''Önce sağlık sonra estetik felsefesini benimsedik''

Este Cerrahi yöneticisi Sevda Aslan ile fark yaratan bir yaklaşımla sundukları sağlık hizmetleri ve kapsamları üzerine sağlık dolu bir sohbeti paylaştık.

''Önce sağlık sonra estetik felsefesini benimsedik''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF İSA ARSLAN

"Talep uğruna müşterilerimize uygun olmayan hiçbir işlemi gerçekleştirmiyoruz. Bu samimiyetimiz bugün geldiğimiz noktada bizi birçok kurumdan ayıran en önemli özelliklerimizden" diyerek özetlediği çalışma felsefesini ve Este Cerrahi isimli kliniklerinde verdikleri hizmetleri konuşmak üzere bir araya geldiğimiz Sevda Aslan ile 'Önce sağlık, ardından estetik' felsefesiyle hayata geçirdikleri uygulamaları konuştuk.

Este Cerrahi'nin kuruluş hikayesinden bahsederek başlayalım isterseniz?
Hastane İşletmeleri Yönetimi mezunuyum. Kariyerimin başında birkaç özel hastanede hastane yöneticiliği yaptıktan sonra 2008 yılında sanırım Aslan burcu olmanın getirdiği bir cesaretle kendi iş yerimi kurdum. Ve eşimle birlikte belki de en çok emek verdiğimiz dördüncü çocuğumuz gibi olan Este Cerrahi'yi bugünlere; çalışma hırsımızla, özel hizmetlerimizle ve yılların verdiği tecrübeyle getirdik. Bir kadın yönetici olarak 15 yılı aşkın süredir sektörde kalıcı olmak oldukça zordu. Fakat karşıma çıkan her problemi sevgili eşim Op. Dr. Alp Aslan ile birlikte aştık. Sanıyorum ki benim en büyük şansım bir estetik cerrah ile evli olarak bu işi üstlenmemdi. Bir aile olarak hep dayanışma içerisinde devam ettik.

Yıllardır ivme kazanarak büyüyen bir kuruluşun yönetimindeki başarınız hakkında neler söylersiniz?
Mükemmelliyetçiliği hayatımın her alanında olduğu gibi işimde de benimsemek; sürdürülebilir politikalarımızın kaynağı oldu diyebilirim. Kusursuz güzellik vaat eden bir sağlık kuruluşunun önce kendisinin kusursuz olması kanaatindeyim. Yıllardır büyüyen ve gelişen bu canlı yapıda şu an Torun Center'daki kliniğimizde hizmet vermekteyiz. Prestijin her şey olduğu bu sektörde mermerlerinden tutun, tablolarına kadar iç mimarisindeki her noktada tüm dekorasyon süreçlerini bile kendim üstlendim. Kurumsal imajımızın yanında biz butik bir aile işletmesiyiz. Birçok sanatçı, gazeteci, futbolcu gibi ünlü isimlerle birlikte geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Her gelen kişiyle samimi bir diyaloğumuz var. Tüm hastalarımız için 'önce sağlık, ardından estetik' sloganı ile yarattığımız çizgimizi yıllardır bozmadık. Yalnızca talep uğruna müşterilerimize uygun olmayan hiçbir işlemi gerçekleştirmedik. Bu samimiyetimiz bugün geldiğimiz noktada bizi birçok kurumdan ayıran en önemli özelliklerimizden.

Çalışma felsefeniz, 'Önce sağlık, ardından estetik' sloganı. Bir estetik cerrahi kliniğinde, sağlığı estetikten ön plana koymanın ne gibi kazanımları oldu?
Günümüz dünyasında artan estetik uygulamalar, maalesef bazı sektör çalışanlarına bu işin önce sağlık olduğunu unutturdu. Son dönemlerde adeta tek elden çıkmış gibi görünen uygulamalar ve hasta çekebilmek için gerçekçi olmayan fiyatlarla yapılan hatalı işlemler gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Estetik her ne kadar subjektif bir konu olsa da doğal güzellik algısı her zaman varlığını koruyacaktır. Bu süreçte kısa vadeli kazançlar yerine; uzun vadeli müşteri memnuniyetini benimseyen kurumumuzun en büyük farkı, sağlıklı bir estetik cerrahi operasyonu ve sonrasındaki süreci geçirmenizi sağlamasıdır.

Kliniğinizde verdiğiniz hizmetler neler?
Biz kurulduğumuz günden beri büyümeyi ve gelişimi kendine hedef edinmiş bir markayız. Tam donanımlı ve VIP bir klinik ile devam ettiğimiz serüvenimizde şu an, liposuction, karın germe, meme estetiği, burun estetiği, yüz germe gibi plastik cerrahi ameliyatlarının yanı sıra ameliyatsız estetik uygulamaları olan; dolgu, botox, cilt gençleştirme, lazer epilasyon, bölgesel incelme ve sıkılaşma gibi işlemleri de gerçekleştiriyoruz. Fakat Op. Dr. Alp Aslan öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz saç ekimi hizmeti bizim temel taşımız. Türk Plastik Cerrahi Derneği yanı sıra Avrupa ve dünyanın otorite kabul ettiği pek çok derneğin de sertifikalı üyesi olan doktorumuzla; Türkiye'den ve dünyanın hemen her ülkesinden on binlerce referansa sahibiz. Değişimin asla bitmediği, her geçen gün yeni işlem ve teknolojilerin var olduğu bu sektörde hedeflemeyi sınırlandırmamız imkansız.

Şimdilerde butik hizmet veren işletmenizi gelecekte nasıl bir çizgide göreceğiz?
Kurumumuz şu an aile şirketindeki samimi insan ilişkilerini dünya standartlarında VIP bir hizmetle birleştiren bizim için ideal bir konumda. Fakat bu yenilik rüzgarlarıyla hareket etmediğimiz anlamına gelmiyor. Daha önce Accent Prime cihazının Türkiye'deki ilk kullanıcısıydık. Şimdi de bir ilki gerçekleştirme hedefindeyiz. Yakın zaman içerisinde gelen hastalarımızın gen haritalarını çıkararak estetik anlamdaki sorunlarının altında yatan temel kaynağı öğreneceğiz. Genetik kodlarla örneğin, yaşlanmanın temel nedeni nedir, bunu öğrenebileceğiz. Böylece tamamen kişiye özel bir tedavi programı hazırlayarak VIP hizmetin son noktasına ulaşmış olacağız. Ayrıca bu gen haritaları tüm dünyadaki sağlık kuruluşlarında geçerli olacak. Sonraki hedefimiz ise, markamızı, New York gibi dünyanın önemli merkezlerine taşımak. Gelecek yıldan itibaren ismimizi, yalnız referansla değil, fiziksel olarak da dünyanın önemli merkezlerinde konumlandıracağız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.