Plajda zamansız stil

Tasarım çizgisini “özgün, zamansız ve modern” olarak tanımlayan tasarımcı Burcu Erken’e yeni plaj koleksiyonunu sorduk.

Plajda zamansız stil

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ

Geçtiğimiz yaz taş detaylı tasarımlarıyla öne çıkan Burcu Erken, bu yılki plaj koleksiyonu Modern Senfoni ile plajda modern şehir esintileri yaratmayı hedefl emiş. Kaliteden ödün vermeyen kumaş seçimleri ve rahat kalıpları ise markanın vazgeçilmezleri arasında.

Bu yıl özel dikim tekniği ile mayo ve bikinilerin vücutta daha sabit kalması sağlanmış. Erken, "Kullandığımız ananas ve çiçek desenli kumaşların etkisiyle günlük hayatta etek ve pantolonla da kombinlenecek ürünler tasarladık" diyor.

Tasarım yapmaya nasıl ve ne zaman basladınız?

Tasarım yapmaya daha beş yaşındayken annemden öğrendiğim manken fi gürlerini çizerek ve onlara giysi tasarlayarak başladım. Mayo ve bikiniler ise en büyük ilgi alanımdı. Bu yeteneğimi yıllar içerisinde eğitim alarak ve workshop'lara katılarak geliştirdim. İzmir Tasarım Akademisi'nde moda tasarım, koleksiyon hazırlama, dikiş teknikleri, modelistlik gibi çok yönlü bir programı başarıyla bitirdim. Plaj giyimini çok sevmem aslında denize olan tutkumdan geliyor. Deniz, kumsal hatta kumsal kenarındaki bir ağaç yaprağı bile tasarımlarımda ilham kaynağım olabiliyor. Tabii geçen sezondan Swarovski taşları unutmamak lazım. Işıl ışıl parlayan ultra lüks kategorisinde tuttuğumuz, kararmayan bozulmayan pirinç aksesuarlar kullandığımız ürünlerimiz de halen satışta. Bu modeller özellikle gelinlerin balayı tatilleri için favori tercihlerinden oluyor.

Yaz koleksiyonunuzdan bahsedecek olsanız, neler söylersiniz?

Bu sene üçüncü koleksiyonumu hazırladım. Koleksiyonumun ismi "Modern Senfoni." İsminden de anlaşıldığı gibi bu yıl mottomuz plajda modern şehir esintileri yaratmak. Yeni sezon için yazın ruhunu yansıtan modern ve çok kullanışlı beş parça hazırladık. Bu beş parçayı desenlere ve renklere böldük. Tasarımlarımızla bu yıl da plajlarda şık olmaya devam edeceğiz. Beach'lerde rahat ve özgürce kullanılabilen parçaların özellikle kesim ve modellerini özenle hazırladım. Özel dikim tekniği ile mayo ve bikinilerimizin vücudumuzda daha sabit kalmasını sağladık. Kullandığımız ananas ve çiçek desenli kumaşların etkisiyle günlük hayatta etek ve pantolonla da kombinlenecek ürünler tasarladık. Bu sezon fırfırlar, gipeler, deniz kabuğu aksesuarları ve kemer detayları oldukça popüler. Benim de çok sevdiğim bu detayları hem üst hem de bikini altlarında kullandık. Sıcak tonların hakim olduğu mayolarımız çiçek ve egzotik desenlerden oluşuyor. Basic koleksiyonda ise bej, yeşil, sıcak kahve ve bordonun hakimiyetini görüyoruz.

Sizin favori tasarımcılarınız hangileri?

Daha önce Christian Dior, Givenchy gibi markaların da baş tasarımcılığını yapan ve halen Maison Margiela modaevinin yaratıcı yönetmeni olan John Galliano'yu severek takip ediyorum. Tasarımlarını çok özgün buluyorum. Türk tasarımcılardan en çok örnek aldığım iki isim ise Özgür Masur ve Raşid Bağzıbağlı. İkisi de çok özgün ve mütevazı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.