''Yelken yaparak dinleniyorum''

Afrika’da depo ve raf sistemleri sektöründe önemli bir isim olan iş kadını Saniye Kurt, işindeki başarısının sırrını ve iş stresini nasıl attığını anlattı.

''Yelken yaparak dinleniyorum''

İş insanı Saniye Kurt, ürettiği depolama, depo ve raf sistemleriyle adını dünyaya duyurdu. Beş yıldır Afrika'da şirketi olan Kurt, Gana başta olmak üzere Fildişi sahilleri, Niyerja ve Togo gibi komşu ülkelerin de raf ve depolama ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kadar yoğun iş temposunun yanında tutkusu olan yelken sporuna da vakit ayıran Saniye Kurt ile iş ve özel hayatını konuştuk.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz, bu işe nasıl başladınız?
Depo ve raf sistemleri konusunda 23 yıldır çalışıyorum. Fabrikaların ve firmaların depolama ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Sektörde böyle bir açık olduğunu fark ettim ve bunun için girişimlerde bulundum. Sektörde böyle büyük bir açık olduğunu fark edince stratejiler belirledik. Türkiye'de ürettiğimiz rafları yurtdışına ihraç ediyoruz. A'dan z'ye bütün sektörlerin ihtiyaç duyduğu bir alan raf ve depolama sistemleri. Türk ekonomisine ciddi ölçüde katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Afrika pazarına girmeye ne zaman karar verdiniz?
2012'den bu yana Afrika'ya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Doğu Afrika ile başladık ve Batı Afrika'ya kadar devam ettik. Daha çok Çinlilerin ve Lübnanlıların yer aldığı bir pazardı. Zorlu yollardan geçerek orada kalabilmeyi başardık. Fuarların, oradaki yerel firmaların bize çok büyük katkısı oldu. Afrika'da başarılı olmamızın en büyük sırrı yapılanmayı orada kurmamızdan geçiyor. Bayilikten ziyade işin başında durarak bunu başardık.

Pandemi hepimizin alışkanlıklarını değiştirdi. Bunun sizin sektöre bir etkisi oldu mu?
Bizim sektördeki büyüme pandemi dönemiyle beraber önemli bir ölçüde yükselişe geçti. Eskiden bize ihtiyaç duyan alanlar belliydi. Şimdi ise bu büyümenin nerede duracağını kestiremiyoruz. Halı firmalarına, pandemiyle beraber yoğun hizmet vermeye başladık mesela. Çalışmadığımız, bilmediğimiz yerlerden ani talepler geliyor.

Bu kadar yoğun iş temposunda kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz, hobileriniz var mı?
İş hayatının yol açtığı stresi gidermek için mutlak hobi edinmek gerekiyor. Bana da denizde olmak çok iyi geliyor. Yazın özellikle teknede vakit geçirmeyi çok seviyorum. Çok keyifli manzaralara denk gelebiliyorsunuz teknedeyken. Ayrıca kendinizle baş başa kalabilme şansı veriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.