''Bizim avantajımız Bodrum'lu olmak''

Bodrum’da yeni açılan bir restoran, bir anda popüler oldu. Ekibi, mönüsü ve servis kalitesiyle büyük beğeni kazanan restoranın başarısının sırrını sahipleri Kemal ve Kerem Özyurt ile konuştuk.

''Bizim avantajımız Bodrum'lu olmak''

Bodrum Gölköy'de bu ayın başında yeni bir restoran açıldı. Paloma Group Hotels'in bünyesinde yer alan Babana Otel'de yer alan 'Lago Bodrum' adlı restoran, lezzet tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Yeme-içme sektöründe büyük bir rekabetin yaşandığı Bodrum'da, çok kısa sürede adından söz ettirmeyi başlayan restoranla ilgili merak ettiklerimizi, kurucuları Kemal ve Kerem Özyurt'a sorduk.

Önce sizi biraz tanıyabilir miyiz?
KEMAL ÖZYURT:
1985, Bodrum doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, aile şirketimizde çalışmaya başladım. Paloma Group Hotels'in bünyesinde bulunan Bodrum Lago'nun kurucu ortaklarındanım.

KEREM ÖZYURT: 1988, Bodrum doğumluyum. Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, ailemle birlikte çalışmaya başladım. Şimdi de, Paloma Group Hotels'in bünyesinde bulunan Bodrum Lago'nun kurucu ortağı olarak görev alıyorum.

Bodrum'un yerlisi bir işletmesiniz, Bodrum hikayenizi biraz anlatır mısınız, otelinizi ne zaman açtınız?
KEMAL ÖZYURT:
Bodrum'da, toplamda 4 adet otelimiz var. Paloma Group Hotels olarak 1 tesisimiz Bitez bölgesinde 2 işletmemiz ise Gümbet'te yer alıyor. Gölköy'deki Babana Hotel'i ise, 1996 yılında satın aldık. Yıllar içerisinde, otelimizde birçok yenileme ve konsept değişiği oldu. Önceleri yarım pansiyon hizmet verirken, bu sene oda kahvaltı konseptte hizmet vermeye başladık. Otelin plaj ve restoran kısmını bu sene tümüyle yenileyip yeni bir marka yaratarak İtalyanca ve İspanyolca'da 'göl' anlamına gelen 'Lago'yu kullanarak, Lago Bodrum ismini verdik.

Ailenizden kaç kişi işletmeyle ilgileniyor?
KEREM ÖZYURT:
Kurulduğumuz günden bu yana bir aile işletmesi olarak hizmet veriyoruz. Babamız emekli; biz şu an 2 kardeş olarak tüm işletmeleri birlikte yönetiyoruz.

Otel hakkında biraz bilgi verir misiniz?
KEMAL ÖZYURT:
Otelimiz 36 odalı, Turizm İşletme Belgesi olan bir tesis. Oda kahvaltı hizmet veriyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce odalarda birkaç yenileme oldu; önümüzdeki yıl da, odalarda bir konsept değişikliği planlıyoruz.

Otelde bu sezon çok iddialı bir restoran açtınız, restoranı ve açılış hikayesini biraz anlatır mısınız?
KEMAL ÖZYURT:
Söz ettiğim gibi, restoranımıza Lago Bodrum adını verdik. Restoran açma fikrinden sonra, öncelikli olarak bir danışman aradık. Yolumuz, İstanbul'da Seçkin Sezgün ile kesişti ve sonraki günlerde, markadan konsepte A'dan Z'ye her konuda bize destek oldu. MSA şeflerinden Cem Erol'un yanı sıra, mönümüz Göktuğ Güngör'den, bar ve içecek konusunda ise Aykut Üner'den yardım aldık. Park Şamdan'da uzun yıllar çalışan Vural Parlak ile anlaştıktan sonra, İşletme müdürü olarak uzun yıllar Dream'de müdürlük yapan Fatih Yücel'i transfer ettik. Kısaca; alanında uzman, oldukça güçlü ve yetenekli bir ekip ile hizmet veriyoruz.

Bodrum'da sert bir rekabet var, bu restoranla hedefiniz ne, bu rekabette avantajlarınızın neler olduğunu düşünüyorsunuz?
KEREM ÖZYURT:
Bodrum'da, her sezon birbirinden iddialı yeni mekan açılıyor, kapanıyor. Bizim avantajımız, Bodrum yöresini iyi tanıyor olmak. Bodrum'a özgü tatları, geleneksel lezzetleri, şehre özgü dokuları bilmek, bu deneyimi yemeklerinize de yansıtmanıza yardımcı oluyor. Kullandığımız her malzemeyi coğrafi konuma uygun, Bodrum yarımadası civarlarından temin ediyoruz. Sebze ve meyveleri, yemeklerde kullandığımız zeytinyağı ve zeytin çeşitlerini, kendi bahçemizden topluyoruz. Restoran bahçemizde uyguladığımız dikey tarım yöntemiyle yetiştirdiğimiz fesleğen, biberiye gibi aromatik ürünleri de dalından koparıp yemeklerde kullanıyoruz. Kısaca, Bodrum'un tadında bir Ege ve Akdeniz mutfağımız var.

Mönünüzde öne çıkan lezzetler neler?
KEMAL ÖZYURT:
Mönümüzde, birbirinden leziz çok sayıda seçenek var. Siyah Sarımsaklı Karides, Bodrum mandalinası sosuyla Lagos Balığı ve Kağıtta Deniz Levreği, en iddialı olduğumuz lezzetler arasında.

Kullandığımız ürünler de genelde yerel ürünler sanırım. Bodrum'un neresinden, hangi ürünleri temin ediyorsunuz?
KEMAL ÖZYURT:
Mutfaktan sofraya kullandığımız ürünlerin tamamı yerel ve organik. Bodrum bölgesinden çıkan balık, karides ve kalamarın yanı sıra, Bodrum pazarcılarından temin ettiğimiz Ege otlarını, kendi bahçemizden topladığımız mandalinaları ve zeytinyağını kullanıyoruz.

Bodrum'da başka yatırımlarınız var mı?
KEREM ÖZYURT:
Bodrum'da 4 otelimiz var. Kış aylarında ise, inşaat sektörü ile ilgileniyoruz.

Son olarak otel, restoran ve yeni yatırımlarınızla ilgili gelecek planlarınız neler?
KEREM ÖZYURT:
Birkaç sene içerisinde Bodrum merkezde bulunan tarihi tescilli bir yapımıza aynı marka ile ortalama 8 masalı bir fine dining restoranı açmayı ve Lago markasını ileri taşımayı planlıyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.