''Yaza dair her şeyi çok seviyorum''

Şu sıralar Bodrum’da hem iş hem tatil yapan isimler kervanına katılan Laura Margarita ile çok sevdiği yaz mevsimine dair keyifli bir sohbeti paylaştık.

''Yaza dair her şeyi çok seviyorum''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF ERSİN AL

Sezona, Bodrum METT Hotel'deki sanat galerisi ile "merhaba" diyen Laura Margarita, haftanın birkaç günü Bodrum'da geri kalanında ise ya Çeşme ya İstanbul'da. Hareketli bir yaz geçiren Margarita ile tutkunu olduğu Bodrum'da buluştuk, favori mevsimi yaza dair seçimlerini konuştuk. İşte güzel sanatçının yaz güncesi...

Yaz nasıl basladı, nasıl gidiyor sizin için?

Pandemi koşullarında ve kısıtlamaların olduğu bir dönemde yaza başlamamıza rağmen şu an bütün kısıtlamaların kaldırılmış olmasından dolayı çok mutluyum. Böylelikle ben dahil herkes rahat bir nefes almış oldu. Bodrum METT Hotel'deki sanat galerisindeki sergimden dolayı çok sık Bodrum'a gidip geliyorum. Sergiyi yaza yetiştirebilmek adına son aylarım çok yoğun geçmişti. Ne mutlu ki, sanat galerisi ve sergi açıldı, böylelikle Bodrum'da hem tatil yapıp hem de çalışabiliyorum. Hem yerli hem de yabancı müşterilerden çok güzel geri dönüşler alıyorum, bu da beni gururlandırıyor. Haftanın birkaç günü Bodrum'dayım, geri kalan günlerde ise ya Çeşme'de ya da İstanbul'dayım. Kısacası yaz çok güzel geçiyor.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da yine Bodrum'u tercih ettiniz. Sizi yine Bodrum'a çeken ne oldu?

Evet, dediğiniz gibi uzun yıllardır yazları Bodrum'a geliyorum. Bodrum çok büyük ve kalabalık bir ilçe, adeta kendi başına bir şehir gibi. Eşsiz bir doğası var, yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği nadir yerlerden bir tanesi. Her sene tatil için geldiğim Bodrum'a bu sene iş için gelip gidiyorum. METT Hotel'deki sanat galerisi benim şu anki son projem ve bütün odağım burası. Bu kadar çok sevdiğim ve gelmekten keyif aldığım bir yerde aynı zamanda iş de yapıyor olmak benim için çok keyifli. Her zaman söylerim, resim yaparken bana en çok ilham veren yerlerden bir tanesi Bodrum'dur, özellikle denizi.

Peki, dünya üzerindeki favori tatil noktanız neresi?

Seyahat etmeyi seven biriyim, kendimi bildim bileli seyahat ediyorum. Dünyada görülmeyi ve keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer var ki, muhtemelen her yeri görmeye ömür yetmez. Gitmekten en keyif aldığım yerler İtalya'nın batı sahil şeridi, Kuzey İspanya, Güney Fransa ve Karayipler. Buralar hem tatil için gitmekten keyif aldığım hem de resim yapmak için bana ilham veren yerler. Karayipleri özellikle kış aylarında tercih ediyorum. Turkuaz denizi, bembeyaz kumları, palmiyeleri, etnik müzikleri, tropikal meyveleri... Son bir buçuk yıldır pandemiden dolayı seyahat imkanı bulamadım ama ilk fırsatta tekrar gitmek istiyorum.

Çocukluğunuza dair hatıralarınızı gözden geçirdiğinizde, unutamadığınız bir yaz var mı?

Çocukken yazlarım hep denizde geçti. Okyanus kıyısında büyüyen bir çocuk olarak denizle iç içe olmamak çok zor. Hatta daha küçük bir çocukken dalış kursuna gitmiştim. Kurs biter bitmez ilk dalışımı onlarca vatozun olduğu bir yerde yapmıştım. Benim için büyüleyici bir deneyimdi. Daha sonraları dalmaya devam ettikçe deniz kaplumbağaları, köpekbalıkları gibi farklı deniz canlılarını yakından görme fırsatını yakaladım. Hayatım boyunca unutamayacağım anılardır bunlar. Özellikle köpekbalığı ile ilk karşılaşma insanı şoke edici bir deneyim. Koskocaman bir okyanusun ortasında o muhteşem ama bir o kadar tehlikeli bu canlıyla göz göze gelmek tarif edilemez bir his.

Yaz mevsiminin en sevdiğiniz yönlerinden bahsetmek ister misiniz?

Yaz, benim en sevdiğim mevsim. Bunun birçok sebebi var. Öncelikle yaz, bitkilerin çiçek açtığı, kış uykusundaki hayvanların uyandığı, özetle doğanın uyandığı bir mevsimdir. Bir sanatçı için doğanın rengarenk olduğu, kuş seslerinin deniz kokusuna karıştığı yaz aylarından daha ilham verici bir mevsim düşünemiyorum. Buna ek olarak insanların da yaz aylarında çok daha pozitif ve çok daha yüksek enerjili olduğunu düşünüyorum. Benim için belki de hepsinden önemli olan şey ise zamanımın çoğunu oğlum Leonardo ile geçirebiliyor olmak. Yaz aylarında okulu olmadığı için onu çok daha fazla görebiliyorum. Yazın bol bol beraber vakit geçirebildiğimiz için sabahları beraber denize gidiyoruz, bütün gün kumlarda oynuyoruz. Özetle yazın bu renk cümbüşünün içine uyanmak, çıplak ayakla gezmek, yüzünü denizde yıkamak, sevdiğim insanlarla ve oğlumla doya doya vakit geçirebilmek benim için paha biçilemez.

Moda ve trendlerle de iç içesiniz. Sezondan favori trendleriniz neler?

Sanat ve moda birbirine çok benziyor. Bir modacının yeni bir koleksiyon hazırlamak için doğru ilham kaynağını bulması gerekiyor, tıpkı bir ressamın yeni bir sergi için ilham kaynağını bulması gerektiği gibi. Bu yaz en çok etkilendiğim koleksiyon Les Benjamins markasının birbirinden renkli parçalara sahip son koleksiyonu oldu. Sade ama renkli ve cool bir koleksiyon.

Stil sahibi olmanın en önemli kuralı nedir size göre?

Bana göre kişinin stili ve karakteri birbiriyle uyum içinde olmalı; aksi takdirde doğal olmayan, zorlama bir stil ortaya çıkıyor. Bununla birlikte giydiğiniz kıyafetin içinde mutlu olmanız, kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. Benim giymekten en fazla keyif aldığım kıyafetler zarif ve klasik tarzda olanlar. Buna en güzel örnek ise uzun bir elbise, üstüne siyah bir ceket, altına topuklu olmayan düz bir ayakkabı.

Peki, tatilde spor ile aranız nasıl?

Sanırım genetik olarak şanslıyım. Sağlıklı ve fi t olmak için egzersiz ve spor gerekli fakat pek spor yaptığımı söyleyemem. Hayatımda hiç spor salonuna gitmedim, gitmek de istemiyorum. Bunun yerine yürüyüşe çıkmayı seviyorum. Kapalı bir alanda olmaktansa ormanın içinde veya deniz kenarında yürüyüş yapmak bana çok daha cazip geliyor. Ayrıca oğlumla da çok fazla zaman geçiriyorum dolayısıyla hem resim yapıp hem oğlumla ilgilenip hem de spor yapacak zamanı yaratmakta zorlanıyorum. Onun yerine, vakit buldukça yürüyüş yapıyorum.

Son dönemlerde kurduğunuz hayaller genellikle ne ile ilgili oluyor?

Şuanki hayalim, oğluma ve diğer çocuklara iyi bir örnek olabilmek. Onlara sevdikleri şeyi yapacak cesareti, özgüveni ve motivasyonu verebilmek. Ben sevdiğim işi yaptığım için şanslıyım ve herkesin sevdiği işi yapabilecek kadar şanslı olmasını diliyorum. Resim yaparken kendimi bir gün bile çalışıyor gibi hissetmedim. Benim için duygularımı özgürce ifade edebildiğim bir alan.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.