''Alaçatı'da fark yaratacağız''

Şimdilerde Nişantaşı’ndaki mekanı Cabbar’ı Alaçatı’ya taşımanın heyecanı içindeki başarılı işletmeci Serkan Koca’dan yeni atılımı ve sezon planları üzerine değerlendirmeler aldık.

''Alaçatı'da fark yaratacağız''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Yeme içme sektöründe uzun yıllardır sayısız ünlü markanın işletmeciliğini yapmış Serkan Koca ile Alaçatı'daki en yeni mekanı Cabbar'ı konuştuk. İstanbul'da açıldığı günden itibaren popüler olan markasıyla Cabbar Alaçatı'ya giden yoldaki süreci ve sezon değerlendirmelerini aldık.

Nasıl gidiyor şu sıralar sizin için hayat, neler yapıyorsunuz?
Aslında şu aralar heyecanlı ve keyifliyim. Bir taraftan pandemi süreci bu duruma her ne kadar gölge düşürse de hayat devam ediyor. Ve yeni projelere durmaksızın devam ediyorum. Yaz sezonu Nişantaşı'ndaki Cabbar'ı Alaçatı'ya açmanın telaşı ile yaz harika başladı.

Bu yıl Alaçatı'ya İstanbul'dan giden tek mekan Cabbar galiba? Cabbar'ın Alaçatı'da hayat bulma süreci nasıl ilerledi?
Cabbar Nişantaşı'nı da pandemi sürecinde açmıştık, yıllardır Alaçatı'da işletme yapıyorum, iyi markalar yaratmanın verdiği özgüvenle Cabbar'ın Alaçatı'da da olması gerektiğine inandım. Konsepti sayesinde Türkiye'de ilk olması ile fark yaratacağına inandım. 500 kişilik yemek alanı ve bin 200 kişilik club'ı ile dev bir projenin Alaçatı'ya çok yakışacağından hiç şüphem yok.

Alaçatı Cabbar'da İstanbul'dan farklı olarak misafirleri bekleyen farklı sürprizler olacak mı?
Tabii ki lezzetlerin Ege yöresinden esintiler taşıması, yemek saatinden sonra club konseptine geçmesi, deniz kenarı olması ve tabii ki gün batımı olması gibi harika farklılıkları var. Tüm bunlara ek olarak muhteşem bir günbatımı keyfi de yaşanacak Cabbar Alaçatı'da.

Biraz da mutfak ekibinizden ve öne çıkan lezzetlerden bahsetmek ister misiniz?
Cemil şef gibi birçok önemli işletmelerde mutfağın emanet edildiği bir şefle çalışıyorum. Hem yaratıcı hem de iyi bir yönetici kendisi. Cabbar'a ait lezzetler içerisinde Cabbar special, hellim ciğer, çıtır kanat ve tatlı olarak Cabbar mousse en favoriler arasında. İstanbul Cabbar'da da yemeklerimiz konusunda hep tam not aldık. Alaçatı'da da herkesin çok beğeneceğinden eminim.

Bu yıl İstanbul'dan Bodrum'a geçen mekan sayısı bir hayli fazla. Siz Bodrum'u düşünmediniz mi? Alaçatı'da mekana ilgi ne durumda, geri dönüşler nasıl?
Başka bir yeri hiç düşünmedim, çünkü Alaçatı benim vazgeçilmezim. Mekan burada daha çok yeni fakat hem mimarisi hem ferahlığı ve deniz kenarı olmasıyla ön planda. Ayrıca sunduğu çok iyi kokteyller ve lezzetli yiyecekler sayesinde de tüm misafirlerimizden tam not alıyoruz. Cabbar Alaçatı herkes tarafından merakla beklendi.

İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde, yeni atılımlar için sizi motive eden, harekete geçiren güçler neler?
Şuna inanırım; 'Her daim güçlü ol ve öyle görün, en zayıf halinde bile.' Diğer bir yandan en önemli motivasyonum çok çalışmak. Çünkü çalışmadan hiç bir şey olmuyor. Her güzel işin ardında çalışmak var.

Ya iyi bir işletmenin olmazsa olmazları...
İşletmeler zincir gibidir, bir parçası eksik olursa sistem çöker. Nedir bu zincir halkaları derseniz; iyi servis, iyi lezzet, iyi müzik, iyi dekor, iyi fiyat politikası, iyi hijyen...

Son olarak Alaçatı Cabbar'dan sonra sizi heyecanlandıran yeni projeler var mı?
Alaçatı projesi yeni ve heyecanı çok sıcak ama her projeden sonra "Daha yeni başlıyorum" derim kendime. Aklımda çok güzel projeler var. Her yeni yaptığım mekanda sanki ilk kez mekan yapıyormuş gibi heyecanlanıyorum. Burada da sanki mesleğe yeni başlıyormuş gibi heyecanlıydım.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.