Konfor ve lüks bir arada

One&Only zincirinin Avrupa’daki ilk resort’u olan One&Only Portonovi hakkında konuşmak üzere otelin Satış ve Pazarlama Direktörü Tomislav Hrala ile bir araya geldik, sundukları hizmet felsefelerinden, yeni hedeflerine kadar merak edilen her şeyi konuştuk.

Konfor ve lüks bir arada

"One&Only zinciri, dünyanın en güzel konumlarında, bulunduğu bölgenin kültüründen, misafirperverlik anlayışından ve ruhundan ilham alarak, ultra lüks segment misafirlere özgün stil ve karakterde hizmet sunan ödüllü resortlardan oluşuyor. Kerzner Enternasyonal Holding'in bir işletmesi olan One&Only, otelcilik alanında adeta mükemmelliğin damgasıdır" diyen One&Only Portonovi'nin Satış ve Pazarlama Direktörü Tomislav Hrala, otelin Avrupa'daki ilk One&Only Resort'u olması nedeniyle de çok özel olduğunun altını çiziyor. Hrala ile bir araya gelerek, bu rüya otele dair merak edilenleri konuştuk.

Öncelikle One&Only markası ve One&Only Portonovi'den bahsederek başlayalım dilerseniz sohbetimize; neler söylemek istersiniz?
Eğlence parklarıyla dünyaca ünlü Atlantis, SIRO Resorts ve Mazagan Beach & Golf Resort'ları Kerzner Grubu'nun diğer işletmeleridir. One&Only Portonovi, Avrupa'daki ilk One&Only Resort'u olması nedeniyle çok özel olmasının yanı sıra, Adriyatik'in en gözde turistik merkezi Karadağ'da denizle karanın birleştiği el değmemiş doğa içinde konumlandığı için de çok özel. Mimarisi, yiyecek ve içecek olanakları, plajı, 4000 m2 büyüklüğündeki dünyaca ünlü Chenot Espace SPA'sı, Kotor ve Perast gibi UNESCO Dünya Mirası şehirlerine yakınlığı ile misafirlerine her mevsim farklı olanaklar sunabilen bir resort.

One&Only zincirine baktığımızda Ruanda'dan Maldivler'e kadar olağanüstü güzellik ve ilham verici lokasyonlarda yer aldıklarını görüyoruz. Avrupa'daki ilk One&Only için neden Portonovi'nin seçildi?
Bakir doğası, zengin kültürel tarihi, fiyorda benzer kıyıları ile Lord Byron tarafından denizle karanın en güzel karşılaşması olarak nitelenen Boca Körfezi girişi, her zaman en özgün konumu arayan One&Only zinciri için çok heyecan vericiydi. One&Only hizmet anlayışı ile birleştiğinde tüm seyahatseverler, doğa, deniz ve tekne sevdalıları için muhakkak ziyaret edilmesi gerekecek yerler arasına gireceğinden şüphemiz yoktu.

One&Only Portonovi'nin diğer One&Only Resort'larından farkı nedir?
Her One&Only Resort bulunduğu bölgenin ruhunu, geleneklerini, mimari, sanatsal, doğal güzelliklerini ve mutfağını yansıtacak şekilde tasarlanır. Bizi farklı ve eşsiz kılanın da bu olduğuna inanıyoruz. Karadağ'ın tarihle doğasını sentezlediğimiz resort'umuz konuklarımızın hem eğlenceyi hem de dinginliği yaşayabilecekleri şekilde uyumlandı. Karadağ mutfağının tüm lezzetlerini, yerel bağlarından elde edilen içecekleriyle harmanlandığı restoranlarımız, ülkeye yeni bir yiyecek içecek anlayışı getirdi. Ve tabii ki gökyüzünün renklerinin dakika dakika değiştiği o eşsiz gün batımını seyredebileceğiniz konumdayız. Sadece yaz mevsiminde denizi ile değil, dört mevsim gastronomisi ve doğası ile tercih edilecek bir tesisiz.

Peki, Resort'unuza geçtiğimiz sezon Türk misafirlerin ilgisi nasıldı?
Türklerin Karadağ'a vizesiz seyahat edebilmesi, Türk Hava Yolları'nın her gün iki seferi olması ve uçuş süresinin bir buçuk saat olması Türk misafirlerin ilgisini oldukça artırdı. Resort'umuz, mayıs ayında açıldı ve haziran itibariyle çok güzel talepler almaya başladık. Tek üzüntümüz, doluluğumuz nedeniyle özellikle temmuz ve ağustos ayında gelen birçok talebi karşılayamamak oldu. Tesisimizde, Türkçe konuşan birçok çalışanımızın olması ve dekorasyonda birçok Türk markasının kullanılmış olması Türk misafirlerimizin hoşuna gitti. Mönülerimizi oluşturan yemeklerin Türk ağız tadına uygun olduğunu görmek bizi ayrıca sevindirdi. Bu mevsim Chenot Espace için özellikle gelen Türk misafirler de çok memnun kaldı. Düğün organizasyonu için resort'umuzu görmeye gelen Türk misafirlerimiz de oldu.

Resort'unuzda dünyaca ünlü Chenot Espace bulunuyor. Misafirleri Chenot SPA da ne tür deneyimler bekliyor?
Dünyaca ünlü Chenot markasıyla olan özel ortaklığımız sayesinde 360 derece çok kapsamlı sağlıklı yaşam hizmetleri sunabilmekten gurur duyuyoruz. Bu ortaklıkla tatil köyü konseptine yeni standartlar getirdiğimize inanıyoruz. Son teknoloji ve bilime dayalı tedavileri One&Only'nin olağanüstü lüks hizmet anlayışıyla misafirlerimize sunuyoruz. Resort'umuz, Chenot yöntemi ile detox ve yenilenmenin dönüştürücü yolculuğuna çıkabileceğiniz, doktorlar tarafından geliştirilen programlar ve bilimsel tasarlanmış öncü tedavilerle, fiziksel canlılık ve optimum ruhsal gelişime ulaşacağınız ilk One&Only tesisidir. Özellikle kış ve bahar sezonuna özel hazırlanmış dört günlük ve bir haftalık programlarımız misafirlerimiz tarafından çok rağbet görüyor.

Odalarınızla da fark yarattığınızı duyduk. Oda dekorasyonlarınız hakkında neler söylemek istersiniz?
Odalarımız hakikaten çok farklı, Kotor Körfezi'ndeki Karadağ köylerinin geleneksel özelliklerinden esinlenerek tasarlanan yere kadar camlı. En küçüğü 55 m2 olan bu lüks odalar, kullanılan malzemelerin kalitesi, renkleri, odadaki dekoratif objeler ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Kotor Körfezi'nin mükemmel gün batımı manzarasını görebilecek şekilde konumlandırılan her konaklama biriminde, Karadağ'ın geleneksel şöminelerine atıfta bulunan modern tasarımlı elektrikli şömineler mevcut. Odalarımızın bir diğer özelliği de yatak odası kadar büyük olan banyoları ve banyolardaki muhteşem körfez manzarasının tadına varabileceğiniz jakuzileri... Ayrıca her odamızın en küçüğü 10 m2 olan balkonlarında Adriyatik manzarasını seyredebilirsiniz.

Biraz da sunduğunuz farklı deneyimlerden bahsedelim...
One&Only Portonovi, misafirlerimizin muhteşem doğası olan bu bölgeyi hem sahilden hem de karadan keşfedebilecekleri bir lokasyonda konumlanıyor. Resort'un özel teknesi misafirlerimizi yeni koylar keşfetmeye çıkartabilir. Hemen yanımızda yer alan Portonovi Marina 238 geniş gövdeli tekne bağlama kapasitesiyle, konukların süper yatlarıyla da rahat edebilecek kapasitede, dilerlerse sürat teknesi veya rüzgar sörfü de kiralayabilirler. Veya 55 yaşındaki Rolls Royce Silver Shadow ile sunduğumuz klasik araba turumuzla zamanda yolculuğa çıkabilirler. Dalışa meraklı konuklarımız için en derin sualtı mağaralarına keşif turlarımızın yanı sıra Avusturya-Macaristan yollarında cip safarisi ile başlayan ve Adriyatik'in en yüksek dağı olan Orjen Dağı'ndaki sakin bir gölde sona eren, yerel trekking uzmanımız eşliğinde düzenlenen 'Dağın Harikaları' turunu tavsiye ederim.

One&Only Portonovi'de sunduğunuz lezzetler hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Otelimizde, Karadağ'ın lezzetlerini ve kültürünü yansıtmak amacıyla deniz ve dağlardan elde edilen kaliteli ürünlerle harmanladığımız bir riviera stili yemek deneyimi ile Adriyatik bölgesinin en iyi mutfaklarına ev sahipliği yapmaktayız. Ana restoranımız olan La Veranda'da yöresel malzemeler ve modernize edilmiş Karadağ yemekleri sunuluyor. Kahvaltıda Avrupa'nın çeşitli kaliteli şarküteri ve peynir çeşitlerini bulabilirsiniz. Kruvasan, waffle, krep ve günün çörekleri taze olarak pişirilir. Glütensiz seçeneklerin çok geniş olduğu sürekli güncellenen alakart mönümüzde ızgara etler, deniz ürünleri ve tatlı çeşitlerimizin yanı sıra bölgesel ve Avrupa şaraplarından oluşan geniş bir şarap mönümüz bulunuyor. Chenot programlarını takip eden, daha sağlıklı ve dengeli yaşam tarzı tercih eden konuklarımız için Chenot yöntemi tarafından özel hazırlatılan hafif mönü seçenekleri de La Veranda restoranımızda sunuluyor. Michellin yıldızlı ünlü şef Giorgio Locatelli'nin restoranı Sabia'da denize karşı taptaze İtalyan lezzetlerin keyfini çıkarabilir, misafirlerimize özel hazırladığımız farklı kokteylleri deneyebilirsiniz. Canlı DJ performanslarıyla eğlencenin başrolde olduğu çağdaş Japon mutfağının en güzel örneklerini sunduğumuz Tapasake Club'da iddialı mönümüzün ve eğlencenin farkını yaşayabilirsiniz.

Son olarak, şekillenen yeni dünya düzeninde hizmet anlayışı sizce nasıl değişti?
Yeni dünya düzeninde özellikle pandemiyle birlikte otelcilik de çok değişti. Dünya Sağlık Örgütü ve yerel makamlar tarafından verilen bilgiler doğrultusunda operasyonel süreçlerin farklılaşmasıyla tüm dünyadaki işletmelerin yeni gerçekliğe uyum sağlaması gerekiyordu. Sağlık önlemleri ve sosyal mesafe gerekliliği daha katı sanitasyon programlarına ve villa taleplerinin normal oda ve süitlere kıyasla artan popülaritesine de yansıyor. One&Only'de bu alandaki ana avantaj, kapsamlı sanitasyonumuz, geniş alanlarımız, misafir hizmetleri açısından izolasyonumuz ve sosyal mesafeye rağmen sıcak ve samimi yaklaşımımız diyebiliriz. Pandemiyle birlikte insanların seyahat etme arzusunun her zamankinden daha güçlü olduğuna ve bu yeni düzende 'güvenli konaklama' tercihlerinin bizi ön plana çıkaracağına inanıyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.