Hande Doğandemir ''Kendini sevmekle başlıyor her şey''

Şehre bir saat uzaklıkta saklı bir cennette keyifli bir çekim vesilesiyle bir araya geldiğimiz Hande Doğandemir’in huzurlu ve sakin sularındayız.

Hande Doğandemir ''Kendini sevmekle başlıyor her şey''

Röportaj İrem Orhan
Fotoğraf Erman İştahlı
Moda Editörü Bilgecan Koçana
Saç Mutlu Ahmet Sinan
Makyaj Hakan Kültür
Mekan İçin Peacock Beach'e Tesekkür Ederiz.

Hayattaki seçimlerinde rafine zevkleri olan, davranışlarıyla etrafına huzur titreşimleri saçan, iş disiplini yüksek bir oyuncu Hande Doğandemir. Öyle ki; çekim günümüze fikirleriyle renk katarken, her karede işimizi kolaylaştırıp profesyonelliğiyle ekibi kendine hayran bırakıyor. Bu her koşulda mutlu genç kadın ile tüylü ve sevimli dostu Ginger'in da bize katıldığı bir günde enerjisini yansıtan bir çekimle bir araya geldik; güncel yaşantıları, gündemindeki projeleri ve en yeni hayalleri üzerine konuştuk.

HANDE DOĞANDEMİR İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ RÖPORTAJIN BACKSTAGE VİDESONU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz, nasıldı yaz? Değerlendirme yaparak başlasak mı...

Yazın bir kısmını çalışarak geçirdim. Bir sinema filmi çektik. Onun dışında açıkçası benim için sakindi, ruhsal olarak özellikle biraz durgunum. Yaşanan felaketler, pandemi derken her zamankinden daha zor bir yaz oldu.

Şimdilerde üzerine en çok düşündüğünüz konu ne olabilir?

Tabii ki hayatımla ilgili, gelecek planlarımla ilgili her an düşünüyorum. Hayallerim, planlarım var ama içinde bulunduğumuz dünyada anı yaşamak konusunda zorlanıyorum. Bunu daha kolay yapabilmek isterdim.

Oyunculuğa dair en büyük hayaliniz nedir?

Çok uçuk hayaller de kurabilirim. Ama en basit olarak ifade edebileceğim ve daha genel bir cevabım var. Her ne yapıyorsam hakkıyla yapabilmek ve içinde olmaktan gurur duyabilmek.

Eğer birgün oyunculuk yapmaktan vazgeçerseniz, kendiniz için hazırladığınız bir B planınız var mı?

Bunu hep düşünüyorum çünkü hayat bu; her zaman beklenmedik durumlar, sürprizler olabilir ya da ben başka bir hayat yaşamak isteyebilirim. Sanırım büyük şehirden kaçıp, doğa içinde üretebileceğim, yeni bir dünya kurmak isterim.

Hayatın size öğrettiği en önemli yaşam dersi nedir?

Bunlar çok büyük laflarmış gibi geliyor bana. Büyük laflar etmemeyi öğrendim. Hayatta haksızlığa uğradıkça, haksızlığa uğrayanları gördükçe; haksızlık etmemek, yargılamamak ve anlayışlı olup affedici olmak konusunda hassasiyetiniz oluyor. Kendi adıma böyle biri olmaya çalışıyorum.

Neşeli ve etrafa pozitif enerji saçan birisiniz. Hep mi böyleydiniz, yoksa yaş aldıkça gelişen bir şey mi bu?

Aslında beni genelde tanımadan önce soğuk ve mesafeli bulur insanlar. Tanıdıkça ya da biraz zaman geçirdikçe de öyle olmadığı görülüyor. Belki eskiden daha çekingendim ama insan zamanla kendini daha rahat ifade etmeyi öğreniyor.

Stresli olduğunuz zamanlarda bu stresi üzerinizden atıp rahatlamak hatta kafa dağıtmak için neler yaparsınız?

Sahile yürüyüşe çıkıyorum. Müzik ve deniz havası hep iyi geliyor. Bir de köpeğim Ginger ile vakit geçirmek beni en mutlu eden ve rahatlatan anlar oluyor.

Her ünlü ismin olduğu gibi sizin de hakkınızda doğru ya da yanlış pek çok haber yapılıyor. Siz olumsuz haberlerden ne kadar etkileniyor, psikolojinize nasıl bir set çekiyorsunuz?

Oyunculuğa ilk başladığım zamanlar tabii ki çok daha fazla etkileniyordum. Nasıl tepki vereceğimi ya da bu durumu nasıl yöneteceğimi bilmediğim anlar çok oldu. Artık biliyorum ki, bu durum bu dünyanın bir parçası maalesef ve kişisel algılamamaya, hatta önemsememeye çalışıyorum. "Hayatta hep duygularıyla hareket eden biri oldum. Ama yaş aldıkça mantığım daha çok devreye girdi. Çünkü her ne kadar duygularıma sahip çıksam da kendini korumanın yolu mantığı devreye sokmakta."

Stil sahibi olmanın en önemli kuralı nedir size göre? Ve giymekten en fazla keyif aldığınız parça hangisi?

Kendine yakışanı en iyi kendi bilir insan. Bana göre bedenini en iyi tanıyan sensin. O yüzden modayı ve stil sahibi insanları takip etmeyi seviyorum. Kıyafetlerimi kendimi içinde rahat hissedeceğim şekilde yorumluyorum. Benim için önce içinde rahat hissettiğim parçalar geliyor. Mesela spor ayakkabılarım. Ayrıca tam bir takı delisiyim, özellikle de yüzüklerimi çok seviyorum.

"Aşk, yaş aldıkça yaşaması daha keyifli bir duygu" diyenler oluyor. Katılır mısınız?

Bu tür duygularla ilgili keskin tanımlar yapamam. Herkes için milyonlarca farklı anlama gelip bambaşka şeyler hissettirebilir. Kendi adıma yaş aldıkça değişen; her şeyi, her duyguyu dengede yaşayabilmek...

RÖPORTAJIN VE FOTOĞRAFLARIN TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.