''Sofistike ve cesur kadınlara hitap ediyoruz''

Modaya olan ilgisini tasarımlarına yansıtmanın mutluluğunu yaşayan Kerry Borg, tekrarı olmayan tasarımlarında ham dokuma ipek kumaşlar ve Swarovski broşlarla lüksü öne çıkarıyor.

''Sofistike ve cesur kadınlara hitap ediyoruz''

Aslen İngiliz vatandaşı olan Kerry Borg, 1977 yılında İzmir'de doğmuş. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi'nin ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklam bölümünden mezun olmuş. Mezun olduktan kısa bir süre sonra reklam ajanslarında çalışmış. 2002'den beri aile şirketlerinde çalışmalarına devam ediyor. Atletizm ve pilatesle profesyonel olarak uğraşan ve bu konuda bir dönem danışmanlık da yapan Kerry Borg, çocukluğundan bu yana hissettiği moda tutkusunu kendi özgün tasarımlarıyla kurduğu ve kendi adını taşıyan markasına yansıtmış. Markasının kuruluş hikayesini ve detaylarını kendisinden dinleyelim.

Sizi tasarıma yönlendiren en güçlü sebepler neler oldu?
Moda dünyası; kumaşlar, dokular, renkler, desenler, formlar, yaratım süreci ve tasarımlarımın hayata geçişi... Tüm bunlar benim vazgeçilmezim, tutkum ve sonsuz hayalimdi. Çocukluk yaşlarımda, sabahın ilk ışıklarında büyüdüğüm semt Alsancak'ın sokaklarında saatlerce vitrinleri gezip kıyafetleri inceleyip, kendimi içlerinde uzun uzun hayal ederdim. Doğduğum ev, büyüdüğüm topraklar, coğrafya her zaman bana ilham verdi. Büyüdükçe, satın aldığım elbiseleri, kendime özgü dokunuşlarla değiştirmeye başladım. Bu süreç yıllar boyunca devam etti. Bu yaratımın verdiği haz ise tarifsizdi. Tasarladığım her parça, benim için paha biçilmezdi. Artık moda sayesinde, kendimi ifade etmenin yolunu bulmuştum. Bu zamana kadar hayatın bana sundukları, yaşadıklarımla beraber 2019 yılında annemin vefatının getirdiği farkındalık, yıllarca ertelediğim hayalimi gerçekleştirme arzumu kamçıladı. Vitrin camının yansısında kendini kıyafetlerin içinde düşleyen o küçük çocuk, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için yola çıktı... Şimdiyse olmak istediğim yerde, 'Kerry'nin Vitrini'ndeyim. 1922'den bu yana şık ve özel tasarımlarıyla tanınan Borg Kuyumculuk'un kuruluşunun 99'uncu yılında, ailemin nesillerdir süregelen zarafet ilişkisini genlerimde taşıyarak aynı özveri ile yarattığım 'Kerry Borg' markasını moda dünyasına sunmak benim için büyük mutluluk.

Tasarım çizginizi nasıl özetliyorsunuz?
Günlük hayatta spor ve rahat kıyafetleri tercih etsem de seçimlerimle özel bir çizgim olduğunu düşünüyorum. Güçlü duruş ve zarafet sergileyen siluetler, trendlerin ötesinde feminen çizgiler ise favorim.

Peki, ilk koleksiyonunuzdan bahseder misiniz? Koleksiyonun teması nedir?
Annem Aude'nin adını taşıyan bu ilk koleksiyonumda, doğallık ve lüks hissini birlikte yaşatacak unsurları bir araya getirdim. Uçuşan ipek elbiseler, el nakışlı ve işlemeli denim kumaşlar, fırfırlı pantolonlar, ham dokuma ipek şortlar, el boyaması etekler, Fransız dantel gömlekler, Swarovski broşlarla süslenmiş ipek tulumlar, koton ceketler, file montlar, el örgüsü deri elbiseler, el yapımı düğmeler var. Kısacası yaratıcı ve lüks dokunuşlarla hem gündüz hem gece giyilebilecek o özgün vitrini, romantik, sofistike, güçlü ve cesur kadınlar için tasarladım.

Markanızı benzer çizgideki diğer markalardan farklı kılan özellikler hakkında neler söylersiniz?
Kerry Borg markasının en önemli özelliği, tasarımların sınırlı sayıda üretilmiş olmaları. Aslında, birçok markayı uygun fiyatlara satın alma özgürlüğünün olduğu bu çağda, benim benimsediğim konsept epey iddialı. Belki de bir zamanlar ulaşılmaz olan birçok lüks markaya ulaşabilmek, bende özel ve sınırlı sayıda üretim yapma isteğini doğurdu. Hayatımın her alanında özel bir kesime hitap ettim. Pilates dersi verdiğim dönemlerde dahi daima kişiye özel çalıştım. Belki de az ve öz olan her şey değerli benim için. Giyim tarzı ile özgün olmayı tercih eden herkesin, satın aldığı her parçanın sınırlı sayıda olduğunu bilmesinden dolayı ayrı bir haz alacağını düşünüyorum.

Markanıza hangi mağaza ve kanallardan ulaşılabilir?
Özgün tasarımlarıma web sitemizden ulaşmak mümkün olacak. İlk aşamada klasik bir e-ticaret sitesi olarak faaliyete geçmeyerek müşteri ile birebir iletişimin hedef alındığı, özel bir sanal mağaza olacak. İleriki zamanlarda ise belki bir showroom belki çok özel mağazalarda yer alabilirim. Ayrıca Instagram üzerinden de ürün talep edilebilecek.

Peki son olarak, uzak ya da yakın vadeli planlarınızdan bahsetmek ister misiniz?
Tasarımlarımı tüm moda akımlarından, trendlerden ve hatta alışılmış satış şekillerinden bağımsız olarak hayata geçirdim. Hayallerimin yarısını gerçekleştirdim diyebilirim. Ancak bundan sonraki hayalim Kerry Borg markasını yurtdışına yine aynı konsept ile tanıtmak. Çağımızın özelliği, her an her şeye ulaşabilme lüksü, belki de doyum noktasına ulaşacak ve özgün olan özel olan tercih edilmeye başlanacak. Bu durumda tercih edilebilmek adına ayrıştırıcı özelliklerinin olması kaçınılmaz. Bu yola çıkarken belki de en zor yöntemi seçtim ancak her şeye rağmen kişiliğimi ve hayat tarzımı yansıtmış olmaktan çok mutluyum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.