yeni olan tek yer kızım Doğa Alin'in odası, burayı kendim dekore ettim. Her şey Jonathan Adler'in tablosundan yola çıktı ama bize bu kadar uyacağını bilseydim asla bu tabloyu almazdım. (tabloda sessiz ol işareti bulunmakta) Renkli Missoni duvar kağıdı, metal beşik ve bavul şeklinde şifonyer ile maksimalist bir oda oldu. Kendi markalarımızdan olan Doğtaş Emzirme koltuğu aynı zamanda yatak oluyor küçük bir alan için dev bir çözüm diyebiliriz. Oğlum Doğan Ali'nin odası Three Moms tasarımı, canım Tuvanam hayal ettiğimden de güzel bir oda tasarladı. Bu odayı eski evimiz için tasarladılar, biz de bu eve uyarladık. (Perdeler Dokumacı, duvar kağıdı Fornasetti) Yatak odamız en huzur bulduğum yerlerden, soft renklerle, nil yeşili tonları kullandık. Bu odada cam bölmelerle giyinme odası ve banyo kısmı bulunuyor. Yatak başlığı Doğtaş, duvar kağıdı Missoni, diğer ürünler mimarımız Zeliha Değer tasarımı özel yapım. Evde en çok vakit geçirdiğimiz salona gelirsek, yemek odası kısmında aynı zamanda arkadaşım olan Nihan Yardımcı Çetinkaya'nın tablosu bulunuyor, salon kısmında ise pandemi sebebiyle eve kapandığımız bu günlerde bol bol dizi film keyfi yapıyoruz. Salonun her alanının kullanılabilir ve rahat olması bizim için önemliydi. Tüm mobilyalar Zeliha Değer tasarımı. Dekoratif objelerin çoğu Four and More, Beymen ve annemin evinden. Eskiden sadece içecek bulunması yeterli olan buzdolabı gerek pandemide izole hayatımızdan gerekse oğlumuzun ek gıda süreciyle artık bizim için önemli bir araç oldu ve mutfakta da önemli bir alanı kaplamakta. Bu eve taşınırken çocuklarımıza rahat bir oyun alanı oluşturmak istiyorduk, bahçe katı bizim oyun ve rahatlama alanımız oldu. Burada çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği mobilyasız bir oyun odası ve kendimiz için sauna ve buhar odalarımız var. Bahçede ise Roda masa, sandalye ve oturma grubu ile beraber, B&B italia'nın koltuğu var.

Mobilya, aksesuar, renk ve doku seçimlerine nasıl karar verdiniz?
Evet, mimarımız Zeliha Değer'le beraber sevdiğimiz keyif aldığımız renkleri ve dokuları seçtik. Salonda lacivert ve grilere, kiremit tonlarıyla renk kattık. Yatak odamızda daha soft tonlar kullanarak huzurlu bir hava yarattık. Evin en renkli ve maksimalist odası ise kızımın odası.

Evinizde hangi sanatçıların eserleri mevcut?
Evimizde Nihan Yardımcı Çetinkaya, Melis Ağazat, Kenan Işık, Devrim Erbil'in eserleri ve Jonathan Adler'in özel üretim tablosu bulunuyor. Şu an radarımda Ayla Turan ve Hasan Pehlevan'ın eserleri var. Evimizde çiçek hiç eksik olmaz, çiçekte daha çok çiçeği hissetmek istediğim için yalın sade kullanmayı seviyorum.

Dekorasyon anlamında takip ettiğiniz tasarımcılar kimler?
Jonathan Adler, L'object, Fornasetti ve Seletti en sevdiğim ve takip ettiğim tasarım markalarından. Yeni radarıma takılan Anissa Kermiche'i heyecanla takip ediyorum, kadın vücudu seklindeki vazolarından edinmek istiyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.