''Otelimizde ev sıcaklığı sunuyoruz''

Nişantaşı’nda tarihi bir binada hizmet veren Park Hyatt Istanbul Maçka Palas, turistler kadar İstanbullulardan da büyük ilgi görüyor. Otelin genel müdürü Erhan Yurtsever, oteli ve sundukları ayrıcalıklı hizmetleri anlattı.

''Otelimizde ev sıcaklığı sunuyoruz''

İstanbul'un en gözde otellerinden biri de Park Hyatt Istanbul Maçka Palas. Şehrin merkezi Nişantaşı'nda yer alması, tarihi bir binada hizmet vermesi ve önemli bir zincirin parçası olması oteli çok ayrıcalıklı kılıyor. Park Hyatt Istanbul Maçka Palas Genel Müdürü Erhan Yurtsever ile, otellerini, diğer şehir otellerinden ayıran özelliklerini ve misafi rlerine sundukları kişiselleştirilmiş hizmetleri konuştuk.

Önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Eğitimimi Avustralya'da tamamladıktan sonra kariyerime de orada başladım. 1998 yılında İstanbul'a geldim ve 22 yıldır lüks otel segmentinde görev yapıyorum. Four Seasons, Raffl es'tan sonra, Kasım 2020 itibariyle Park Hyatt Istanbul Maçka Palas ailesine katıldım.

Oteliniz Park Hyatt Istanbul Maçka Palas hakkında da bilgi verir misiniz?
Öncelikle tarihinden bahsetmek isterim. 1922 yılında, Milano'nun ünlü 'palazzo'larından esinlenen İtalyan mimar Guilio Mongeri tarafından Maçka Palas olarak inşa edilmiş ve birçok ünlü isme ev sahipliği yapmış bir binadayız. Abdülhak Hamit Tarhan bu ünlü isimlerden birisi. Tarihe tanıklık eden binamız ve otelin ruhu bizi diğer şehir otellerinden ayırıyor. Şehrin en seçkin alışveriş ve yerleşim merkezlerinden Nişantaşı'nda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Otelimizde Ara Güler imzalı eski İstanbul fotoğraflarının yer aldığı toplam 90 delüks oda ve süit yer alıyor. Süit odalarımız dışında spa odalarımız da en çok tercih edilen oda kategorilerimizden. Ayrıca Presidential Süit'imizden de bahsetmek isterim. Büyüklüğü, ihtişamı ve aldığınız özelleştirilmiş hizmet ile kendinizi saraylarda hissedeceksiniz. Süitimizin en önemli noktası ise kişiye özel mahremiyeti sağlayan özel girişidir. Ayrıca, büyüleyici panaromik manzarası ile misafirlerimiz İstanbul'un güzelliklerini seyredebilirler.

Şehir otelleri arasında özel bir konuma sahipsiniz, bu size ne gibi ayrıcalıklar getiriyor?
Otelimiz şehrin kalbinde modayla da bütünleşmiş olan Nişantaşı'nda yer aldığından dolayı misafirlerimizin ilk tercihleri arasına giriyoruz. Nişantaşı, sadece kültürümüzü deneyimlemek isteyenler değil, şehri yaşamak isteyenlerin de tercihi oluyor. Misafirlerimiz alışveriş haricinde temiz hava almak için ayrıca Maçka Parkı'nı tercih edebiliyorlar. Bunlara ek olarak, Nişantaşı dünyaca ünlü doktorların da görev yaptığı bir bölge bu yüzden de misafirlerimiz tercih hakkını Park Hyatt Istanbul Maçka Palas'tan yana kullanıyorlar. Yine otelimizde bulunan ve Nişantaşı bölgesindeki tek açık havuza sahip olmamız da misafirlerimizin ilgisini çekiyor.

Uluslararası bir zincirin halkasısınız ama hizmetlerinizde veya hizmet politikanızda yerel öğeler yer de alıyor mu?
Hyatt markasının genel görüşü ve düşüncesiyle çok bağdaşıyoruz. O yüzden kendimizi tamamen bu misyondan ayırarak cevap veremem. Hyatt'ın mottosu 'Home away from home' yani evden uzakta ev sıcaklığı anlayışı ve Türk misafirperverliği birbirine çok benziyor. Biz de bu anlayış ile misafirlerimizi ailemizden bir parça olarak görüp, kendilerine kişiselleştirilmiş hizmeti sunuyoruz.

Gerek yabancı gerek yerli misafirleriniz neden sizin otelinizi tercih ediyor?
Lüks otel zincirlerinde hizmet alırken kişiselleştirilmiş hizmet ve duygusal lüks, misafirlerimizin en çok önem verdiği nokta oluyor. Bu iki temel lüks anlayışıyla Park Hyatt'a olan güven ve sadakat artıyor. Özellikle Park Hyatt'ı deneyimleyen misafirlerimiz bir sonraki seyahatlerinde yine bizim otelleri tercih ediyor ve ailemizin bir parçası olmaya devam ediyorlar.

Şehir oteli olarak, şehirde yaşayanlara da hizmet veriyorsunuzdur, konaklama dışında şehir halkına ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?
Şehrin merkezinde olduğumuz için otel misafirlerimiz haricinde şehirliler de günlük yaşamlarında Park Hyatt Istanbul Maçka Palas'ı tercih ediyor. Nişantaşı'nda tek açık havuz olma statüsüyle, yaz aylarında havuzumuz yerli misafirlerimizin ilgisini çekiyor. Ayrıca donanımlı spor salonumuz yine İstanbullular tarafından tercih edilen bir yer.

Restoranlarınız, havuzunuz ve spa'nız hakkında da biraz bilgi alabilir miyiz?
Otelimizde iki farklı restoranımız bulunmakta. Bunlardan ilki Nusr-Et. Nusret Gökçe kendi sektörünün önde gelen isimleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu da bizi bir adım daha öne çıkarıyor. Park Hyatt Istanbul Maçka Palas'ta bulunan dünyaya ün salmış olan bu restoranda, Nusret Gökçe kendi misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. İkinci ise otelimizin lobisinde bulunan şehrin vazgeçilmez beş çayı adresi ve dünya mutfağı olan The Lounge Restaurant. Burada misafirlerimiz kendileri için özel olarak hazırlanan Dolce Tea Time konseptinde lüks bir beş çayı deneyimi yaşıyor. Ayrıca, gün boyu birbirinden yetenekli aşçılarımızın hazırladığı dünya mutfağı lezzetlerimizi de tadıyorlar. Yaz sonrası şehirdeki misafirlerimize bir yeni restoran sürprizimiz olacak bununla ilgili şimdilik bu kadar bilgi vermek isterim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.