Hazal Filiz Küçükköse bildiklerinizin ötesinde

Daha yolun çok başında olmasına rağmen, ayakları yere basan hal ve tavırlarıyla başarılı bir kariyerin sinyallerini veren güzel oyuncu Hazal Filiz Küçükköse yakın çekim alanımızda.

Hazal Filiz Küçükköse bildiklerinizin ötesinde

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF ERMAN İŞTAHLI
MODA EDITÖRÜ EDA İŞBİLİR
SAÇ AKIN ÜNAL
MAKYAJ ALEV KAYA MEKAN
SWISSOTEL THE BOSPHORUS

Kendine güvenen, iddialı ama bir o kadar da mütevazı genç bir oyuncu Hazal Filiz Küçükköse. ''Kendimi zorlamayı seviyorum, ilgi alanım sınırsız'' diyor ve karşılaştığımız ilk andan daha anlıyoruz bizi nasıl enerjik bir çekim gününün beklediğini. İşine olan bağlılığı ve disipliniyle de şaşırtıyor, hepimize iyi gelen yüksek ruh haliyle baştan sona kendine hayran bırakıyor. Küçükköse ile sıcak bir yaz günü, enerji dozu yüksek bir çekimle bir araya geldik.

Şimdilerde hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz? Nasıl gidiyor sizin için her şey?

Hayata ilk defa bu kadar realist baktığım bir dönemdeyim diyebilirim. Pandemi bize biraz da hayatı ciddiye almayı öğretti gibi geliyor. Bazı şeylerin gerçek değerini, varlığını ve yokluğunu sorgulamama neden oldu. Sanırım biraz daha sakinleştik. Gerçekten dolu dolu nefes almayı tekrar hatırlattı bize pandemi. Eski Hazal'dan biraz daha başka bakıyorum. Daha güçlü hissediyorum ve daha sakin. Ayakları yere basan ve nereye bastığına da dikkat eden biri olduğumu artık kesinlikle söyleyebilirim.

Özellikle son dönemlerde kariyerinizle ilgili de güzel gelişmeler var, nasıl bir yoldan yürüyüp bulunduğunuz yere geldiniz?

Oyunculuk, çocukluğumdan itibaren hedeflerimin arasındaydı. Oyunculuk hayatın içinden o kadar gerçek bir an ki, o anları hissetmek tek bir hayatta bambaşka hayatları tecrübe etmek gibi geliyor. Empati yeteneğini fazlasıyla geliştirmiş oluyor. O yüzden de kendimi bulduğum bir nokta oyunculuk. Doğru proje olduğunu hissettiğimde içinde olup, hakkını vermeye ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İlerleyen dönemlerde kendi filmimi çekebileceğim ve kendi hikayemi yazdığım bir film yapmayı çok istiyorum. Bununla ilgili planlarım da var. O bir tarafta, doğru zaman olduğunu hissettiğimde harekete geçebilecek bir noktada duruyor. Farklı karakterler canlandırmayı sevdiğim gibi farklı projeler ve farklı platformlarda da olmak isterim. Bir ön yargım yok. İyi proje nerede ise orada olmak isterim.

Hayatta kendinizi keşfetmek ya da kendi yolunuzu çizmek konusunda nelerden güç aldınız? Yürüdüğünüz yolda en büyük destekçiniz kim oldu?

Sanırım, her şeyi çok merak etmekten... Yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum. Hayatımın her alanında bu durum geçerli. Yeteneklerimin sınırlarını görmeyi ve kendimi zorlamayı seviyorum. Araştırıyorum, okuyorum, geziyorum, deneyimliyorum. İlgi alanlarım sınırsız diyebilirim. O yüzden elimi dokundurduğum her işin üstesinden gelirim.

Yaptığınız işte yetenek mi daha önemli çok çalışmak mı yoksa tek başına güzellik mi, ne dersiniz?

Yetenek doğuştan lutfedilmiş bir varoluş hali. Bunun farkına varılıp onu geliştirmek ve bundan keyif alıp meslek haline dönüştürmenin büyük şans olduğunu düşünüyorum. Hayata bir kere geliyorsunuz. Ömür boyu yapmayı en sevdiğin işle zamanını geçiriyor, üretiyor ve iz bırakıyorsun. Yeteneği olana fazla güç harcamaya gerek yoktur. Bunun üzerine gelecek her şey yeteneği destekler ama bana kalırsa tek başına yeterli değil.

Yeni biriyle tanıştığınızda ilk neye dikkat edersiniz?

Yeni tanıştığım birinin doğal ve yalın olması benim en dikkat ettiğim konudur. Her zaman özgüvenli ve gerçek buluyorum. Öyle insanlara zaman ayırmayı ve tanımayı seviyorum. Bir de herkesin pek tabii bir hayat hikayesi var, merak da ederim açıkçası. İlk tanışmalarım uzun süreli konuşmalarla geçer genelde. Hikayelerini dinlemek ve varoluş amaçlarını fark etmek kısaca hayat amaçlarını dinlemek beni çekiyor.

Genel olarak kendinizle barışık biri misinizdir? Değiştirmeye çalıştığınız, hoşlanmadığınız bir yönünüz var mı mesela?

Genel olarak kendimle barışık biri olsam da iş hayatımda kolay kolay mutlu olmuyorum, titiz ve detaycıyım. Bu da bazen stresli ve mutsuz olmama sebep olabiliyor. Her şey mükemmel olsun derken pek tabii stres oluyorum.

Özel bir beslenme sisteminiz var mı?

Kendi bedenimi tanıdığım andan itibaren dengeli ve düzenli besleniyorum. Dengeli derken de kendi dengemden bahsediyorum. Genel geçer bilgileri hepimiz biliyoruz. Ancak her beden kendine özel bir sistem kurmayı istiyor. Ben bunu çözdüm ve uzun süredir de bunu uygulayarak hem sağlığımı hem kilomu koruyabiliyorum. Spora gelecek olursak çocukluğumdan itibaren hep hayatımda spor vardı. Ama dönem dönem şımarıklık yapıp bırakabiliyorum. Bedenimi dinlemeyi tercih ediyorum.

Son olarak uzak-yakın gelecek için hedefleriniz neler?

Yakın gelecekte görüştüğüm ve içime sinen projelerden birisinin olması. Biraz daha uzak hedefim yurtdışı tatili olabilir.

HAZAL FİLİZ KÜÇÜKKÖSE RÖPORTAJININ VE FOTOĞRAFLARININ TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.