''Tatilciler artık otelden dışarı çıkmak istemiyor''

Bodrum Türkbükü’ndeki No:81 Hotel’in genel müdürü Pamir Karakaya ile pandemide tatilcilerin otellerden neler beklediğini ve otellerin bu beklentilere nasıl cevap verdiğini konuştuk.

''Tatilciler artık otelden dışarı çıkmak istemiyor''

RÖPORTAJ ERSİN AL

Bodrum Türkbükü'ndeki No:81 Hotel'in genel müdürü Pamir Karakaya ile pandemide tatilcilerin otellerden neler beklediğini ve otellerin bu beklentilere nasıl cevap verdiğini konuştuk. Kısıtlamaların azalmaya başladığı haziran ayıyla birlikte turizm sektörü de hareketlendi. Otellerin yeni sezona nasıl hazırlandığını ve tatilcilerin beklentilerini konuşmak üzere Bodrum Türkbükü'ndeki gözde otellerden No:81 Hotel'in genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Pamir Karakaya bir araya geldik.

Önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
No:81 Hotel'in genel müdürü ve yönetim kurulu üyesiyim. 2014 yılından beri turizm sektörünün içindeyim ve turizmin çeşitli alanlarında faaliyet göstermekteyiz. 2015 yılında devraldığımız otelimizin tadilatıyla birlikte No:81 ve Daze markalarını kurduk. Daze ile grubun yeme-içme operasyonlarını yürütüyoruz. 10 sene önce başlattığımız Değirmen81 projesi ile de ekolojik ve organik tarım faaliyetlerini sürdürmekteyiz.

Sezonu açtınız, yeni sezonu konuşmadan önce pandemi sürecini nasıl geçirdiniz? Oteliniz açık mıydı?
Uyguladığımız tedbirlerle geçtiğimiz sezonu hiç vaka yaşamadan atlattık. Bu sene de Güvenli Turizm Sertifikası ile düzenli denetim süreçlerini başlattık. Bu sezonu da maske mesafe ve hijyen kuralların çerçevesinde vaka yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz.

Yeni sezona nasıl hazırlandınız, aldığınız pandemi önlemlerinden, yeni uygulamalardan ve hayata geçirdiğiniz yeniliklerden söz eder misiniz?
Misafirlerimizin daha geniş ve daha yeşil alanların tadını çıkarabilmeleri için yeni bir güneşlenme alanı yarattık. Bir de ilk defa bu sene otelimize Sushi Bar oluşturduk ve aldığımız dönüşler çok pozitif oldu.

Sizce tatilcilerin pandemiyle birlikte tatil yapacakları otelden beklentilerinde bir değişiklik oldu mu? Siz bu yönde işletme anlayışınızda bir değişikliğe gittiniz mi?
Misafirlerimiz geçen senelere kıyasla otelde daha fazla vakit geçirmeye başladılar. Daha tatile çıkmadan önce nerede, ne yiyeceklerinin, ne zaman, hangi mekana gideceklerinin planını yapan misafirlerimiz pandemi sebebiyle dışarı çıkma alışkanlıklarını minimuma indirdi. Bu yüzden de bizlerden beklentileri daha yüksek olmaya başladı. Onlara kendilerini özel hissettirecek, kişisel hizmetler sunmak adına planlarımız var.

Biraz otelinizi anlatır mısınız?
No:81 Bodrum, butik bir otel. Ege Denizi'nin kıyısındaki otelimiz sahip olduğu geniş yeşil alanlar ve çeşitli bitki türleriyle doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunuyor. Otelimizde 7 farklı tipte deniz veya bahçe manzaralı 49 oda bulunuyor. Odalarımızın tamamında doğal malzemeler kullanılarak yaratılmış bir sadelik hakim. Daze markası ile de restoran, plaj ve bar operasyonunu yönetiyoruz. Daze'in varoluşunda iyi yemek, iyi içki ve iyi müzik arayışı yatıyor.

Sezondan beklentileriniz neler, nasıl bir sezon geçireceğinizi öngörüyorsunuz?
Geçen yıl gibi bu sezon da bir yoğunluk beklentimiz var ve bu talebi karşılamak için çeşitli yatırımlar yaptık. Otelimizi pandemi koşullarına daha iyi hazırladık ve sezonun eylül-ekim aylarında da hareketli geçeceğini düşünüyoruz.

Uzun süreli kiralamalar var mı? Sezonluk yazlık evlere büyük bir ilgi olduğunu biliyoruz. Bu oteller için de geçerli ve dolayısıyla sizin otel için de geçerli mi?
Bodrum hem turizm hem de yerleşim için çok popüler bir bölge haline geldi. Misafirlerimizin bir kısmıyla her sene tekrar bir araya geliyoruz ve genelde bu tarz konuklarımız 45-60 günlük konaklamaları tercih ediyor. Özellikle bu sezon için uzun süre konaklamak isteyen çok daha fazla misafirimiz oldu.

Denize sıfır bir konumdasınız ve size ait bir plajınız var. Plajınıza otel dışından müşteriler alacak mısınız?
Ege Denizi'nin kıyısındayız, hem No:81 Hotel hem de Daze'de misafirlerimize bu keyfi yaşatmak istiyoruz. İskelemizde restoran, bar ve plaj olarak hizmet veriyoruz, dışarıdan kabul edebildiğimiz misafir sayısı kısıtlı ve otelin doluluğuna bağlı olarak dışarıdan aldığımız misafir sayısı değişiyor.

Restoranınızla da iddialısınız, biraz da restoranınızdan bahseder misiniz?
80 kişi kapasiteli butik bir restoranımız var. Sunduğumuz ürün kalitesi ve bu ürünlerin işlenme şekli bizler için en önemli nokta diyebiliriz. Modern Akdeniz mutfağı olarak adlandırdığımız bir mönümüz mevcut. Malzemelerin lokalliğine ve tekniklerin evrenselliğine olan inancımızla yaratıyoruz mönülerimizi. Bir gün içinde üç farklı servisimiz var; öğle, akşam ve bu sene eklediğimiz Sushi Bar'ımız... Konseptimiz ürünlerin kendisi üzerine kurulu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.