''Doğru ayakkabı stili güçlü kılar''

Tasarımcı Pınar Yılmaz’la yeni sezon ayakkabı tasarım dünyasındaki yenilikleri ve sezonun trendlerini konuştuk. Ayakkabı ve stil arasındaki bağlantıyı anlatan Pınar Yılmaz şık stilin ipuçlarını da verdi.

''Doğru ayakkabı stili güçlü kılar''

RÖPORTAJ MELİH TÜRK
FOTOĞRAF ERSİN AL

Moda tasarım alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra ayakkabı markası Loie İstanbul'u kuran Pınar Yılmaz, kendi deyimiyle 'Özgür, özgün, yaşayan ve kalıplara sığmayan modeller' tasarlıyor. Ayakkabıyı stili tamamlayan en önemli aksesuar olarak niteleyen Pınar Yılmaz'la markasını ve yeni ayakkabı tasarımlarını konuştuk.

Tasarımına olan ilginiz nasıl ortaya çıktı?
Eğitimim hazır giyim üzerineydi. Moda tasarım alanından mezun olduktan uzun bir süre sonra kendi markamı kurmaya karar verdim. Modaya karşı ilgim hep vardı. Ayakkabı ise sektör olarak uzak olmadığımız bir konuydu aslında. Eşim en büyük destekçim ve sektörün çok eski ve köklü fi rmalarından birine sahip. Piyasadaki boşlukları fark ettik, kendi yorumumuzu ve heyecanımızı ayakkabı tasarımına da yansıtmak istedik.

Tasarımlarınızı olustururken nelerden ilham alıyorsunuz?
Güncel olan her şeyden ilham alıyorum. Renkleri ve metaryalleri takip ediyorum.

Ayakkabı ve kıyafet arasındaki iliskiyi nasıl tanımlarsınız?
Bence ayakkabı, stili tamamlayan en önemli aksesuarlardan. Aynı elbiseyi farklı ayakkabılar ile bambaşka bir görünüme kavuşturmak mümkün. Doğru ayakkabı, stilinizi daha güçlü ve şık yapma imkanına sahiptir.

Yeni sezon koleksiyonunuzdan bahsedebilir misiniz? Neler var, hangi renk ve malzemeleri kullanıyorsunuz?
Yaz koleksiyonundan da bahsetmek gerekirse sarı, bej-kahve tonları aralarda yeşil, mor-pembe daha soft renkler yazın dikkat çeken renkleri arasında olacak. Sandalet ve sabo terlikler de yine gündemde olacak. Yumuşak dokulu kırışık deriler, zincir detaylar çanta ve ayakkabılarda ön planda.

Yeni sezonda kadınların mutlaka sahip olması gereken ayakkabı modelleri hangileri?
Yazın olmazsa olmaz parçaları; kısa topuklu tasarımlar, ince bantlı küt uçlu sandaletler, asimetrik bantlı ve platform topuklu ayakkabılar olacak.

Türkiye'de kadınlar en çok hangi tarz ayakkabıları tercih ediyor?
Türkiye'de yapılan toplam ayakkabı satışlarının geneline bakıldığı zaman büyük bir çoğunluğun günlük kullanım için ayakkabılar aldığını görüyoruz. Kadınlar özellikle materyal olarak deri ayakkabılar giymeyi tercih ediyor.

Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Ayakkabı seçerken birden çok şeye dikkat etmek gerekir. Görünüşü, konforu ve kalitesi ilk bakmanız gereken detaylardandır. Ayakkabıyı seçerken nerede ve ne zaman giyileceğine mutlaka bakmak gerek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.