Gülşen tavrı, farkı

Güçlü duruşu, cool halleri ve hayatın her alanındaki özgün seçimleriyle fark yaratan Gülşen, TWIST’in yeni marka yüzü olarak karşımızda. Gülşen, koleksiyondan favori parçalarla Şamdan Plus’a özel bir çekim ve röportajla da kapak hikayemizin başrolünde...

Gülşen tavrı, farkı

RÖPORTAJ İREM ORHAN
FOTOĞRAF EMRE DOĞRU
VİDEO BERAT SONER ÇAPİN
STYLING MAHIZER AYTAŞ
SAÇ SERKAN AKTÜRK
MAKYAJ ECE BIRSEN
CATERING IÇIN FERIDA RESTAURANT VE
MISAFIRLIQ'E TEŞEKKÜR EDERIZ.

Savunduğu değerler, sıkı sıkıya tutunduğu hedefleri ve hayatı yaşayış biçimiyle kendi sınırlarını kendi belirleyen biri Gülşen. Yaptığı seçimlerin arkasındaki kararlı duruşu, korunaklı özel hayatı ve stil seçimleriyle her ne kadar bazen eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamasa da, çalışkanlığı ve net tavırlarıyla pek çokları tarafından örnek alınan biri. Yeni sezonda 40 parçadan oluşan Gülşen X TWIST Koleksiyonu ile sezonun en heyecan verici iş birliğine imza atan sanatçı, moda tutkunlarını 90'lar yazına doğru retro bir yolculuğa davet ediyor. Ezber bozan duruşuyla Gülşen, koleksiyonun en ilgi uyandıran parçaları içinde ve özel hayatındaki en güncel gelişmelerle yakın çekim alanımızda.

GÜLŞEN İLE GERÇKELEŞTİRDİĞİMİZ RÖPORTAJIN BACKSTAGE VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAYINIZ...

Şimdilerde kariyerinizin yeni bir dönemindesiniz diyebilir miyiz? Nasıl gidiyor her şey sizin için?

Yeni bir dönem demek istemem açıkçası. 25 yıla yayılan kariyerimin ilk günlerinden itibaren hayallerim doğrultusunda inşa etmeye çalıştığım halimin bugüne yansıması diyebiliriz. Bu işin en önemli kısmı, ruhdaşlık… Doğru takım arkadaşlarıyla yoldaş olabilmek. En başından beri içinde bulunduğum her dönemde bu ruhu yakalamak oldu çabam. Bugüne bakınca bu rüya ekibin oluşması bir tesadüf değil diyebiliyorum. Birbirimizin hayatına geldik ve tamamlandık. Yıllardır birlikte her seferinde daha da güzelini yapmak için canla başla ve mutlulukla çalışıyor, üretiyoruz. Beni ve yapmak istediklerimi hem müzikal anlamda (Ozan Çolakoğlu) hem görsel kreativite anlamında (Mahizer Aytaş) hem yönetim olarak (menajerim Haluk Şentürk) taçlandırarak hayata geçirmemi sağlayan her biri sonsuz yetenekli, zeki, üretken dehalarla bir arada olmanın yansıması bu tam olarak.

Twist ile iş birliğiniz de şu aralar hem moda tutkunları hem de izleyicileriniz açısından heyecan sebebi. Nasıl gelişti bu iş birliği, bahsetmek ister misiniz?
Yazmış olduğum tüm şarkılar ve sesim kadar, bedenime ve dış görünümüme de her zaman çok önem verdim ve önem vermeye devam ediyorum. Stilimin Türkiye'nin en başarılı giyim markalarından biri olan Twist'in de ilgisini çekmesi ile güzel bir birliktelik yakaladık. Bugüne kadar sevenlerimle beni bir araya getiren tek şey müzikti. Şimdi ise hem hayranlarım hem de moda severlerle farklı bir platformda buluşacağım için ben de çok heyecanlıyım.

Bu bir taraftan sizin için de yeni bir yol. Eminim daha evvel benzer çok teklif de gelmiştir ama bu iş birliğini sizin için özel kılan hususlar neler?
Elbette teklifler geldi. Ancak kabul edebilmem için kendi stilime, çizgime ve değerlerime en uygun olabilecek marka konusunda seçici davrandım. Twist, özgün stili ve dinamik duruşuyla çok yakından takip ettiğim, yıllardan beri hep müziğe, müzik festivallerine verdiği değerin farkında olduğum ve oldukça başarılı bulduğum bir marka… Dolayısıyla bu teklifi özel kılan şey Twist'in marka gücünün, vizyonunun ve çizgisinin benim çizgimle birebir örtüşüyor olmasıydı.

Biraz da koleksiyondan bahsedelim dilerseniz? Nasıl bir çizgisi var, öne çıkan materyaller neler?
Gülşen x Twist 2022 İlkbahar-Yaz koleksiyonu lolipop renklerinin hakim olduğu 40 parçadan oluşan bir koleksiyon. Uzun bağcıklarıyla farklı bağlama detayları olan bikini ve havlu kumaş ile tasarlanan rahat kıyafetlerin yanı sıra cesur yırtmaçlar, ışıltılı pantolon ve gömlek gibi birbirinden heyecan verici pek çok ürün göreceksiniz. Asıl hedefi zamanın ruhunu yakalamak olan, bildiklerinizi unutturacak bir koleksiyon.

Yaptığınız işte birilerine ilham kaynağı olmak ya da ikon sayılmak demek sizin için nasıl bir anlam ifade ediyor?
Var oluşumun insanlar üzerinde güçlü bir etki bırakması elbette ki eşsiz ve harikulade bir his. Benim de dünyada farklı alanlarda ilham aldığım kişiler ve önemli figürler var elbette. İlham olmak kadar ilham almanın da ne kadar değerli ve ruhu besleyen bir duygu olduğunu biliyorum.

Kendinizle ilgili dönüm noktası saydığınız olaylar var mı hayatınızda?
Hayatımın dönüm noktası oğlum Azur Benan aslında… İçimde var olduğunu hiç bilmediğim, belki de hiçbir zaman bilemeyeceğim duyguları oğlum sayesinde keşfettim. Hayatı, aşkın her halini yazmakla geçen ben, bu duyguları anlatmaya çalışırken aciz kalıyorum. Aynı zamanda annelik benim başka bir hale evrilmemi de sağladı. Tam olarak sorunuzun cevabı olmayabilir ama benim 'iyi ki var' dediğim, hayattaki en önemli varlığım, oğlum.

Hayatta hiç "Ne yapıyorum şimdi ben, neden buradayım ki" dediğiniz oldu mu?
Yoksa koşullar ne olursa olsun, hızla her duruma adapte olabilenlerden misiniz? Yıllar içinde hayatta bir işten, bir ilişkiden ve bir davetten ayrılmanız gereken anı doğru kestirmenin ne denli önemli olduğunu öğrendim. Bu yüzden kendimi iyi hissetmeyeceğim hiçbir yerde durmam zaten.

İnsanların sizinle ilgili en büyük yanılgısı ne oldu şimdiye kadar? Yani en son hangi konu ile ilgili birilerine açıklama yapmak zorunda hissettiniz ve kendinizi anlattınız?
İnsanların hakkımda yanılgıya düşmesine mahal vermeyecek kadar net bir duruşum var bence. Dolayısıyla şahsi olarak herhangi bir açıklama yapmaya hiçbir zaman gerek duymadım. Elbette zaman zaman çok büyük hassasiyet duyduğum toplumsal meselelerle ilgili sözümü de hiçbir zaman sakınmadım; sakınmam da.

Spontane hareket etmeyi sevenlerden misiniz, plansız adım atmayanlardan mı?
İş hayatımda plansız programsız hareket edemeyecek kadar disiplinliyim. Aksi takdirde böyle bir koşuşturmayı doğru bir şekilde yönetebilmem imkansız. Özel hayatımda ise spontane demeyelim de, anı yaşamaktan keyif alırım diyelim.

Şu aralar galiba pek çoğumuzun üzerinde önemle durduğu konulardan biri de 'kendinin en iyi versiyonunu yaratmak ve daha iyi hissetmek.' Siz bu anlamda bir şeyler yapıyor musunuz?
Benim için 'şu sıralar' diyebileceğim bir konu değil aslında bu. Her ne yapıyor olursam olayım onun en iyisini yapabilmek benim için kişisel bir tatmin ve iyi hissetme sebebidir hep. Bunu hırsa çevrilmiş bir hal olarak değil, mükemmeli ararken kullandığım bir metot olarak görüyorum.

Kariyerinizle ilgili yeni sürprizler var mı?
Şu an üzerinde çalıştığım tamamen farklı bir alanda yeni bir projem daha var. Henüz planlama aşamasında ama ben şu an sadece Gülşen X Twist projemin heyecanını ve keyfini doyasıya yaşıyorum.

GÜLŞEN RÖPORTAJININ VE FOTOĞRAFLARININ TAMAMI ŞAMDAN PLUS YENİ SAYISINDA...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.