''Çocuklara bilim ve sanatı bir arada öğreteceğiz''

Nazlı Keçili, Ceylan ve Gonca Duru, özel bir iş birliği yaptılar. Artkolik ve Sylvan Learning iş birliğinden doğan proje ile çocuklar, hem sanat hem de bilim ve teknoloji derslerini aynı anda alabilecekler.

''Çocuklara bilim ve sanatı bir arada öğreteceğiz''

RÖPORTAJ MELIH TÜRK
FOTOĞRAF ŞEREF YILMAZ

Yakın dostlar Nazlı Keçili, Ceylan ve Gonca Duru, eğitim alanında önemli işlere imza atmaya hazırlanıyorlar. Artkolik ve Sylvan Learning, sanat, bilim ve teknoloji alanında eğitimler için güçlerini birleştirdi. Kasımda başlayacak eğitimler öncesi projenin ortaklarıyla bir araya geldik.

Sylvan Learning nasıl bir kurum? Proje ile ilgili detayları paylaşabilir misiniz?
CEYLAN DURU
Sylvan Learning eğitim sistemi, fark yaratmak isteyen bir kurum. Temel inançlarımız öğrenmeye ve öğrencilere olan yaklaşımımızı şekillendiriyor. Uygulamamız asla ders anlatmak üzerine değil, anlatılan bilginin öğrenciler tarafından en hızlı ve etkin şekilde kavranmasını ve öğrencilerin bu kazanım sonucunda o konuyla ilgili problemleri çözebildiklerini kendilerine göstermek. Bu his bir kez tecrübe edildikten sonra bilgiye merak, başarının hazzı ve kazanılan özgüven ile çocuklarımızın tüm hayat yolunda yepyeni bir dönem başlıyor.

Burada 'Stem Eğitimi'ni alanların kazanıp geliştirdikleri beceriler neler?
GONCA DURU
Stem Eğitimi'nde bir bireyin yaratıcı becerilerinin yanı sıra uygulama ve hayata geçirme becerileri de gelişiyor. Grup çalışmaları, sosyalleşme ve problem çözmeyi öğreniyorlar. 'Stem' yapan her birey kendi ana bilgilerini kendi hayallerindekini yaratmak için teknoloji ve mühendislik bilgilerini kullanıyor. Her birey bir mucide dönüşüyor aslında, fark yaratıyor ve dünyaya sunuyor. Sürekli aynı şeyi söylüyorum ama bu hayatta ayakta kalmanın sırrı fark yaratmak. 'Stem' kişinin kendi farkını bulmasına olanak sağlıyor.

Bu iş birliği fikri nasıl doğdu peki?
NAZLI KEÇİLİ
Ceylan ve Gonca çok eski arkadaşımdır. Yıllardır eğitim sektöründe aktif olarak yer alıyorum, onların da Sylvan'ı Türkiye'ye getirdiklerini biliyordum. Yazın buluştuğumuz etkinlikler sırasında da güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. Çalışırken hem bizim için hem de çocuklar için yeni alan açma fırsatımız oldu bu nedenle de herkese ulaşabileceğimiz ortak bir noktada buluşma kararı aldık.

Kasım ayında Akmerkez lokasyonunuz açılacak. Bundan da bahsedelim mi?
N.K.
Artkolik kendi merkezinde, Sylvan ise anlaşmalı olduğu farklı lokasyonlarda halihazırda hizmet veriyor. Biz Akmerkez'e gelirken hem içeriklerimizi birleştirdik hem de henüz ulaşamadığımız kitlelere ulaşmayı hedefledik. Burada çocuklar hem sanat hem de bilim ve teknoloji derslerini aynı anda alabilecekler. Çocukların ilgi ve yeteneklerine göre seçim yapabilmeleri imkanını sunuyoruz ki, bence bu yaş grubu çocuklar için en önemli şeylerden biri. Bu yaşlarda bulunan ilgi alanı çocukların geleceğinde aktif rol oynuyor. Onlara alan açmaya ve kendilerini keşfetmelerine imkan sağlayacağız.

Artkolik'in gelecekte buna benzer projeleri olacak mı?
N.K.
Akmerkez'de gerçekleşecek olan eğitim 4-12 yaş grubunu kapsıyor. Benzer projeleri lise öğrencileri ve yetişkinler için de planlıyoruz. Artkolik kendi merkezinde bu eğitimleri 7'den 70'e yıllardır veriyor. Biz kendi merkezimiz dışına da çıkıp ulaşabildiğimiz herkese ulaşmayı planlıyoruz. Keza pandemi döneminde de şanslıydık. Etkinliklerimizi online platforma taşıdık. Yurtdışından ve farklı şehirlerden çok sayıda katılımcılarımız oldu. Orada yakaladığımız kitle için de online etkinliklerimize bir yandan devam ediyoruz. Benzer online etkinlik olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile bir iş birliği yaptık ve Sanat ve Kültür Disiplinleri başlığı altında sertifika programı hazırladık. Bu yılki amacımız, hem online hem de fiziki olarak bahsettiğim eğitim programlarını gerçekleştirmek. İlgi çok güzel, bu nedenle güzel geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.