''Bizde sürprizler bitmez''

Son günlerde çiçeği burnunda markası Groovy Things’in heyecanı içindeki Mehmet Davran ile marka yaratma süreci ve yeni planları üzerine keyifli bir sohbeti paylaştık.

''Bizde sürprizler bitmez''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF BETÜL YAZICIOĞLU

İşletmeci Mehmet Davran'ın kurduğu Groovy Things yani 'Harika Şeyler', günlük hayatın içinde de, renkli ve şık olup, tarzınızdan ödün vermeden geceye devam edebileceğiniz tasarımlar sunuyor. Web sitesi ile kullanıcılara hayatı kolaylaştıracak rahat kombinler oluşturacak güzel fikirler de sunan platformda çok farklı sürprizler de yolda. Davran ile yeni girişimini konuştuk.

Şimdilerde yeni oluşumunuz Groovy Things yani 'Harika Şeyler'in heyecanı içindesiniz. Nasıl ortaya çıktı, bir oluşum hikayesi var mı bu yeni girişiminizin?
Ben normalde de hep kendim için bir şeyler ürettiriyordum zaten arkadaşıma ama bunlar biraz da işimiz gereği hep süslü püslü, pullu, payetli oluyordu. Çok da profesyonelce bir şey değildi yani. Ama artık o kadar çok sıkılmıştım ki insanların şu dönemde giyebileceği hem rahat ve şık hem de ulaşılabilir ama yüksek kalitede bir koleksiyon yapmak istedim ve böylelikle Groovy Things yani 'Harika Şeyler' ortaya çıktı.

Bu fikirle yola çıkarken nelerden ilham aldınız, sizi besleyen şeyler nelerdi?
Aslında ilk başta çanta tasarımlarıyla başladım ve geçen yıl kasım, aralık gibi çıkıyordu. Fakat sonra süreç uzadı ve araya uzun bir seyahat girdi. Derken 8 Nisan'a kısmet oldu çıkışımız ve Miami'den döner dönmez de 'kıyafet de olmalı' diyerek döndüm, çünkü 10 gün diye gidip 45 gün kalınca en çok sweatshirt, tişört ve şort giyildiğini fark ettim. Bu da bana en büyük ilham oldu.

Peki, Groovy Things ile kullanıcılara sunduğunuz hizmetler neler?
Rahatlığın ön planda olduğu tasarımlarla, çanta, sweatshirt, tişört, şort ve çoraplarımız var ama şimdilerde en az çanta satılıyor çünkü insanlar bir yere çıkıp gitmiyor ki, ihtiyaç duymuyor.

Markanızla online'da kullanıcılara editörün önerileri bölümünüz ile farklı stil ilhamları da vermeyi planladığınızı biliyoruz. O bölüm şu an aktif olarak hizmet veriyor mu?
İlk çıkışımız öyleydi evet, fakat bazı ufak aksaklıklarla onu tam anlamıyla gerçekleştiremedik. Oradaki amaç dünya markaları ile Groovy Things'i kombinleyip, meç etmekti. Ama web sitesine yakında öyle bir şey geliyor ki, Türkiye'de ilk olacak. O da sürpriz olsun şimdilik.

İçinde bulunduğunuz sektörde her gün pek çok yeni marka doğuyor. Sizi diğerlerinden farklı kılan özelliğiniz nedir?
Kaliteli malzeme ile ulaşılabilir lüksü uygun fiyata sunmak diyebilirim. Hatta daha çok yeni bir marka olmasına rağmen Dubai ve Amerika'dan dahi talep görüyoruz.

Şu an için gelecekle ilgili sizi en heyecanlandıran şey nedir?
Aslında dünyaya açılmak konusu çok yakın bir konu hem talepten ötürü hem de planlamamızda sanırım ilk durak ve mağaza Londra'da olacak, yani sokak modasının kalbinde. Şimdilerde içinden geçtiğimiz pandemi sürecinden ötürü rahat ve gündelik bir tarzı olan Groovy Things aslında benim için ve beni tanıyanlar için ters köşe bir durum, inşallah bir an evvel normal düzene geçeriz de daha özgür, daha göz alıcı ve iddialı tasarımlar sunabiliriz. Sağlıklı güzel günlerde 'Harika şeyler' hayatımızın bir parçası olsun inşallah...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.