''Mücevher alışverişinde 'güven' her şeydir''

Geçmiş ile gelecek arasında köprü kurduğu tasarımlarıyla dikkat çeken Nakşiler Mücevherat Ceo’su Hakan Sertbakan ile mücevher tasarımındaki yolculuğunu konuştuk.

''Mücevher alışverişinde 'güven' her şeydir''

RÖPORTAJ İREM ORHAN

Mücevher tasarımındaki üretim felsefelerini; "Bizim için önemli olan müşterilerimizin hayal ettiği model ve kaliteye cevap verebilmek. Hayal gücünüzü güçlü tasarımlarla birleştirebilirseniz sonuç mükemmel olur" şeklinde yorumlayan Nakşiler Mücevherat Ceo'su Hakan Sertbakan ile markası ve yeni hedefleri üzerine keyifli bir sohbetin kapılarını araladık.

Sohbetimize önce sizi tanıyarak başlayalım dilerseniz? Sonra da markanızın doğuş hikayesine değinelim...
15 yıldır Nakşiler Mücevherat bünyesinde ve bu sektörde çalışıyorum. Son iki yıldır Ceo olarak görevime devam etmekteyim. Kapalıçarşı'da alanında çok başarılı ve kuvvetli bir aile şirketinde olduğum için şanslıyım. Nakşiler Mücevherat, Kapalıçarşı'nın yarım asrı geçmiş, en eski ve köklü aile şirketidir. Kurucumuz Celal Nakşiler, mücevher sektöründe duayendir.

Tasarım felsefeniz ve tasarımdaki çizginizi nasıl yorumluyorsunuz?
Tasarımlarımız genelde zamansızdır. Pırlantada güncel, modern, taş kalitesi yüksek modellerin yanında antika, elmas modellerimiz de bulunuyor. Bizim için önemli olan müşterilerimizin hayal ettiği modele, kaliteye cevap verebilmek. Hayal gücünüzü güçlü tasarımlarla birleştirebilirseniz sonuç mükemmel olur.

Sizi sektördeki diğer markalardan farklılaştıran noktalar hakkında neler söylersiniz? Üretiminizin 'özel' olması için neler yapıyorsunuz?
Güven her şeydir. Sözün senet kabul edildiği, çok büyük bir ekonominin döndüğü yerdir Kapalıçarşı. Burada tabii ki başta Celal Nakşiler ve Hüseyin Nakşiler'in yıllarca oluşturduğu intiba, güven çok önemlidir. Ben de çıtayı yükseltebilirsem ne mutlu bana... Ben bu sorunuzu 'hayal et ve bul' olarak cevaplayabilirim.

2022 yılı mücevher trendlerinde mücevher tutkunlarını neler bekliyor dersiniz?
2021 ve 2022 yılını 'baget yılı' olarak görüyoruz. Birçok tasarımda baget kullanıyoruz. Tektaşlarda yine baget ve oval revaçta olacak diyebilirim.

İçinde bulunduğunuz sektör ile ilgili en büyük hayaliniz nedir?
Ben Kapalıçarşı'nın Türk turizmi ve tarihi açısından çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Tarihin ilk AVM'si Kapalıçarşı'dır. Burada dünya çapında büyük organizasyonlar yapılmasını çok arzu ederim.

Son olarak, mücevher alırken nelere dikkat edilmeli dersiniz?
Kuyumcunuza yüzde 100 güven duymalısınız. Pırlanta çok geniş bir yelpaze, saniyeler içinde taşla ekspertiz yapabilmektesiniz. Yanılma payı olan bir meslek değil. Mutlaka güvendiğiniz yerlerden alışveriş yapın.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.