''Davet sofralarında şaşırtmayı seviyorum''

Göz alıcı sunumları, damak çatlatan lezzetleri ve sunduğu diğer hizmetler ile öne çıkan Hande Önel Bakery’nin kurucusu Hande Hanım ile ilham veren girişimcilik hikayesini konuştuk.

''Davet sofralarında şaşırtmayı seviyorum''

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF ŞEREF YILMAZ

Hande Önel Bakery'nin sahibi Hande Önel ile Bilgi Üniversitesi'nde aldığı uluslararası eğitimden, şef olma yolculuğuna, kendi şirketinin kuruluşundan, yılbaşı öncesi davet trendlerine kadar her şeyi konuştuğumuz keyifli bir sohbeti paylaştık.

Hande Hanım öncelikle kurucusu olduğunuz Hande Önel Bakery'nin doğuş hikayesini anlatarak başlayalım mı röportajımıza?
Bilgi Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler okuduktan sonra Avrupa Birliği yüksek lisansı yaptım. 15 sene kesintisiz yatırım bankalarında çalıştıktan sonra çocukluk hayalimi gerçekleştirmeye karar verim. Mayıs 2019'da Arnavutköy'de ilk üretimlerimize başladık. Bu işe girerken kurguladığım ve hedeflediğim yapı ile ilerliyoruz.

Sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?
Biz sadece görseli güzel ürün çıkartmıyoruz, kusursuz görselin beraberinde müthiş lezzetli ürünler sunuyoruz. Çünkü ekip ruhuna, her biri alanında en iyi profesyonellerle çalışmanın önemine inanıyoruz. En kaliteli ve doğal içerikli ürünleri kullanarak, maliyetten sebep kaliteden taviz vermeden yüksek segment ürünler çıkartıyoruz. Kişiye özel çalıştığımız için her ürünün hazırlığına sıfırdan başlıyoruz. Kişinin ya da davetin konseptine uygun ürünler yapmaya çalışırken yeni ürünler doğuyor. Her yeni iş çok özel bizim için. Mutfağımızın dinç ve bizi zinde tutan enerjisi her gün işimi daha çok sevmeme sebep oluyor. Hande Önel Bakery olarak özel günlerinizi unutulmaz hale getirecek haute couture pastalar yapıyoruz. Üç boyutlu pastalar yapmayı çok seviyoruz. Genellikle müşterilerimiz bir fikirle geliyor ve devamını bize bırakıyor. Bu güven önceki işlerimizin referansı ile oluşuyor. Ayrıca catering hizmeti de veriyoruz ve bu konuda da oldukça iddialıyız.

Sizi sektördeki diğer firmalardan ayıran noktalar hakkında neler söylersiniz?
Öncelikle sektördeki "Görseli çok güzel ürünlerin lezzeti geri planda kalır" düşüncesini yıktığımızı düşünüyorum. Türkiye'de olduğumuzu ve kendi lezzet yatkınlıklarımızı unutmadan, Fransızlaşmadan, İngilizleşmeden reçetelerin hepsine kendi imzamızı atarak ilerliyoruz. Örneğin, pastalarımızın tamamında pişmiş krema kullanıyoruz.

Tam da yeni yıl yaklaşırken şu aralar talepler hangi yönde yoğunlaşıyor?
Bizim hediye kutularımız üç senedir tüm özel günlerin gözdesi. Özel lezzetlerimizin, çiçeklerin ve zaman zaman döneme uygun hediyeliklerin içinde bulunduğu kutularımız hem göze hem damağa hitap ediyor ve mutluluk garantili. Bu kutuların onlarca varyasyonu var ki, herkes zevkine göre hazırlatıp doğum günü kutlaması, evlilik tebriği, terfi kutlaması, doktor teşekkürü, doğum tebriği gibi özel günlerde sevdiklerine gönderebiliyor. Tabii yeni yıl gelirken çikolata kutularımıza olan talep de artıyor.

Bu sezon özellikle yılbaşı için sizin dikkate aldığınız davet trendleri neler?
Davetlerde öncelikle şık yemek tabakları, tabakların bardaklarla ve diğer kullanılacak objelerle uyumu, kumaş peçetelerin nizamı, kişiye özel ekmek tabakları, mumlar, şık bir yılbaşı davet sofrası için olmazsa olmazlar arasında. Konu yılbaşı olunca kokinalar ve kırmızı renk akla gelse de ben genellikle alışagelmiş renkleri farklı konseptlerle birleştirmeyi ve insanları şaşırtmayı seviyorum.

Uzak ya da yakın vadeli yeni projeleriniz yeni heyecanlarınız var mı?
Pastane açarken bunun yaşam boyu süreceğini biliyordum. Mesai saati olmayan bir iş ve ben her gün her saat işimin başındayım. En büyük hayalim şu an 10 yaşında olan kızımla beraber çalışmak hatta sonrasında bayrağı ona devretmek. Arnavutköy'ü, nostaljik yapısını, havasını, komşularımızı çok seviyoruz. Önümüzdeki dönem planlarımız dahilinde vitrinli bir dükkan ile daha geniş kitleye ulaşmak var.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.